Skúsenosti s rekonštrukciou domu cez Obnov dom
Ahojte. Je tu niekto kto si nechal rekonštruovať dom vďaka tomuto benefitu ktorý štát ponúka?ide o stránku obnovdom.sk či na niekto reálnu skúsenosť či s tým nakoniec neboli nejaké problémy alebo "naťahovačky"ďakujem za odpoveď
@lilly7913 super presne niečo také som čakala viem že to nebude zo dňa na deň ale určite sa oplatí
Ešte ak môžem... Zálohu Vám poslali pred začatím opráv ?a teda po zdokladovani prvotných úprav Vám uvoľnili zvyšok príspevku?alebo ako?
Nie, žiadna záloha. Všetko sme si museli my financovať, až na konci po schválení všetkých možných dokumentov sme dostali celý príspevok.
@lilly7913 teraz je to ale písané inak
Môže byť ze aktuálna výzva má iné podmienky. Tam kde sme boli zapojení my takáto možnosť nebola.
Natahovacky? Nejake papiere... a takmer 2roky. Od uplneho zaciatku az po upln koniec.
Sme sa zapojili do 3. výzvy OBNOVY a doteraz posielam dokumenty....už tiež 2 r., lebo v Bratislave sa stratili, teraz to rieši regionálne Žilina. Peniaze nič, byrokracia - áno. Teraz riešim Doložku o autorizácií Rozhodnutia RÚVZ o likvidáciu azbestu, ktorú mi daný úrad nechce vydať, pričom ďalší úrad mi Rozhodnutie o súhlase azbestu doložku vystavil bez problému. Ako čítate byrokratický aparát funguje na 1.
Lebo to je pre ľudí z nízkym príjmom, to musíte splniť ako prvé neviem presne sumu tam je to napísané koľko môžte mať maximálny príjem na člena rodiny. Treba čítať

Ahoj, my sme sa zapojili do 3. výzvy, celé to trvalo 1,5 roka od podania žiadosti po vyplatenie príspevku. Samozrejme ze boli aj natahovacky, v žiadosti som im posielala papiere ktoré neskôr pýtali zas, lebo ich neevidovali, neviem kam sa podeli ale musela som im poslať znovu. Ale ak spĺňate podmienky určite sa to oplatí.