icon

Skúsenosti s Partners group

11. sep 2025

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či niekto nezažil podobnú skúsenosť. Menila som poistenie cez finančného poradcu z Partners. Mala som staré poistenie zaplatené dopredu na niekoľko mesiacov a povedala som, že ho meniť nechcem, až dokým je to staré predplatené. Poradca mi povedal, že zrušená poistka sa mi vráti, že to môžeme uzavrieť aj teraz, tak sme uzavreli. Prešlo niekoľko mesiacov a ja peniaze stále vyplatené nemám, dokonca prišiel s informáciou že sa v NN niečo menilo a že mi bude vyplatený naspäť iba posledný mesiac. Vždy keď sa opýtam čo nového tak príde s novou žiadosťou, že ešte toto treba poslať a už to bude. Zažili ste niečo podobné? Pýtali by ste si od finančného poradcu výšku škodu ktorú vám spôsobil uvedením do omylu, aj keď to nie je ani 100€? Môžem sa na neho niekde cez NBS sťažovať?

anonym_fc18bd
11. sep 2025

@anonym_autor s partners mám viac zlých skúseností. Tam už nikdy viac. Presne som takto prišla o peniaze + na každého člena domácnosti mi poradkyňa chcela nanútiť každému jednu poistku, miesto rodinnej. To bol dôvod aj odchodu od nej. Poistku mám nakoniec v generali urobenú s pracovníčkou, ktorá mi povedala na rovinu, čo si tam dať, čo sa neoplatí atd… plnenie mi vyplatili vždy. Či išlo o havarijnú pri aute alebo o pobyt v nemocnici.. niektorí poradcovia stoja za nič 🙂

mischy00
11. sep 2025

Vsetko je o ľuďoch, nie spoločnosti. Platila si predtym poistenie polročne, ročne alebo stvrtrocne? Ked píšeš ze bolo predplatené. Co sa týka vrátenia peňazí, tak sa nic nevracia, jedine ak to bolo aj s investovaním, vyplatia odkupnu hodnotu. Nič také ze NN menila podmienky a vyplatia len 1 mesiac neexistuje 🙂, to si poradca vymyslel aby hodil vinu na spoločnosť. Tu sa bavím o životnom poistení, pretože píšeš o NN a oni robia iba zivot a dôchodky.

stanka_k
11. sep 2025

@anonym_autor majú provízie za zmluvy a keď klient zmluvu vypovedá, adekvátna časť provízie sa vracia, takže tak asi

anonym_597b1b
11. sep 2025

Tak zalezi od poradcu. Ja mam dobre skusenosti. To co ti povedal to je blbost. Opytaj sa priamo cez NN ako je to teda s tou poistkou.

autor
11. sep 2025
@mischy00

Vsetko je o ľuďoch, nie spoločnosti. Platila si predtym poistenie polročne, ročne alebo stvrtrocne? Ked píšeš ze bolo predplatené. Co sa týka vrátenia peňazí, tak sa nic nevracia, jedine ak to bolo aj s investovaním, vyplatia odkupnu hodnotu. Nič také ze NN menila podmienky a vyplatia len 1 mesiac neexistuje 🙂, to si poradca vymyslel aby hodil vinu na spoločnosť. Tu sa bavím o životnom poistení, pretože píšeš o NN a oni robia iba zivot a dôchodky.

@mischy00 Štvrťročne dopredu. Ja som mala uzavreté dávno skrz jednu známu, ona skončila a tento prebral agendu. Chcel sa stretnúť a ukázať mi, čo mám zle nastavené. Sám on mi povedal, že mi bude alikvótna čiastka vyplatená naspäť. Nemala som dôvod neveriť keďže iné zrušené poistky napr na auto mi vyplatené boli spätne.

belllinka
11. sep 2025

Títo vaši poradcovia finanční sú akurát tak na smiech. Poistku si uzavri sama v poisťovni s pracovníčkou a máš to jednoduchšie. Ale fakt super ti "poradil". 😂

autor
11. sep 2025
@belllinka

Títo vaši poradcovia finanční sú akurát tak na smiech. Poistku si uzavri sama v poisťovni s pracovníčkou a máš to jednoduchšie. Ale fakt super ti "poradil". 😂

@belllinka to, že rozpráva bludy vieme všetci 😀 Nikto však neodpovedal na otázky, ktoré som položila

zuzkaa1991
11. sep 2025
@belllinka

@belllinka tak ako pise vyse pani je to o človeku nie o spoločnosti..... ja som finančné gramotna tiez by som ai mohla financie riesit sama...ale finančni poradcovia maju skolenia prehľad o zakonoch zmeny ktore su pravidelne atd....nas finančný tiez musel dlho dokazovať ze nejde mu o províziu ale aby bol.klient spokojny spravuje nase financie a je vzdy nápomocný uz vyse 10r ;) ale ano dam 80%-90% finančným ide o to aby splnili si len plan zarobilina proviziach atd nie o spokojnosť klientov ;) nie jeden skúšal telefonicky na mna ze chce pozriet zmluvy zmenit atd.

anonym_597b1b
11. sep 2025
@anonym_autor

@mischy00 Štvrťročne dopredu. Ja som mala uzavreté dávno skrz jednu známu, ona skončila a tento prebral agendu. Chcel sa stretnúť a ukázať mi, čo mám zle nastavené. Sám on mi povedal, že mi bude alikvótna čiastka vyplatená naspäť. Nemala som dôvod neveriť keďže iné zrušené poistky napr na auto mi vyplatené boli spätne.

@anonym_autor ano vyplatena by ti mala byt alikvotna ciastka. Skus sa v partnerse nakontaktovat na nejakeho jeho nadriadeneho. Oni podliehaju previerka NBS. Ci sa da priamo stazovat to neviem.

anonym_597b1b
11. sep 2025
@zuzkaa1991

@belllinka tak ako pise vyse pani je to o človeku nie o spoločnosti..... ja som finančné gramotna tiez by som ai mohla financie riesit sama...ale finančni poradcovia maju skolenia prehľad o zakonoch zmeny ktore su pravidelne atd....nas finančný tiez musel dlho dokazovať ze nejde mu o províziu ale aby bol.klient spokojny spravuje nase financie a je vzdy nápomocný uz vyse 10r ;) ale ano dam 80%-90% finančným ide o to aby splnili si len plan zarobilina proviziach atd nie o spokojnosť klientov ;) nie jeden skúšal telefonicky na mna ze chce pozriet zmluvy zmenit atd.

@zuzkaa1991 tak nejak sme aj my na tom. Vedeli by sme si aj my poriesit. Ale vela nam pomohol, vybavil, pobehal. Zas zadarmo to robit nebude. A nam usetril kopu casu a staristi.

mischy00
11. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pri životnom poistení sa nevypláca žiadna alikvotna čiastka späť, iba pri neživotnom. Aj to pri presne určených pravidlách. Ak sa dala výpoveď na poistenie, je tam 6 týždňova výpovedná lehota. Čiže 2 mesiace ešte platíš za poistku, aj ked uz mas uzatvorenú novú. Tebe skončila ku dňu štvrťročnej platby, ak dal výpoveď. Neviem aký produkt si mala predtym uzatvoreny, ci tam bolo aj šetrenie.

autor
11. sep 2025
@anonym_597b1b

@zuzkaa1991 tak nejak sme aj my na tom. Vedeli by sme si aj my poriesit. Ale vela nam pomohol, vybavil, pobehal. Zas zadarmo to robit nebude. A nam usetril kopu casu a staristi.

@anonym_597b1b ja by som osobne nikdy cez finančného poradcu tiež nešla, túto poistku pôvodne vybavili moji rodičia keď som bola ešte neplnoletá

mischy00
11. sep 2025

Finančný poradca je aj ten, co sedi priamo v poisťovni alebo v banke. Este taz, je to všetko o profesionalite človeka a jeho nastavení. Ci chce túto prácu robiť roky a zodpovedne alebo prídem na chvíľu.
Presne takíto kazia dobre meno zodpovedným. Fušeri sa nájdu všade, v každej profesii. Nie len v poisťovníctve.

zuzkaa1991
11. sep 2025
@anonym_597b1b

@anonym_597b1b zadarmo nerobi dostava odmeny provizie ;) a vie vybavit.aj lepsie ceny ako ked ide klient priamo do banky do poistovne atd ;) .....

sweet20
11. sep 2025

Ja s tym pracujem ale svedomie by mi toto nikdy nedovolilo... riadne si sa nechala oklamat, skoda, ze si sa neporadila bud tu alebo u niekoho komu veris.. poistne zo zivota sa nevracia ako uz bolo povedane, ved naco, poistovna ta kryla , naco by vracala.. da sa vratit ak by si zrusila poistku do dvoch mesiacov odzalozenia... ak mas so sporenim tak ti je vyplatena odkupna hodnota, ktora aj tak by bola mala, lebo poplatky prevysuju zisk... kedze ta oklamal, urcite by som mu nedala spat a bombardovala ho aby ti vratil skodu. Aj odisla by som od neho, urcite by som nenechala aby taky clovek mi nieco spravoval... lebo nedajboze budes mat poistnu udalost a nic nevybavi .. on na tebe zarobil a este si na to doplatila 😪

ibrunova
11. sep 2025

aká to bola poistka? životná, úrazová? PZP?

autor
11. sep 2025
@mischy00

@anonym_autor pri životnom poistení sa nevypláca žiadna alikvotna čiastka späť, iba pri neživotnom. Aj to pri presne určených pravidlách. Ak sa dala výpoveď na poistenie, je tam 6 týždňova výpovedná lehota. Čiže 2 mesiace ešte platíš za poistku, aj ked uz mas uzatvorenú novú. Tebe skončila ku dňu štvrťročnej platby, ak dal výpoveď. Neviem aký produkt si mala predtym uzatvoreny, ci tam bolo aj šetrenie.

@mischy00 bola to iba životná poistka bez šetrenia a vlastne sedelo by to, lebo som mala predplatené 3 mesiace ktoré mi mali byť vrátené všetky a nakoniec ,,nastali nejaké zmeny" a bude vyplatený iba posledný mesiac.. čiže sedí to na tú výpovednú dobu

anonym_5c8013
11. sep 2025
@anonym_autor

@mischy00 bola to iba životná poistka bez šetrenia a vlastne sedelo by to, lebo som mala predplatené 3 mesiace ktoré mi mali byť vrátené všetky a nakoniec ,,nastali nejaké zmeny" a bude vyplatený iba posledný mesiac.. čiže sedí to na tú výpovednú dobu

@anonym_autor chod si poistku riesit priamo do poisťovne, ja neverím uz týmto maklerom. Mna tiez oklamal jeden z partnersu. Poisťovňa je skor ako banka a su tam postihy, ak by ta zamestnanec takto priamo klamal. V partnerse netusim ako to maju, ale ja som mala zle skúsenosti a namiesto toho aby si priznal chybu to hodil na poisťovňu, takze ma priamo klamal. Takze ak poistku uz iba priamo v poisťovni, poistku uz ani v banke nerobím, tiez zle skúsenosti.

mischy00
11. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pracujem v tejto sfére uz dlhé roky a co viem, žiadny mesiac ti nikto nevrati. Výpoveď bude ku koncu tvojej zaplatenej štvrtrocnej splátky. Takto to poznám, takto to funguje. Poisťovňa ta kryje počas tých zaplatených 3 mesiacov naďalej, cize ak by sa ti stalo to, co mas poistené, mas narok na poistné plnenie. Aj z novej poistky.

autor
11. sep 2025

Ďakujem vám za rady, uvidím čo odpíše NN, čo odpíše poradca a budem žiadať o zrušenie aj tejto novej poistky a radšej si ju vybavím priamo cez poisťovňu

mischy00
11. sep 2025
@anonym_5c8013

@anonym_autor chod si poistku riesit priamo do poisťovne, ja neverím uz týmto maklerom. Mna tiez oklamal jeden z partnersu. Poisťovňa je skor ako banka a su tam postihy, ak by ta zamestnanec takto priamo klamal. V partnerse netusim ako to maju, ale ja som mala zle skúsenosti a namiesto toho aby si priznal chybu to hodil na poisťovňu, takze ma priamo klamal. Takze ak poistku uz iba priamo v poisťovni, poistku uz ani v banke nerobím, tiez zle skúsenosti.

@anonym_5c8013 mozno neklamal, možno nejaký začiatočník a myslel si, ze je to takto. Ťažko povedať, všade su len ľudia....nemusel klamať zámerne. To však nic nemení na fakte, ze ak pochybil, mal by klienta nejako kompenzovať.
Nemusíš rušiť, poistka ako taka za to nemôže....ale môžeš žiadať o zmenu agenta, nakoľko s týmto si nebola spokojná. To je moja rada🙂

anonym_5c8013
11. sep 2025
@mischy00

@anonym_5c8013 mozno neklamal, možno nejaký začiatočník a myslel si, ze je to takto. Ťažko povedať, všade su len ľudia....nemusel klamať zámerne. To však nic nemení na fakte, ze ak pochybil, mal by klienta nejako kompenzovať.
Nemusíš rušiť, poistka ako taka za to nemôže....ale môžeš žiadať o zmenu agenta, nakoľko s týmto si nebola spokojná. To je moja rada🙂

@anonym_autor pozor na rušenie poistiek. Nie vsetko je vzdy dobre rušiť, lebo rušenie poistky ti moze aj ublížiť. Záleží aka poistka, kde atd. To si zisti priamo v poisťovni, aby si si zbytocne viac neublížila.
@mischy00 to mohla byt pravda, keby sa nezačal vyhovárať a zamerne klamať v tom, ze poisťovňa zmenila podmienky.

mischy00
11. sep 2025
@anonym_5c8013

@anonym_autor pozor na rušenie poistiek. Nie vsetko je vzdy dobre rušiť, lebo rušenie poistky ti moze aj ublížiť. Záleží aka poistka, kde atd. To si zisti priamo v poisťovni, aby si si zbytocne viac neublížila.
@mischy00 to mohla byt pravda, keby sa nezačal vyhovárať a zamerne klamať v tom, ze poisťovňa zmenila podmienky.

@anonym_5c8013 samozrejme ze môže byt viac verzií pravdy...najľahšie je to ale zhodiť na poisťovňu 🙂