icon

Skúsenosti s VÚB detským účtom s odmenou

9. apr 2025

Zakladali ste teraz niekto tento detský účet? Ste spokojné s tou bankou? Ja mám v prime ale dcére chcem založiť nejaký účet, ide dávajú teraz odmenu.. alebo s ktorou bankou ste spokojné čo sa týka detského účtu? Platobný kartu chcem plastovú, nie v mobile.

luciferka93
9. apr 2025

My sme zakladali vo VÚB, mam tam aj ja aj muž a obe deti... Deti mám 3 roky a druhy 5 mesiacov obaja majú účty pod mojim účtom zatial, a keď dovŕši 18 už si ich budú spravovať sami, pripadne skôr... nič neplatím karty nemám ale dajú ak si vypýtas, ja ich zatiaľ nepotrebujem... Teraz keď sme otvárali účet tak sme urobili vklad a na sporiaci sme dali 50e a keď sme ich tam mali 2 mesiace pribudli mu ďalších 30e ☺️

autor
9. apr 2025

@luciferka93 ďakujem za info. Takže odporúčas,však? A nevieš, či v Čechách sa dá tou detskou kartou platiť? Ja jej to chcem založiť hlavne kvôli tomu, že pôjdu na výlet a nechcem meniť peniaze... Neviem ako je to v zahraničí s tými platbami z detskou kartou

luciferka93
9. apr 2025

To neviem to som veru nezistovala keďže deti sú ešte malé a mame to skôr ako sporenie pre nich aj keď babky dávajú peniaze atď.. No podľa mňa ak ti dajú kartu bude sa dat používať, ale lepšie ti isto povedia v banke. Ale celkovo s VÚB bankou sme spokojní, mne sa hlavne paci ze je aj veľa bankomatov VÚB oproti napr Prima banke, tu som mala predtým ☺️

autor
9. apr 2025

@luciferka93 a koľko platíte za vedenie účtu? Tá Prima je dosť aj drahá...

liz_lemon
9. apr 2025

s kartou sa da platit vsade

autor
9. apr 2025

@liz_lemon isto aj s detskou?

luciferka93
9. apr 2025

6e za svoj, ale za detské nič... Ale je tam zľava ak má niekto spotrebak alebo dáky iný produkt

lucik194
9. apr 2025

detske ucty su vsade zadarmo

detská karta - mozes platit vsade,
co je rozdiel, nevies ist do minusu,
karty su este stale plastove.

autor
9. apr 2025

@luciferka93 tak to aj v príme tak cca platím..diky

autor
9. apr 2025

@lucik194 super díky

liz_lemon
10. apr 2025

jasne, ze ano

autor
10. apr 2025

@liz_lemon ok diky. Pôjdem jej založiť. Stačí rodný list a dcéra nemusí prísť,však? Rodný list myslíš že stačí rovno kopia?

liz_lemon
10. apr 2025

dcera nemusi chodit a RL original

autor
10. apr 2025

@liz_lemon vdaka

ivanaks
10. apr 2025

Ahoj, až budeš v banke, pýtaj sa na poplatok za platbu kartou v zahraničí. VÚB má na "dospeláckej" karte poplatok za platbu v zahraničí cca 5 €. Ak si dcérka kúpi drobnosť napr. za 20 Kč, nech sa ten nákup v konečnom dôsledku zbytočne nepredraží...

autor
10. apr 2025

@ivanaks fakt? Diky za tip. Zistím si to... Predpokladám že aj na detskom účte to bude

autor
11. apr 2025

@ivanaks tak písala som im. Poplatok je 2,5% z ceny nákupu. Tak to nie je také strašné čo povieš... V ostatných bankách neviem ako to je. Ale to zas by šla len na jeden výlet do školy a využívala by kartu viacmenej len u nás na sk a teraz dávajú odmenu za založenie účtu,tak asi jej predsa len tam založím...

ivanaks
11. apr 2025

Ahoj, syn tam má tiež účet, len ešte bez karty. Takže pokojne jej to vybav. A nech si užije pekný výlet!

autor
11. apr 2025

@ivanaks dakujem

slniecko5
11. apr 2025

Ja som veľmi spoko s Tatrabanka detským účtom, odmena 70 eur (neviem či to stále platí), ozaj dobre zabezpečenie (mali sme mBank a neporovnateľne), ja tam ani nie som klient a spravujem ich účty cez appku. Vedia platiť a vyberať hotovosť. Prejdú na študentský v 15tich, kde už nebudem mať náhľad a dostanú kartu aj na e-nákupy a možnosť dať si kartu do mobilu. Okamžite platby všade.
Ale keď máš VÚB, tak asi to máš jasne a založíte tam. Ja mám Reiffku, ktorá je vlastne Tatra.

erika225
12. apr 2025

@ivanaks Dobry deň ja mam tiež účet vo VÚB a syn má tiež junior a dostal aj platobnú kartu

ivanaks
12. apr 2025

@erika225 Ahoj, aj mne ju núkali, ale syn má 10 rokov, takže ja som kartu odmietla, keďže v tomto veku ešte nepovažujem za potrebné, aby ju mal.

sunnyboy
30. júl 2025
@slniecko5

Ja som veľmi spoko s Tatrabanka detským účtom, odmena 70 eur (neviem či to stále platí), ozaj dobre zabezpečenie (mali sme mBank a neporovnateľne), ja tam ani nie som klient a spravujem ich účty cez appku. Vedia platiť a vyberať hotovosť. Prejdú na študentský v 15tich, kde už nebudem mať náhľad a dostanú kartu aj na e-nákupy a možnosť dať si kartu do mobilu. Okamžite platby všade.
Ale keď máš VÚB, tak asi to máš jasne a založíte tam. Ja mám Reiffku, ktorá je vlastne Tatra.

@slniecko5 ahoj, v mbank bol, prosím, aký problém?

slniecko5
30. júl 2025
@sunnyboy

@slniecko5 ahoj, v mbank bol, prosím, aký problém?

@sunnyboy podvodna aktivita