Šikovný účet Home Credit: Ako funguje pri kúpe na splátky?
Ahojte ženy, prosím poraďte mi.
Chcem telefon na splátky, cez Planeo a následne cez Home credit.
Vôbec sa tomu nerozumiem, a nechcem urobiť hlúposť, nemám žiadny úver, nič, takže sa radšej spýtam.
Vyhodilo mi to tam, že mi dajú nejaký Šikovný účet, kde budem mať k dispozícii 1200eur...ale telefón stojí len 500....čo to znamená?
Vyplatim splátky a nestarám sa viac, alebo???...ďakujem za odpoveď , som z toho trošku zabrzdená🙂
@zero1 ale ja som si úver nedala.....
Chcela som si kúpiť telefón na splátky....a vybehlo mi tam že mi otvoria tento šikovný účet, kde mi dajú 1200 eur s tým, že odtiaľ akoby zaplatím ten telefón...a viac ako ten telefón s danými splátkami platit nebudem...
Lenže keďže sa tomu nerozumiem, tak som sa radšej prišla spýtať, napríklad sem, a nič som zatiaľ nepodpísala.
Poznám xy ľudí ktorí kúpili niečo na splátky a pohoda, preto som zostala zaskočená.
@morigan555 nerozumieš tomu ako sa píše vyššie. Na splátky = úver
@huxy áno chápem.
Ale už kedysi dávno som si brala niečo na splátky...a nič také ako dajaky šikovný účet mi nevybehlo...že mobil stojí 500 ale na tomto účte je 1200eur k dispozícii.
Normálne som zaplatila čo treba a bolo.
Takže ak niekto má skúsenosti alebo vie mi vysvetliť čo je presne ten Šikovný účet , polopate...tak budem čakať na jeho komentár...👍
@morigan555 to znamená, ze ti otvoria účet s 1200€. Ty budeš mať telefón, ktorý sa zaplati z tej karty. Ostane ti na tom ucte/ karte 700 €. Budes mesačne splácať mobil, peniaze sa ti budu pripisovat na ucet, cize bude stupat ostatok na ucte. Ale POZOR. Vela si stiahnu za urok a vedenie uctu. Cize ked zaplatis splatku napriklad 50€, pripisu ti len 35€. Znama to mala kedysi a bolo to takto podobne. Samozrejme budes moct cerpat aj zvysnu sumu z uctu, s cim oni počítajú, a nevymotas sa z toho velmi dlho. Ak mobil, odporucam ist cez operatora, kde ho budes splacat spolu s pausalom a nebude ta to lákať minúť viac, ako si povodne chcela.
@morigan555 a prečo si sa nespýtala priamo tam? Však oni ti vedia poskytnúť najrelevantnejšie odpovede
Info tu: https://www.homecredit.sk/tlacove-spravy/home-c...
Alebo tu https://www.homecredit.sk/nakup-sikovne
Ako je prvý komentár, núkajú ti vyšší uver, ako potrebuješ.
@enka81 ja určite neminiem viac.
Zrušim to hneď po splatení, nepotrebujem nič, mám starý telefón, ktorý mi bohužiaľ odchádza, inak by som určite nekupovala, aj keď je fakt úplne out...
Ide mi o to, že keď ten telefón splátim, tak tam zostanú peniaze a či mi dajú pokoj s tým.
Inak preplatim len 20eur.
Splátky mám 12 mesiacov po 35eur tuším, ale určite to zaplatím napríklad na 3 x.
A ďakujem pekne za odpoveď.
@morigan555 ach... prosim porad sa s nimi... vidime, ze tomu nerozumies... ty dostanes uver 1200 eur , nie 500 ci kolko ti treba na mobil
@morigan555 odporucam ti do buducna ako dobru radu, na splatky je vsetko ofuk... takze radsej si si mohla nasetrit presne tu ciastku , ktoru budes splacat ako takto..
@sweet20....volali mi odtiaľ, keďže som objednávku nedokončila.
Áno je to úver...ale splatim si len to, co si miniem...tak ako píše enka v komentári
Ostatné peniaze môžem/nemusím minút.
A môžem to úplne zrušiť.
Kúpila som si teraz novú umývačku a chladničku v hotovosti....za 2 dní sa mi pokazil telefón ako naschvál.
A ten telefón naozaj potrebujem, ale som na materskej a potrebujem ho že teraz.
Splátim ho na 2x ....
Preto si pýtam radu.
Nevedela som že to takto funguje.
Že mi dajú viac ako človek vôbec potrebuje.
Zrušila som to, a nechcem to...nie som hlúpa.
Len som sa s tým stretla prvýkrát.
Ďakujem za rady🙃
@morigan555 tak toto si neuviedla.. potom je to ok, ak si to odmietla
@sweet20 odmietla ale až po tejto diskusii.
Lebo to chcem vedieť do budúcna , že prečo keď si dávam niečo na splátky, tak mi dajú vyššiu sumu, ako vlastne produkt je.
Povedali mi že keby náhodou ešte čosi chcem, tak je to bez papierovačiek...
Ja chcem naozaj len telefón, nič naviac🙃
Riadnu kovbojku ste tu z toho urobili.. je to v podstate princíp kreditnej karty. Koľko vyberieš, z toho platíš úroky, je tam I nejaké bezúročné obdobie. Zo zvyšku nevyužitej sumy sa úrok neplatí. Vrátené peniaze sa môžu zas vybrať, použiť a znova sa platí úrok.. nemusí to byť zlý produkt, ale treba seba disciplínu a nekupovať všetko, čo vidím..
To musiš mať telefon za 500€? Za 100€ Ti nestači?
@ekira1 presne som sa nato pýtala ako to funguje.
Už telefón nový mám, len som chcela vedieť....čo je to zač.
Ďakujem.
@panonia
@morigan555 nie telefón za 100 mi nestačí.
Kúpila som si za 300.
A to nebol princíp otázky, ale skôr čo je to ten šikovný účet
Nemám pôžičky, žiadny úver , nič...tak som chcela len poradiť, a nie aby sa tu niekto na mňa osopil , za kolko si idem niečo kúpiť.
Ďakujem za radu teda🙃
Osopil? no prepáč...ja mam za 120 € a čo teraz? Nejaka si podraždena...asi veľa nakupuješ na splátky...
@panonia nie nenakupujem nič, necitas že nemám žiadny úver ani nič podobne, preto som si prišla po radu?
No veď dobre že máš za 120.
Ja som si vybrala za necelých 300, je to nejaký problém?
ja len na záver doplním že ten šikovný účet to bude revolvingový úver ktorý ale býva nákladnejší ako klasický spotrebný úver. vyššie úroky a poplatky. preto treba čítať čo podpisujeme a uistiť sa že na to máme a že vieme o aký produkt sa jedná. porovnať si RPMN.
@zero1 ďakujem....nakoniec som to nezobrala, ale chcela som vedieť o čo ide.
Keď som bola mladšia...oveľa...zobrala som si na splátky môj prvý telefón, a nič takéto nebolo....len som mesačne zaplatila a bolo🙃

chcú ťa namotať aby si sa zadĺžila viac ako potrebuješ. Načo si dávaš úvery keď tomu nerozumieš?