Skúsenosti s kladným vybavením hypotéky v Slovenskej sporiteľni
Dobrý večer máte niekto skúsenosť s kladným vybavením hypotéky v Slovenskej Sporiteľni ?
Áno. Ak spĺňas podmienky, nemajú dôvod ti nedať úver 🤷♀️
Áno, mám tam dve hypotéky. V jednom prípade tak, ako prvý komentár - špecificky prípad a trvalo to dlho
Áno. Ak spĺňas podmienky, nemajú dôvod ti nedať úver 🤷♀️
@13uzivatelka11 Mám účet v sporiteľni od 18 rokov a chceli by sme si s manželom spoločne zobrať hypotéku na domček. Prima Banka nám dnes nevyšla tak mám trochu aj strach aby nám vyšla Sporiteľňa.
@domcici47 ahoj, partner tam ma hypoteku, ale je specificky pripad, lebo ma sro, takze schvalovanie trvalo relativne dlho a aj posudok na nehnutelnost, ktora bola vo vyssej hodnote dali na preverenie dalsiemu znalcovi plus na poistenie hypoteky musel ist na lekarske vysetrenie. Urcite minimalne 2 tyzdne to trvalo, ak nie viac.
@anonym_c2e399 My nechceme vysokú hypotéku iba tých 62 000€. V dnešnej dobe nie je reálne toľké peniaze dať dokopy. Preto by sme boli radi keby nám ju poskytli len dnes po zlej skúsenosti v Prima Banke sa aj bojím úprimne.
@anonym_c2e399 My nechceme vysokú hypotéku iba tých 62 000€. V dnešnej dobe nie je reálne toľké peniaze dať dokopy. Preto by sme boli radi keby nám ju poskytli len dnes po zlej skúsenosti v Prima Banke sa aj bojím úprimne.
@domcici47 zalezi aj ci pracujete na TPP alebo mate zivnost atd., ak pracujete na TPP, tak z mojej skusenosti z Unicredit ked som mala dostatocny prijem na ziadanu sumu schvalili mi hypoteku este v ten den, ako som si poziadala. Ak su prijmy kadejake napr. aj zivnost aj zamestnanie, alebo sro atd. trva to dlhsie, chcu viac potvrdeni.
V slsp nemám zlé skúsenosti, ako píšu aj ostatný - ak spĺnaš podmienky nieje problém. Ale vždy je dobré sa poradiť samozrejme
@domcici47 A čo bolo problémom, že ste hypo v Primabanke nedostali?
skúste si na hypotekárnej kalkulačke slsp vypočítať, či vám za vašich podmienok vyjde vami požadovaná suma, príp. aká suma hypotéky vám vyjde. My sme brali tento rok, +- som si spravila prehľad podľa ich hypotekárnej kalkulačky, koľko by nám vyšla hypotéka. A hoci sme už obaja s manželom starší a szčo, hypotéku sme bez problémov dostali, avšak trvalo to trochu dlhšie - cca 2 týždne, potrebovali sme potvrdenie z daňového úradu, doložiť posledné daňové priznanie. Lekárske potvrdenie, ako písali vyššie, však od nás nevyžadovali. Ono smerodajné je aj to, prečo ste nedostali hypotéku v Primabanke
@domcici47 zalezi aj ci pracujete na TPP alebo mate zivnost atd., ak pracujete na TPP, tak z mojej skusenosti z Unicredit ked som mala dostatocny prijem na ziadanu sumu schvalili mi hypoteku este v ten den, ako som si poziadala. Ak su prijmy kadejake napr. aj zivnost aj zamestnanie, alebo sro atd. trva to dlhsie, chcu viac potvrdeni.
@anonym_c2e399 My obaja pracujeme na zmluvu a máme obaja zmluvu na dobu neurčitú 🙂
@anonym_c2e399 My obaja pracujeme na zmluvu a máme obaja zmluvu na dobu neurčitú 🙂
@domcici47 tak potom ako hore pisali skuste si dat prijmy do ich hypotekarnej kalkulacky a kolko by vam vysla maximalna hypoteka a pri akej splatke.. ak by vam vysla minimalne taka vysoka, ako si ziadate a nemate ine uvery, dlzoby atd., tak s vysokou pravdepodobnostou vam to schvalia 🙂
@domcici47 tak potom ako hore pisali skuste si dat prijmy do ich hypotekarnej kalkulacky a kolko by vam vysla maximalna hypoteka a pri akej splatke.. ak by vam vysla minimalne taka vysoka, ako si ziadate a nemate ine uvery, dlzoby atd., tak s vysokou pravdepodobnostou vam to schvalia 🙂
@anonym_c2e399 ja mám ešte od Sporiteľni spotrebný úver môj manžel v marci predčasne vyplatil svoje pohľadávky voči VÚB mali sme našetrené tak sme to vyplatili. Ja z hypotéky by som vyplatila ten malý zostatok ktorý mi ostal a budeme platiť iba hypotéku ktorú by nám dali
Mám tam 20 rokov účet a hypotéku mi nedali.Nakoniec mi vyšlo v UniCredit.
Tak zalezi aj od prijmov,ake mate ale aj na nehnutelnost aku idete zalozit.
Aky dovod zamietnutia vam povedali? Nestaci len pracovat, tych dovodov moze byt vela.
@anonym_c2e399 ja mám ešte od Sporiteľni spotrebný úver môj manžel v marci predčasne vyplatil svoje pohľadávky voči VÚB mali sme našetrené tak sme to vyplatili. Ja z hypotéky by som vyplatila ten malý zostatok ktorý mi ostal a budeme platiť iba hypotéku ktorú by nám dali
@domcici47 v piatok sme v slsp dali žiadosť o hypo, dnes schvalili
A vy ste žiadali hypo na vyplatenie zostatku? Mohlo im vadiť práve toto, lebo si nie som istá ci v prime vieš žiadať hypotéku na iný účel ako kúpu nehnuteľnosti. Takisto záleží koľko máš zostatok úverov a nemusel vychádzať limit. Platy nespominas, ale môže byť ze proste neprechadzate cez DTI a DSTI kritériá.
Mate milnu predstavu, ze ak mate v banke 5-10-15 rokov ucet tak vas budu brat ako nieco viac(kamaratov alebo neviem). Banka je firma na prachy(kšeft) ked mate co ponuknut( bonitu) tak aj oni vam vyjdu v ustrety.
V prima banke preco nedali? Mate cim rucit? Prijem mate dostatocny? Znalecky posudok mate? Refinanc, prerabka, kúpa? Skuste unicredit ale v kazdej banke daju hypoteku pokial splnite poziadavky ;) A hlavne si neberte hypoteku presne na euro. Kedze vidim 62000 tak si radsej zoberte 70000 lebo budete potom brat zbytocne predrazene spotrebaky.
A prečo nejdete cez finančného?
jasne, my 2x

@domcici47 ahoj, partner tam ma hypoteku, ale je specificky pripad, lebo ma sro, takze schvalovanie trvalo relativne dlho a aj posudok na nehnutelnost, ktora bola vo vyssej hodnote dali na preverenie dalsiemu znalcovi plus na poistenie hypoteky musel ist na lekarske vysetrenie. Urcite minimalne 2 tyzdne to trvalo, ak nie viac.