icon

Skúsenosti s prevodmi medzi fondami v DSS

miro25
22. apr 2024

Prosím Vas, ak máte nieto praktické skúsenosti s prevodmi medzi fondami v rámci jednej DSS, tak ich prosím napíšte. Zaujíma ma hlavne dátum a čas spracovania žiadosti o prevod medzi fondami.
Uvediem príklad - Uniqua DSS - prevod zadaný v pracovný deň(D) do 24:00 bude zrealizovaný v deň D+2 cca medzi 14-15h s hodnotou dôchodkovej jednotky z D+1
Napr. prevod 15.4.2024 do 24:00, zrealizovaný 17.4.2024 medzi 14-15h s hodnotou jednotky platnou k 16.4.2024 ku koncu dňa.

Zaujímajú ma aj ostatné 4 DSS.
Ak by bola otázka nejasná, dajte vedieť.
Ďakujem.

jarka_black
23. apr 2024

Ja si aktívne takto zhodnocujem úspory.
V Uniqe prišlo pred pár dňami k zmene, ako píšete. Dovtedy to bolo tak, že DJ sa previedli s dátumom a cenou, keď som to zadala. Teraz musím myslieť dopredu.

jarka_black
23. apr 2024

V 3. pilieri Uniqa je to po starom. Takže dnes som pekne zarobila v indexe a už počas dňa som si DJ previedla do dlhopisového fondu. Zhodnotenie okolo 1% za deň považujem v klesajúcom trende za výnimku.
V 2. pilieri som už 2 týždne v dlhopisovom fonde. Index za ten čas stratil 2%, kým dlhopisový fond drží hodnotu.

miro25
autor
23. apr 2024

@jarka_black Ďakujem za reakciu, áno 3.pilier je ešte po starom a dúfam, že to plánujú aj tak nechať. Rád by som ale pre 2. pilier našiel najideálnejšiu alternatívu. Aktuálne je Uniqa v nevýhode.

jarka_black
23. apr 2024

@miro25 Áno, NN a VÚB-Generali sa tým pádom dostali na lepšiu pozíciu. Uniqa to urobila v "sebaobrane".

miro25
autor
23. apr 2024

@jarka_black NN má termín do 18:00, ak sa dovtedy zadá prevod, tak ahdj sa použije z daného dňa, ale prevod sa zrealizuje D +2 dní, teda ďalší prevod je možné realizovať až o dva dni. Čo je tiež ťažkopádne, ale lepšie ako Uniqa. Neviete ako je to u ostatných spoločností?

jarka_black
24. apr 2024

@miro25 Myslím, že Generali by malo zrealizovať zmenu s cenou nasledujúci deň.
Skúste kontaktovať Old&Rich, firma s predikciami k 2. pilieru.