icon

Skúsenosti s nevyplatením životného poistenia

simonka40
16. okt 2025

Dobry den, mate prosim Vas mate niekto aj negativne skusenosti s nevyplatenim poistneho planenia zivotnych poistovni? Dakujem

tundra
16. okt 2025

@simonka40 dost tazko ti niekto napise,z vlastnej skusenosti,ci doslo k plneniu,ked uz je na druhej strane....

amonet
16. okt 2025

poistovne vzdy plnia to co mas realne poistene a co nemas vo vyluke. mam skusenosti s plneniami u mnohych klientov

zabka79
16. okt 2025

@simonka40 viem o pani ktora dostala 20tis pri rakovine z ktorej sa vyliecila

petamich
16. okt 2025
@tundra

@simonka40 dost tazko ti niekto napise,z vlastnej skusenosti,ci doslo k plneniu,ked uz je na druhej strane....

@tundra preco? ved zivotne poistovne alebo poistovne poistuju aj ine veci ako smrt (vzdy mozu reagovat pozostali)

tundra
16. okt 2025
@petamich

@tundra preco? ved zivotne poistovne alebo poistovne poistuju aj ine veci ako smrt (vzdy mozu reagovat pozostali)

@petamich pozostali urcite👍

petamich
16. okt 2025
@tundra

@petamich pozostali urcite👍

@tundra tak ak by aj nie - poistujes si uraz, PN, zavazne ochorenie, stratu prace, ...nielen smrt

anonym_9991e1
16. okt 2025

@simonka40 manželovi vyplatili 15.000 € za autoimunitné ochorenie
Nemáme skúsenosť s nevyplatením
V novom životnom poistení už sa vyplatený typ choroby nenachádza (menili sme poisťovňu)

sweet20
16. okt 2025

@simonka40 kazdy den riesim poistne plnenia ale s nevyplatenim nemam, nie je preco

vams
16. okt 2025

Skúsenosť mám - operácia srdca, vyplatili smiešnu sumu za pobyt v nemocnici a vypovedali zmluvu.

sweet20
17. okt 2025
@vams

Skúsenosť mám - operácia srdca, vyplatili smiešnu sumu za pobyt v nemocnici a vypovedali zmluvu.

@vams dovod vypovede ste mali urcite vysvretleny, ci nie? Aj preco a ako vAm vyplatili poistne plnenie

anonym_779977
17. okt 2025

Ešte neviem, nezomrel som....

vams
17. okt 2025
@sweet20

@vams dovod vypovede ste mali urcite vysvretleny, ci nie? Aj preco a ako vAm vyplatili poistne plnenie

@sweet20 zmluva zrušená, nakoľko keď človek ochorie, už je pre poisťovňu nezaujímavý...

sweet20
17. okt 2025
@vams

@sweet20 zmluva zrušená, nakoľko keď človek ochorie, už je pre poisťovňu nezaujímavý...

@vams tak to nie je dovod ale dobre no

monik297
18. okt 2025

@simonka40 áno, sú ľudia, ktorí sú nespokojní s poistným plnením, keďže zmluvné podmienky sú dané a poisťovne si vyplácajú ŽP ako sa im zachce. Plnenie poistnej udalosti pri škode vozidla má pre nich väčšiu hodnotu ako plnenie pri ŽP. Pri zamietnutí sťažnosti poisťovňou, treba podať sťažnosť poisťovaciemu ombudsmanovi, aj NBS. Mne konkrétne nejde o vyplatenie tých drobných, ale o princíp. Ako klient som bola spoľahlivým platcom od mojej plnoletosti a očakávam rovnako korektný vzťah aj od poisťovne, keďže zmluvné podmienky sú jasne napísané pre obe strany.

tilly
19. okt 2025
@zabka79

@simonka40 viem o pani ktora dostala 20tis pri rakovine z ktorej sa vyliecila

@zabka79 veď áno. Preto si to poistujes. Životná poistka ti kryje aj rizikové choroby a úrazy, PNku, hospitalizáciu, stratu zamestnania. Nielen smrť. Mne tiež vyplatili plnú sumu za rakovinu. Dosť mi to pri výpadku príjmu pomohlo. Každému odporúčam to mať poistené, nikdy nevieš.

tilly
19. okt 2025
@vams

@vams tam mohli byť aj iné dôvody. Mne životná poistka ďalej platí, len mi z nej vynali konkrétny druh rakoviny, ktorú som prekonala. Ak by sa mi vrátila, nič by nezaplatili, ale ak zomriem napr pri dopravnej nehode, alebo dostanem inú chorobu, mali by normálne plniť. Aj keď, poisťovne si vždy nájdu niečo, prečo nebudú plniť.

hermina11
19. okt 2025

Ja som mala viac poistných udalostí, úraz, operácie,nemocnica,trvalé následky,ale vždy mi vyplatili, naposledy som mala vyplatenú pn za 3 mesiace v Allianz

anonym_163769
19. okt 2025

Švagor mal životnú a úrazovú poistku v Allianz s dohodnutou sumou vyplatenia pri dožití 60 r. Počas 22 rokov nemal žiadne plnenie kvôli úrazu či chorobe a pri dožití mu vyplatili o 1400 eur menej, než bolo dohodnuté, dosiaľ sa s nimi handrkuje.

sweet20
19. okt 2025
@anonym_163769

Švagor mal životnú a úrazovú poistku v Allianz s dohodnutou sumou vyplatenia pri dožití 60 r. Počas 22 rokov nemal žiadne plnenie kvôli úrazu či chorobe a pri dožití mu vyplatili o 1400 eur menej, než bolo dohodnuté, dosiaľ sa s nimi handrkuje.

@anonym_163769 lenze to nie je zivotna poistka ale investicne poistenie.. to je uplne nieco ine

anonym_163769
19. okt 2025

@sweet20 nemáš pravdu, bolo to kapitálové životné poistenie.

sweet20
19. okt 2025
@anonym_163769

@sweet20 nemáš pravdu, bolo to kapitálové životné poistenie.

@anonym_163769 no dokonca..tak to sa necudujem, ale stale plati to co som povedala.. to nie je zivotne poistenie ako take

anonym_163769
19. okt 2025

Zjavne máš v tom hokej, @sweet20. Kapitálové životné poistenie má - aj malo do r. 2000 -najviac poistencov, je to kombinácia sporenia s poistením úrazov, ochorenia, PN, úverov ap. s vyplatením pri dožití dohodnutého veku.

Aké "životné poistenie ako také" máš na mysli?

anonym_163769
Autor odpoveď zmazal
sweet20
19. okt 2025
@anonym_163769

Zjavne máš v tom hokej, @sweet20. Kapitálové životné poistenie má - aj malo do r. 2000 -najviac poistencov, je to kombinácia sporenia s poistením úrazov, ochorenia, PN, úverov ap. s vyplatením pri dožití dohodnutého veku.

@anonym_163769 no dobre zbytocne zlov.. aj tak nadalej sa tu budu ludia stazovat tak je to jedno 😀

anonym_31f38c
19. okt 2025
@anonym_163769

@anonym_163769 Keď má tu niekto hokej v niečom tak si to ty. Skús použiť google a vygoogliť si pojmy. ✌️

anonym_163769
20. okt 2025

@sweet20, resp. anonym_31f38c - typická, štandardná odpoveď niekoho, kto vecne argumentovať nedokáže. Protiargumentovať nevieš.

sweet20
20. okt 2025
@anonym_163769

@sweet20, resp. anonym_31f38c - typická, štandardná odpoveď niekoho, kto vecne argumentovať nedokáže. Protiargumentovať nevieš.

@anonym_163769 Neviem kto je anonym, ale načo tu budem niečo vysvetľovať , ak aj tak si ideš svoje. KŽP a IŽP nie je životné poistenie v pravom slova zmysle.