icon

Skúsenosti s PZP Uniqa pri škodovej udalosti

anabela2111
26. apr 2025

Mé niekto skúsenosť ako poškodený s PZP Uniqa? Ako ste boli spokojní s odškodnením? Nehodu som nespôsobila, vinník má PZP v tejto poisťovni, auto mám staršie, a nakoľko originál diely Audi sú drahé, obhliadajúci v autorizovanom servise to vyhodnotil ako totálku. Sú však poškodené len plechy/plasty. Radšej by som si dala auto opraviť použitím nie originál dielov v inom servise, tak ma zaujíma, či bola uznaná suma za škodu taká zlá, ako všade čítam...🙈 ďakujem.

janai1
26. apr 2025

@anabela2111 nechaj si vyplatiť totálku a auto si daj opraviť kde chceš

doriiis
26. apr 2025
@janai1

@anabela2111 nechaj si vyplatiť totálku a auto si daj opraviť kde chceš

@janai1 ....myslím,že ak si dá vyplatiť totalku,tak bude musieť zdokladovať,že auto dala zosrotovat.
Autorka.....daj si preplatiť nie na faktúru ale na hotovú sumu

janai1
26. apr 2025
@doriiis

@janai1 ....myslím,že ak si dá vyplatiť totalku,tak bude musieť zdokladovať,že auto dala zosrotovat.

@doriiis brat mal minulý rok totálku, poisťovňa vyplatila a auto sa následne predalo lebo sa mu nechcelo ho opravovať

simsalabim
26. apr 2025

Trvalo to rok, kym mi to vyplatili. Ale je to uz vela rokov dozadu.

anabela2111
autor
26. apr 2025
@doriiis

@janai1
@doriiis
Ďakujem za reakciu, nikdy som toto neriešila, niekto mužovi povedal, že ak totálka, tak po vyplatení, si už auto nemôžem nechať..som z toho jeleň.

tramtada31
26. apr 2025
@doriiis

@doriiis nie, píšeš hluposti
@autorka - ak je to totalka, to znamená, neekonomická oprava, ohodnotia ti cenu auta (vraku) - (mínus) zvysky (pouzitelne diely) a ten rozdiel ti vyplatia. Auto si das opravit a normálne jazdis (potom je ešte otázka, či bola k nehode privolaná polícia, či tam boli buchnute airbagy, či sa menili rezané casti, či je auto vedené ako nespôsobilé, potom musis absolvovať aj STK), aby si mohla jazdit, ale nič do šrotu nejde.
Ja som mala dve nehody, kde som v oboch prípadoch stala a skodci z Uniqa do mna nabúrali, lebo sa nedivali obaja pred seba. Za tu jednu skodovu udalosť som ich dala na sud, lebo škodca v poistovni uviedol, že som nemala smerovku (mala som), ale to nemení nič na fakte, že ako môže byt niekto spoluvinny za nehodu, keď stal na mieste. To znamená, že ja teraz naburam do hocikoho na parkovisku a bude spoluvinny, lebo odstavil auto na parkovisku? Navyse má vedu v registri ako škodcu, čiže keď si chcem uzavrieť havarijnú poistku, tak automaticky mám o 3 stovky vyššiu poistku a vôbec ich nezaujima, že mám spravu o nehode, kde vinník prehlásil, že on je vinný. Pri druhej nehode tiež robili problemy, že prečo som v piatok poobede na najväčšej Bratislavskej krizovatke nevolala policajtov (neukladal mi to zákon), nechceli mi uhradiť autosedacky, to boli tiež dotahovacky za každé euro a ešte mi ich aj amortizovali na 50%

tramtada31
26. apr 2025
@anabela2111

@janai1
@doriiis
Ďakujem za reakciu, nikdy som toto neriešila, niekto mužovi povedal, že ak totálka, tak po vyplatení, si už auto nemôžem nechať..som z toho jeleň.

@anabela2111 autorka plati, čo som uviedla vyššie, je ešte jeden inštitút, s ktorým nemusis suhlasit, že poisťovňa ako keby odkúpi od teba cely vrak a vtedy ti od hodnoty vraku neodpočítava zvysky, vtedy naozaj o auto prídeš, ale dostavas za neho peniaze. Ako píšem, s týmto nemusis suhlasit.

anabela2111
autor
26. apr 2025
@tramtada31

@anabela2111 autorka plati, čo som uviedla vyššie, je ešte jeden inštitút, s ktorým nemusis suhlasit, že poisťovňa ako keby odkúpi od teba cely vrak a vtedy ti od hodnoty vraku neodpočítava zvysky, vtedy naozaj o auto prídeš, ale dostavas za neho peniaze. Ako píšem, s týmto nemusis suhlasit.

@tramtada31 preto ma zaujima, ako to poisťovňa vyhodnotila a či boli tie sumy reálne. Celková hodnota, rozdiel, cena "vraku"...Trhová cena môjho auta je cca 4000-4500€. Oprava v autorizovanom bola vyčíslená tiež na 4500€. Polícia bola privolaná, vinník zobral všetko na seba, airbag nastrelil žiadny, dupla som na brzdu, takže som naraz stlmila.

anabela2111
autor
26. apr 2025
@doriiis

@doriiis hotovú sumu, ktorú zaplatím za opravu v inom servise? Či ako myslíš?

tramtada31
26. apr 2025
@anabela2111

@tramtada31 preto ma zaujima, ako to poisťovňa vyhodnotila a či boli tie sumy reálne. Celková hodnota, rozdiel, cena "vraku"...Trhová cena môjho auta je cca 4000-4500€. Oprava v autorizovanom bola vyčíslená tiež na 4500€. Polícia bola privolaná, vinník zobral všetko na seba, airbag nastrelil žiadny, dupla som na brzdu, takže som naraz stlmila.

@anabela2111 a zobrala ti polícia technicak? Ako poisťovňa vyhodnotila totálnu skodu? Poisťovňa má počítačový program, najčastejšie audatex, kde sa zada výbava, vypočíta to všeobecnú hodnotu vozidla a potom vypočítajú náklady na opravu v autorizovanom servise (máš tam alternativne diely, ale niektoré diely sa nevyrábajú atrapy a musia počítať s cenami originálnych dielov), v zavislosti od poistovne, ak sú náklady na opravu 70-85% z všeobecnej hodnoty vozidla, tak sa jedna o totálnu skodu.

anabela2111
autor
27. apr 2025
@tramtada31

@anabela2111 a zobrala ti polícia technicak? Ako poisťovňa vyhodnotila totálnu skodu? Poisťovňa má počítačový program, najčastejšie audatex, kde sa zada výbava, vypočíta to všeobecnú hodnotu vozidla a potom vypočítajú náklady na opravu v autorizovanom servise (máš tam alternativne diely, ale niektoré diely sa nevyrábajú atrapy a musia počítať s cenami originálnych dielov), v zavislosti od poistovne, ak sú náklady na opravu 70-85% z všeobecnej hodnoty vozidla, tak sa jedna o totálnu skodu.

@tramtada31 my sme museli auto v piatok dočasne odhlásiť, nakoľko končila včera STK, auto bolo pojazdné, takže techničák máme. Poisťovňa sa ešte nevyhadrila, zatiaľ volal len zamestnanec servisu, že obhliadku vyhodnotil ako totálku, keďže oni dávajú len originál diely, a cena potrebných dielov + robota = hodnota auta, čiže cez 4tisic. Je poškodený nárazník, blatník, svetlo a kúsok kapoty, muž to rátal, že s fake plechmi by sme sa určite do 1500€ zmestili. Auto nie je isto na zošrotovanie, jeho srav bol výborný, bolo pripravene na STK...Takže som zvedavá na tie navrhnuté sumy poisťovne...

marika707
17. okt 2025

Mala som s uniqou jedinú skúsenost a to PZP plus havarijne poistenie dostala som veľmi ústretového a slušného agenta na telefone. Angažoval sa všetko zariadil kazdý rok som ho na výročie oslovila a bola som spokojná. Bol zdvorilí, slušný ale už tam nepracuje. Tento rok som potrebovala info ohladom mojej poistky, email nefunguje, mobil nezvoni. Bola som nutena volat na info linku. Ziadala som si rovno pána Petra. Na prvej linke este nevedeli ze tam uz nepracuje a tak ma ochotne prepojili na oddelenie. Zodvihla pani a ja som si hned ziadala pana Petra. Drzo ma informovala ze tam nerobi a nebola ochotna mi poradit ale prepojila ma ihned na dalsiu linku uz som nic neriesila. Zrusila som PZP aj havarijku a budem nutena sa poobzerat po slušnejšom jednani. Proste firma je len taka dobra aky dobry ľudia v nej pracuju.