Skúsenosti s nevyplatením životného poistenia
Dobry den, mate prosim Vas mate niekto aj negativne skusenosti s nevyplatenim poistneho planenia zivotnych poistovni? Dakujem
poistovne vzdy plnia to co mas realne poistene a co nemas vo vyluke. mam skusenosti s plneniami u mnohych klientov
@simonka40 manželovi vyplatili 15.000 € za autoimunitné ochorenie
Nemáme skúsenosť s nevyplatením
V novom životnom poistení už sa vyplatený typ choroby nenachádza (menili sme poisťovňu)
Skúsenosť mám - operácia srdca, vyplatili smiešnu sumu za pobyt v nemocnici a vypovedali zmluvu.
Ešte neviem, nezomrel som....
@simonka40 áno, sú ľudia, ktorí sú nespokojní s poistným plnením, keďže zmluvné podmienky sú dané a poisťovne si vyplácajú ŽP ako sa im zachce. Plnenie poistnej udalosti pri škode vozidla má pre nich väčšiu hodnotu ako plnenie pri ŽP. Pri zamietnutí sťažnosti poisťovňou, treba podať sťažnosť poisťovaciemu ombudsmanovi, aj NBS. Mne konkrétne nejde o vyplatenie tých drobných, ale o princíp. Ako klient som bola spoľahlivým platcom od mojej plnoletosti a očakávam rovnako korektný vzťah aj od poisťovne, keďže zmluvné podmienky sú jasne napísané pre obe strany.
@simonka40 viem o pani ktora dostala 20tis pri rakovine z ktorej sa vyliecila
@zabka79 veď áno. Preto si to poistujes. Životná poistka ti kryje aj rizikové choroby a úrazy, PNku, hospitalizáciu, stratu zamestnania. Nielen smrť. Mne tiež vyplatili plnú sumu za rakovinu. Dosť mi to pri výpadku príjmu pomohlo. Každému odporúčam to mať poistené, nikdy nevieš.
@sweet20 zmluva zrušená, nakoľko keď človek ochorie, už je pre poisťovňu nezaujímavý...
@vams tam mohli byť aj iné dôvody. Mne životná poistka ďalej platí, len mi z nej vynali konkrétny druh rakoviny, ktorú som prekonala. Ak by sa mi vrátila, nič by nezaplatili, ale ak zomriem napr pri dopravnej nehode, alebo dostanem inú chorobu, mali by normálne plniť. Aj keď, poisťovne si vždy nájdu niečo, prečo nebudú plniť.
Ja som mala viac poistných udalostí, úraz, operácie,nemocnica,trvalé následky,ale vždy mi vyplatili, naposledy som mala vyplatenú pn za 3 mesiace v Allianz
Švagor mal životnú a úrazovú poistku v Allianz s dohodnutou sumou vyplatenia pri dožití 60 r. Počas 22 rokov nemal žiadne plnenie kvôli úrazu či chorobe a pri dožití mu vyplatili o 1400 eur menej, než bolo dohodnuté, dosiaľ sa s nimi handrkuje.
Švagor mal životnú a úrazovú poistku v Allianz s dohodnutou sumou vyplatenia pri dožití 60 r. Počas 22 rokov nemal žiadne plnenie kvôli úrazu či chorobe a pri dožití mu vyplatili o 1400 eur menej, než bolo dohodnuté, dosiaľ sa s nimi handrkuje.
@anonym_163769 lenze to nie je zivotna poistka ale investicne poistenie.. to je uplne nieco ine
@sweet20 nemáš pravdu, bolo to kapitálové životné poistenie.
Zjavne máš v tom hokej, @sweet20. Kapitálové životné poistenie má - aj malo do r. 2000 -najviac poistencov, je to kombinácia sporenia s poistením úrazov, ochorenia, PN, úverov ap. s vyplatením pri dožití dohodnutého veku.
Aké "životné poistenie ako také" máš na mysli?
Zjavne máš v tom hokej, @sweet20. Kapitálové životné poistenie má - aj malo do r. 2000 -najviac poistencov, je to kombinácia sporenia s poistením úrazov, ochorenia, PN, úverov ap. s vyplatením pri dožití dohodnutého veku.
@anonym_163769 no dobre zbytocne zlov.. aj tak nadalej sa tu budu ludia stazovat tak je to jedno 😀
@anonym_163769 Keď má tu niekto hokej v niečom tak si to ty. Skús použiť google a vygoogliť si pojmy. ✌️
@sweet20, resp. anonym_31f38c - typická, štandardná odpoveď niekoho, kto vecne argumentovať nedokáže. Protiargumentovať nevieš.
@sweet20, resp. anonym_31f38c - typická, štandardná odpoveď niekoho, kto vecne argumentovať nedokáže. Protiargumentovať nevieš.
@anonym_163769 Neviem kto je anonym, ale načo tu budem niečo vysvetľovať , ak aj tak si ideš svoje. KŽP a IŽP nie je životné poistenie v pravom slova zmysle.

@simonka40 dost tazko ti niekto napise,z vlastnej skusenosti,ci doslo k plneniu,ked uz je na druhej strane....