icon

Skúsenosti s realitnými kanceláriami pri predaji nehnuteľnosti

17. mar 2025

Ahojte žienky, prosím poraďte, tie, čo ste predávali domy, byty či niečo iné cez RK, boli ste spokojné s prístupom, s cenou, ktorú navrhli za predaj a tak? Oslovovali ste viaceré RK, či len jednu?
Idem predávať byt, tak sa chcem pripraviť dopredu na všetko 😀
Ďakujem 😊

oli18
17. mar 2025

Len raz som sa bola dotazovat v RK a v dobrej viere nechala tel.cislo. Otravovali ma este par tyzdnov. Po tejto skusenosti som predavala, aj kupovala sama. Neznasam drze vtieranie.

biba_18
17. mar 2025

my sme aj predávali aj kupovali cez realitku. 3 realitky, 1 otras skúsenosť, 2 super…

biba_18
17. mar 2025

kamoška kupovala - našla cez portál cez realitku, ale oslovila sama predávajúceho. to sa mi ale nepáči takéto voľačo…

beata_k
17. mar 2025

Pri predaji sme oslovili tri RK. Vzali sme sice drahsiu, ale fakt vytacili cenu az na strop s uspesne predali. Kvalitne fotky a PR okolo toho robia svoje.

benit
17. mar 2025

My sme chceli predat dom cez realitku cez ktoru sme kupovali. Zadrela nam polovicnu cenu a to isli po 10rokoch nehnutelnosti hore. Isla som do inej a predali nam za tolko co sme ani nesnivali. Este chceli jedny preplatit, ponukali 10 000 navyse, len uz sme boli ustne dohodnuty, tak sme nechceli byt neseriozny.

alkoholik
18. mar 2025

@biba_18 Preco uplne spravny postup. Davat zarobit v dnes dobe nenazratym realitkam xy tisic za nic( zmluvy aj vklad vam uz urobia firmy cez internet ako keby ste si objednavavali chladnicku. Poslete len LV oni vam po uhrade zaslu komplet zmluvy. Predavajuci si overi podpisy.
Ziadna raketova veda nato aby pytali si nehorazne provizie.
Inzerat stoji cca 12€ mesacne na nehnutelnostiach. Tak to zoberte tak ze vy zarobite 3-5 tis€ za tento ukon o to si navyste cenu.

luccija
18. mar 2025

Predávali sme 2x a bez RK.Dobre fotky, inzercia hlavne FB a zmluvu sme si dali spraviť u pravnika

biba_18
18. mar 2025

@alkoholik ako som písala - mám s realitkami pozitívnu skúsenosť - mne výrazne pomohli ako pri kúpe tak aj pri predaji ...

ms_green
18. mar 2025

My sme predávali 2x a katastrofa. Realitka nám ponúkla asi o tretinu nižšiu cenu ako znalec. Prišli nafotiť byt, baba vytiahla telefón a spravila tri fotky. Keď som videla inzerát skoro som odpadla, že za toto pytali províziu. Po mesiaci ani jeden zaujemca. Rozviezali sme spoluprácu s manželom sme zaplatili človeka, čo nám to profesionálne nafotil. Do 48 hodín sme mali asi 3 záujemcov, hneď s prvými sme sa dohodli na cene ktorú sme si predstavovali.

la_dolce_vita
18. mar 2025

Riesila som predaj a kupu bytu cez koronu, ked sa predalo vsetko a hned, tym padom aj skusenosti boli take, ze len sluby a skutek utek. Skusila som dat sama inzerat na vymenu bytov a kupodivu sa podarilo. Usetrili sme tak urcite dost, zmluvy urobil syn advokat.

la_dolce_vita
18. mar 2025

Predaj garaze podobne, realitka sa toho chytila, ale cena tak premrstena, ze sa neozval nikto. Sami sme predali hned, kedze sme nasli inzerat zaujemcu o kupu.

miroslava2710
18. mar 2025

My kupujeme dom. Na realitky som uz alergicka. Pri zopar nehnutelnostiach som volala zobrali si moje udaje a uz sa neozvali. Nehnutelnosti stale nepredane a realitaci maju aj tak na haku. Druha vec je tá, že neskutočne klamú o nehnutelnostiach ale že NESKUTOČNE. Skoro sme kupili dom bez mestkej vody napojeny iba na studnu. Pani realitacka nam ukazala presne kde sa voda prepina z mestkej na studnicnu. Kedze sme kecali aj so susedmi a spomenuli ze na tej ulici voda nie je tak som preistotu volala na urad kde mi potvrdili ze v tom dome na 100% mestka voda nie je. Potom pani realitacka priznala ze sa pomylila ale ze sa nemusime bat ze v dedine je v studni vynikajuca artezka voda (pani asi nevie co znamena artezka voda) a teda ze spravis rozbor a poslu nam ho. V studni samozrejme fekalne bakterie a este sa cudovala ze vo ho nechceme. Dalsia nam hovorila aka uzasna dedina ze jedina nevyhoda je ze skola je iba vo vedlajsej dedine ale ze tovibec nevadi ze rodicia nosia deti tam. Zase, zabudla spomenut ze vo vedlajsej dedine je tiez skola kde su iba prve 4 rocniky a ucia sa spolu lebo ich je malo….. Dalsi inzerat o krasnom rovinatom oplotenom pozemku. Pozemok do kopca a oplotený vôbec. Možnosť stavby druheho domu v záhrade - v dedine nie je dovolene stavat 30m od cesty takze stavby v zahrade neprejdu cez stavebne atdd….Uz mame sto chuti realitakom povedat ze nech ani nic nehovoria len nech otvoria a mozme si to sami pozriet a vsetko si potom o dome zistujeme este cez urady… Ale na druhej strane na predaj mame svojho overeneho realitaka ktory muzovi predaval uz viac nehnutelnosti a osobne by som predaj nehnutelnosti bez realitky asi neriesila.