Skúsenosti s refinancovaním úveru a skrytými poplatkami
Ahojte. Na začiatok rovno priznám, že som sprostá, ale v tomto strese, čo momentálne mám, sa aj chápem. Banka nás oslovila s ponukou na refinancovanie úveru. Dostali sme síce zníženú sadzbu, ale počas celého vybavovania nám bankarka ani raz nespomenula, že tam je sankcia a teda dosť vysoká, za predčasné vyplatenie pôvodného uveru. To som zistila až keď strhli peniaze. Zmluvný dokumentáciu som nemala k dispozícii, áno, mala som si pýtať. A teraz otázka, dá sa s tým ešte niečo robiť? Ma niekto skúsenosť s takouto situáciou? Ďakujem. A ešte pôvodný úver aj refinanc bol v rámci jednej banky, teda banku som nemenila. A nikdy sa mi v tejto banke nestalo to, že by mi nepovedali všetky podmienky.
@anonym_autor tak toto je tvoja chyba nie chyba na strane banky
@anonym_autor len keď všetci nadavate na finančných sprostredkovateľov
Niektore uvery su aj spoplatnene,cize ti stiahnu peniaze za novy uver,nie ten stary ale zvycajne to vedia vratit spet.
@anonym_autor len keď všetci nadavate na finančných sprostredkovateľov
@michal711 robil to môj osobný bankár pridelený bankou konkrétne nám. On mi volal, on riešil. My sme nešli na vlastnú päsť
@anonym_autor pozri v papieroch čo si podpisovala
@sara07 to je tiež kapitola sama o sebe. Všetko bolo elektronický. A nedala nám ani čas a priestor na recitanie. Áno, spravila som chybu, lenže nikdy ma v ničom neodviedli, vždy dali správne informácie. Až teraz
Niektore uvery su aj spoplatnene,cize ti stiahnu peniaze za novy uver,nie ten stary ale zvycajne to vedia vratit spet.
@anonym_296fbc ja som až na druhý pokus zistila o čo ide a to cez infolinku. Doobeda ani oni nevedeli nájsť zmluvnú dokumentáciu. Nebola dostupná. Až poobede
Ak ste refinancovali ešte v dobe ked tam bola fixácia, nie po skončení tak poplatok je normálny… tuším je to 1%.. nuž mali ste sa informovať
Ak ste refinancovali ešte v dobe ked tam bola fixácia, nie po skončení tak poplatok je normálny… tuším je to 1%.. nuž mali ste sa informovať
@anonym_3c0bb8 toto nebolo 1 % a ten poplatok 1% sme zaplatili. Toto bola sankcia, lebo úver bolo možné splatiť až po určitej dobe a bola tam nejaká kampaň s úročením. Tým, že sme ho refinancovali skôr, tak pokuta. A keďže aj tento úver bol robený v tejto banke a refinanc v tej istej banke, bankár má prístup k informáciám o mojich účtoch, úveroch a všetko okolo nich. Teda vedel aj o tejto sankcií. Buď má nemal vôbec kontaktovať alebo má mal informovať
@anonym_3c0bb8 toto nebolo 1 % a ten poplatok 1% sme zaplatili. Toto bola sankcia, lebo úver bolo možné splatiť až po určitej dobe a bola tam nejaká kampaň s úročením. Tým, že sme ho refinancovali skôr, tak pokuta. A keďže aj tento úver bol robený v tejto banke a refinanc v tej istej banke, bankár má prístup k informáciám o mojich účtoch, úveroch a všetko okolo nich. Teda vedel aj o tejto sankcií. Buď má nemal vôbec kontaktovať alebo má mal informovať
@anonym_autor bankar si potreboval pred vianocami zvysit odmenu k vyplate za uzatvorenie novej zmluvy😬
@anonym_autor A ty nám chceš tvrdiť, že si nemala prístup k dokumentácii k pôvodnému úveru? Tam si mala tie podmienky. Nie v dokumentácii nového úveru.
Neurobíš s tým teraz nič. Toľko si špekulovala, až si prešpekulovala. Teraz si počkaj do skončenia doby fixácie a potom by som na tvojom mieste odišiel do inej banky. Môžeš ešte ísť sa pohádať s tvojim fin. poradcom, ale on sa z toho určite nejako vyhovorí.
Presne ako píše autor (neviem kto, lebo zase je to anonym), že on potreboval naplniť svoj plán a urobiť pár nových úverov. A ty si mu padla do rany.
@anonym_autor A ty nám chceš tvrdiť, že si nemala prístup k dokumentácii k pôvodnému úveru? Tam si mala tie podmienky. Nie v dokumentácii nového úveru.
Neurobíš s tým teraz nič. Toľko si špekulovala, až si prešpekulovala. Teraz si počkaj do skončenia doby fixácie a potom by som na tvojom mieste odišiel do inej banky. Môžeš ešte ísť sa pohádať s tvojim fin. poradcom, ale on sa z toho určite nejako vyhovorí.
Presne ako píše autor (neviem kto, lebo zase je to anonym), že on potreboval naplniť svoj plán a urobiť pár nových úverov. A ty si mu padla do rany.
@chrobak7 ja som nespekulovala. Ja som kládla otázky. Na tie otázky som dostala odpovede. Ale realita bola iná. Ak ti banka pridelí osobného bankára, tak hádam by mal vedieť, čo robí. Ja som si sama nič nevybavovala. A keďže povinnosťou osobného bankára je rozvíjať vzťahy s klientom a starať sa jeho financie, dani situáciu beriem ako zničenie dôvery voči banke. A momentálne som rozhodnutá, že ak toto banka nevyrieši, odchádzam od tial. A beriem so sebou všetky produkty. Keď banke stojí za to, že stratí dlhoročného verného klienta, ktorý nikdy nemal problémy či so splátkami alebo inými vecami, má tam všeličo a všetky príjmy chodia tam, ok . Druhá banka sa poteší.
A hovory, keď sme spolu aj telefonovali sú zaznamenané a nikdy nespomenul sankciu. Vždy sa hovorilo o konkrétnej solárnej sume
@anonym_autor bankar si potreboval pred vianocami zvysit odmenu k vyplate za uzatvorenie novej zmluvy😬
@anonym_ff1949 toto sa stalo u nás aj seniorovi 70+ s tlačítkovým telefónom išiel sa do poštovej banky spýtať koľko má zostatok na sporiacom účte a odchádzal so zrušeným sporiacim účtom a bankárka mu založila investovanie v 365.bank realitnom fonde
Senior jej podpísal všetky papiere čo mu dávala na stôl, myslel si že to treba podpísať
podpísal aj to že nepotrebuje papierové podmienky že si ich prečítal na internete a na zmluve uviedla cudziu vymyslenú mailovú adresu kde mu zasiela podrobnosti
@anonym_ff1949 no to som si už všimla. Akurát, že polovica mojich odmien je fuč, lebo som verila, že je dôveryhodny.
@anonym_ff1949 toto sa stalo u nás aj seniorovi 70+ s tlačítkovým telefónom išiel sa do poštovej banky spýtať koľko má zostatok na sporiacom účte a odchádzal so zrušeným sporiacim účtom a bankárka mu založila investovanie v 365.bank realitnom fonde
Senior jej podpísal všetky papiere čo mu dávala na stôl, myslel si že to treba podpísať
podpísal aj to že nepotrebuje papierové podmienky že si ich prečítal na internete a na zmluve uviedla cudziu vymyslenú mailovú adresu kde mu zasiela podrobnosti
@maranco a ako to skončilo?
@anonym_autor tak nijak 3 roky nesmie odtiaľ vybrať aby neplatil pokutu, pri druhej osobnej návšteve sa zmenila emailová adresa aby niekomu cudziemu nechodili informácie o ňom a pracovníčka sa tvárila že takú adresu nadiktoval pán, hoci on pomaly nevie čo je email.
Na tom fonde prvý rok sporenia bol v strate (väčšie poplatky ako úroky, vo FIO kam to plánoval dať by dostal oveľa viac), teraz druhý rok už mu niečo drobné prišlo na úrokoch, a počká kým prejde tretí rok aby to zrušil.
Neviem,ci teraz co si vybavis ale ak sa takto vyhrozis,teda u nas sa ta bankarka takto vyhrozila na centrale ked nam dali len 70percent a potrebovali sme 80percent,tak po takom to vyhrozeni,ze odideme to schvalili.Ale nie vzdy kazdemu takto vyhoveju,taky isty pripad mala chvilu pred nami a tam nic nepomohlo.Dokonca nam vybavila na vynimky,prave tie poplatky neplatit,lebo sme refin.3hypo do 1 ale aj uver a tam uz ten poplatok sa musel zaplatit.To je uver,nie hypo.Co ti poviem.
a ktora banka?
@anonym_autor aspon by som sa stazoval na bankara na pobocke riaditelovi... pro "neschopnost"... lebo ano, on mal hlavne vsetko vediet... vy az v druhom rade... na margo @michal711 ak ta chce niekto ojekabatit, tak to spravi aj financny sprostredkovatel... v takomto pripade osobny bankar je ako sprostredkovatel...
autorka pises ze "A nedala nám ani čas a priestor na precitanie"...neblikali ti vtedy kontrolky?
a ktora banka?
@liz_lemon nechcem konkretizovať. Ale keď bude aspoň nejaký výsledok z tohoto, napíšem aj názov banky. Nech ľudia vedia, kde si majú dávať pozor. Ale ako hovorím, využívame ich služby viac ako 12 rokov a nikdy sa toto nestalo.
autorka pises ze "A nedala nám ani čas a priestor na precitanie"...neblikali ti vtedy kontrolky?
@anonym_b071f8 neblikali. Nikdy som sa nemusela až tak starať. Vždy bolo všetko tip top.
@anonym_autor aspon by som sa stazoval na bankara na pobocke riaditelovi... pro "neschopnost"... lebo ano, on mal hlavne vsetko vediet... vy az v druhom rade... na margo @michal711 ak ta chce niekto ojekabatit, tak to spravi aj financny sprostredkovatel... v takomto pripade osobny bankar je ako sprostredkovatel...
@anonym_2cbbc4 aj to spravím. Najskôr budem kontaktovať bankára, následne priameho nadriadeného a podám sťažnosť.
Skúsila by som osloviť bankového ombudsmana (ak ešte existuje) ale chyba je na tvojej strane.
Tu výhovorky že bankár hento a tamto, nemala si čas a niekto nič nepovedal neplatia
Vždy, ale vždy si treba všetko prečítať. Ja si zoberiem papiere domov a poviem, že sa im ozvem aj s termínom kedy prídem a podpíšem
Niekedy trosku pozerajú, ale to mi nevadí
Neviem,ci teraz co si vybavis ale ak sa takto vyhrozis,teda u nas sa ta bankarka takto vyhrozila na centrale ked nam dali len 70percent a potrebovali sme 80percent,tak po takom to vyhrozeni,ze odideme to schvalili.Ale nie vzdy kazdemu takto vyhoveju,taky isty pripad mala chvilu pred nami a tam nic nepomohlo.Dokonca nam vybavila na vynimky,prave tie poplatky neplatit,lebo sme refin.3hypo do 1 ale aj uver a tam uz ten poplatok sa musel zaplatit.To je uver,nie hypo.Co ti poviem.
@anonym_296fbc aj toto bol úver. A hroziť budem nie bankarke, ale priamo jej nadriadeného. Bankára už nechcem nikdy vidieť, aspoň tohoto konkrétneho. A to ešte chcel robiť audit poistení. No isto im ich zverim a prídem aj úspory🤔
Skúsila by som osloviť bankového ombudsmana (ak ešte existuje) ale chyba je na tvojej strane.
Tu výhovorky že bankár hento a tamto, nemala si čas a niekto nič nepovedal neplatia
Vždy, ale vždy si treba všetko prečítať. Ja si zoberiem papiere domov a poviem, že sa im ozvem aj s termínom kedy prídem a podpíšem
Niekedy trosku pozerajú, ale to mi nevadí
@pribinak papiere som nedostala žiadne. Ani nemám žiadne papiere. Všetko len elektronicky

obrat sa priamo na banku, žial treba totálne všetko čitat , nespoliehat sa že ti povedia