icon

Skúsenosti s vybavovaním dôchodku z Anglicka

nataliatalia
25. feb 2024

Ako dlho trbalo vybavenie ID z Anglicka? Mne to trva uz viac ako rok. Posielam papiere a potvrdenia hore dole.
Maju aj nieco ako u nas je ten 13. dochodok? Citala som nieco o cost of living payments ale zda sa mi, ze je to len pre ludi zijucich v UK. Mate skusenosti?

muchacici
25. feb 2024

@nataliatalia Ty si vybavuješ starobný dôchodok?? A prečo už tak dlho čakáš? Lehoty nemajú v korešpondencii?

muchacici
25. feb 2024

Cost of living bude určite iba pre ľudí tam, aj to v tých najhorších podmienkach, ako ich poznám

kwakina
25. feb 2024

@nataliatalia cost of living je len pre tych, ktori poberaju urcite benefity(universal credit, atd)na tie benefity je narok len ked zije dotycny v UK.

nataliatalia
autor
26. feb 2024

@muchacici vybavujem invalidny dochodok. Stale ziadaju nove a nove papiere. Posta mi vobec nechodi aj ked mi ju posielaju. V dnesnej dobe internetu posielat postu je podla mna na hlavu. Tak posielam aj emailom. Stale nejake vyhovorky pocuvam

hellwant
26. feb 2024

@muchacici Píše ID - nie je to invalidný dôchodok?

nataliatalia
autor
26. feb 2024

@hellwant ano invalidny dochodok

muchacici
26. feb 2024

@nataliatalia Áno, áno, samozrejme emailom, ale posielajú ti oni nejaké oficiálne listy ako prílohu? Takže podľa toho by som sa riadila. No a ak máš nárok, neviem s kým to riešiš, HMRC?, rovno by som tam zavolala a takto priamo všetko vykomunikovala, overila, čo treba, čo majú, nejaké referenčné číslo, čo ty na to? Ja som počula o tom, že od Brexitu majú ľudí z cudziny ťažko na háku, že sa veľmi ťažko niečo vybavuje a oni neriešia kontakt. Čiže zavolala by som im priamo

nataliatalia
autor
26. feb 2024

@muchacici riesim to cez DWP. Dnes mi povedali, ze konecne ide moja zlozka na posudenie tak si mam pockat este asi 8 tyzdnov na odpoved. Tak som zvedava ako dlho to bude teraz trvat.

muchacici
26. feb 2024

@nataliatalia Haaaaleluja 😄🙏 Takže už majú všetky papiere? Držím palce, dúfam, že ti to výjde