icon

Skúsenosti s kladným vybavením hypotéky v Slovenskej sporiteľni

domcici47
4. aug 2025

Dobrý večer máte niekto skúsenosť s kladným vybavením hypotéky v Slovenskej Sporiteľni ?

anonym_c2e399
4. aug 2025

@domcici47 ahoj, partner tam ma hypoteku, ale je specificky pripad, lebo ma sro, takze schvalovanie trvalo relativne dlho a aj posudok na nehnutelnost, ktora bola vo vyssej hodnote dali na preverenie dalsiemu znalcovi plus na poistenie hypoteky musel ist na lekarske vysetrenie. Urcite minimalne 2 tyzdne to trvalo, ak nie viac.

13uzivatelka11
4. aug 2025

Áno. Ak spĺňas podmienky, nemajú dôvod ti nedať úver 🤷‍♀️

kaca222
4. aug 2025

Áno, mám tam dve hypotéky. V jednom prípade tak, ako prvý komentár - špecificky prípad a trvalo to dlho

domcici47
autor
4. aug 2025
@13uzivatelka11

Áno. Ak spĺňas podmienky, nemajú dôvod ti nedať úver 🤷‍♀️

@13uzivatelka11 Mám účet v sporiteľni od 18 rokov a chceli by sme si s manželom spoločne zobrať hypotéku na domček. Prima Banka nám dnes nevyšla tak mám trochu aj strach aby nám vyšla Sporiteľňa.

domcici47
autor
4. aug 2025
@anonym_c2e399

@domcici47 ahoj, partner tam ma hypoteku, ale je specificky pripad, lebo ma sro, takze schvalovanie trvalo relativne dlho a aj posudok na nehnutelnost, ktora bola vo vyssej hodnote dali na preverenie dalsiemu znalcovi plus na poistenie hypoteky musel ist na lekarske vysetrenie. Urcite minimalne 2 tyzdne to trvalo, ak nie viac.

@anonym_c2e399 My nechceme vysokú hypotéku iba tých 62 000€. V dnešnej dobe nie je reálne toľké peniaze dať dokopy. Preto by sme boli radi keby nám ju poskytli len dnes po zlej skúsenosti v Prima Banke sa aj bojím úprimne.

anonym_c2e399
4. aug 2025
@domcici47

@anonym_c2e399 My nechceme vysokú hypotéku iba tých 62 000€. V dnešnej dobe nie je reálne toľké peniaze dať dokopy. Preto by sme boli radi keby nám ju poskytli len dnes po zlej skúsenosti v Prima Banke sa aj bojím úprimne.

@domcici47 zalezi aj ci pracujete na TPP alebo mate zivnost atd., ak pracujete na TPP, tak z mojej skusenosti z Unicredit ked som mala dostatocny prijem na ziadanu sumu schvalili mi hypoteku este v ten den, ako som si poziadala. Ak su prijmy kadejake napr. aj zivnost aj zamestnanie, alebo sro atd. trva to dlhsie, chcu viac potvrdeni.

lubobobko
4. aug 2025

V slsp nemám zlé skúsenosti, ako píšu aj ostatný - ak spĺnaš podmienky nieje problém. Ale vždy je dobré sa poradiť samozrejme

lilinka76
4. aug 2025
@domcici47

@domcici47 A čo bolo problémom, že ste hypo v Primabanke nedostali?

jajo1
4. aug 2025

skúste si na hypotekárnej kalkulačke slsp vypočítať, či vám za vašich podmienok vyjde vami požadovaná suma, príp. aká suma hypotéky vám vyjde. My sme brali tento rok, +- som si spravila prehľad podľa ich hypotekárnej kalkulačky, koľko by nám vyšla hypotéka. A hoci sme už obaja s manželom starší a szčo, hypotéku sme bez problémov dostali, avšak trvalo to trochu dlhšie - cca 2 týždne, potrebovali sme potvrdenie z daňového úradu, doložiť posledné daňové priznanie. Lekárske potvrdenie, ako písali vyššie, však od nás nevyžadovali. Ono smerodajné je aj to, prečo ste nedostali hypotéku v Primabanke

domcici47
autor
4. aug 2025
@anonym_c2e399

@domcici47 zalezi aj ci pracujete na TPP alebo mate zivnost atd., ak pracujete na TPP, tak z mojej skusenosti z Unicredit ked som mala dostatocny prijem na ziadanu sumu schvalili mi hypoteku este v ten den, ako som si poziadala. Ak su prijmy kadejake napr. aj zivnost aj zamestnanie, alebo sro atd. trva to dlhsie, chcu viac potvrdeni.

@anonym_c2e399 My obaja pracujeme na zmluvu a máme obaja zmluvu na dobu neurčitú 🙂

anonym_c2e399
4. aug 2025
@domcici47

@anonym_c2e399 My obaja pracujeme na zmluvu a máme obaja zmluvu na dobu neurčitú 🙂

@domcici47 tak potom ako hore pisali skuste si dat prijmy do ich hypotekarnej kalkulacky a kolko by vam vysla maximalna hypoteka a pri akej splatke.. ak by vam vysla minimalne taka vysoka, ako si ziadate a nemate ine uvery, dlzoby atd., tak s vysokou pravdepodobnostou vam to schvalia 🙂

domcici47
autor
4. aug 2025
@anonym_c2e399

@domcici47 tak potom ako hore pisali skuste si dat prijmy do ich hypotekarnej kalkulacky a kolko by vam vysla maximalna hypoteka a pri akej splatke.. ak by vam vysla minimalne taka vysoka, ako si ziadate a nemate ine uvery, dlzoby atd., tak s vysokou pravdepodobnostou vam to schvalia 🙂

@anonym_c2e399 ja mám ešte od Sporiteľni spotrebný úver môj manžel v marci predčasne vyplatil svoje pohľadávky voči VÚB mali sme našetrené tak sme to vyplatili. Ja z hypotéky by som vyplatila ten malý zostatok ktorý mi ostal a budeme platiť iba hypotéku ktorú by nám dali

zuzik1407
4. aug 2025

Mám tam 20 rokov účet a hypotéku mi nedali.Nakoniec mi vyšlo v UniCredit.

vladuska20
4. aug 2025

Tak zalezi aj od prijmov,ake mate ale aj na nehnutelnost aku idete zalozit.

la_dolce_vita
5. aug 2025

Aky dovod zamietnutia vam povedali? Nestaci len pracovat, tych dovodov moze byt vela.

anonym_ad78b6
5. aug 2025
@domcici47

@anonym_c2e399 ja mám ešte od Sporiteľni spotrebný úver môj manžel v marci predčasne vyplatil svoje pohľadávky voči VÚB mali sme našetrené tak sme to vyplatili. Ja z hypotéky by som vyplatila ten malý zostatok ktorý mi ostal a budeme platiť iba hypotéku ktorú by nám dali

@domcici47 v piatok sme v slsp dali žiadosť o hypo, dnes schvalili

mirko135
5. aug 2025

@domcici47 jasne,,, dostali sme v pohode,,

nelka93
6. aug 2025

A vy ste žiadali hypo na vyplatenie zostatku? Mohlo im vadiť práve toto, lebo si nie som istá ci v prime vieš žiadať hypotéku na iný účel ako kúpu nehnuteľnosti. Takisto záleží koľko máš zostatok úverov a nemusel vychádzať limit. Platy nespominas, ale môže byť ze proste neprechadzate cez DTI a DSTI kritériá.

solvina88
6. aug 2025

Mate milnu predstavu, ze ak mate v banke 5-10-15 rokov ucet tak vas budu brat ako nieco viac(kamaratov alebo neviem). Banka je firma na prachy(kšeft) ked mate co ponuknut( bonitu) tak aj oni vam vyjdu v ustrety.

V prima banke preco nedali? Mate cim rucit? Prijem mate dostatocny? Znalecky posudok mate? Refinanc, prerabka, kúpa? Skuste unicredit ale v kazdej banke daju hypoteku pokial splnite poziadavky ;) A hlavne si neberte hypoteku presne na euro. Kedze vidim 62000 tak si radsej zoberte 70000 lebo budete potom brat zbytocne predrazene spotrebaky.

wiwewa1995
6. aug 2025

A prečo nejdete cez finančného?

modraslamka
10. aug 2025

jasne, my 2x