Skúsenosti s vyplatením zrušenej životnej poistky
Ahojte chcem sa opýtať, zrušili ste niekto životnú poistku, ak áno, kedy vám vyplatili peniaze? Ja som o zrušenie požiadala 3.12. 2025. Na infolinke mi povedali, že do 30 dní mi vyplatia zostatková hodnotu. Zatiaľ nič neprišlo. Ma niekto skúsenosť s vyplatením poistky? Ďakujem
Aj si im volala? Informovala si sa?
Ked som zrusila tak vyplatili max do akeho datumu bolo zrusene a vyplatene alebo nedoplatene.Teda som doplacala.Ale ak si tam mala asi aj zo sporenim tak to asi bude dlhsie trvat ako ti povedali.Zavolaj si tam este raz a opytaj sa v akom stadiu riesenia to je.
tak volaj do poistovne, niektori ste fakt ako nesvojpravny, napises prispevok, ani neuvedie poistovnu, a pyta sa cudzich ludi
@anonym_d8ddc7 volala som 2 krát a odpoveď bola tá istá, ktorú pripisujem v príspevku. Keby som bola nesvojprávna, nemám životné poistenie..
Aj si im volala? Informovala si sa?
@stellarstar áno volala, naposledy minulý týždeň a že mám čakať, žiadosť evidujú, to bolo celé
@anonym_d8ddc7 volala som 2 krát a odpoveď bola tá istá, ktorú pripisujem v príspevku. Keby som bola nesvojprávna, nemám životné poistenie..
@anonym_autor ved uz ho nemas, ked si ho vypovedala... nastuduj si VOP, cast do kedy ti maju vyplatit a to im oplieskaj o hlavu na infolinke... a vobec zisti, kolko je ta cast, co ti maju vyplatit.... nehovoriac o tom, ze ked cakas vyplatenie po zruseni, tak si mala urcite IZP, co je zle samo o sebe...
@anonym_autor Záleží od toho, o aký typ životného poistenia išlo. Zvyčajne životné poistky je možné vypovedať len k výročiu zmluvy a to 6 týždňov pred výročím musí byť výpoveď doručená.
Investičné ŽP sa odkupuje. Odkupná hodnota je nižšia, než je samotná poistná suma. Dátum odkupu zvyčajne určuje poisťovňa.
Treba si vo Všeobecných poistných podmienkach pozrieť, kedy a akým spôsobom ti po doručení výpovede zaniká poistka.
Napíš aspoň typ poistenia a poisťovňu. Tak môžeme pozrieť konkrétne podmienky, takto len strieľame od pása.
@anonym_autor a čítala si si zmluvu, či tam nemaš pokutu a dala si si vypočítať odkupnú hodnotu? Či ti vôbec aj majú čo vyplatiť..
@anonym_autor a čítala si si zmluvu, či tam nemaš pokutu a dala si si vypočítať odkupnú hodnotu? Či ti vôbec aj majú čo vyplatiť..
@ekira1 vyplatiť mi majú cca 4000€ a v zmluve bolo 30 kalendárnych dní.
@anonym_autor Záleží od toho, o aký typ životného poistenia išlo. Zvyčajne životné poistky je možné vypovedať len k výročiu zmluvy a to 6 týždňov pred výročím musí byť výpoveď doručená.
Investičné ŽP sa odkupuje. Odkupná hodnota je nižšia, než je samotná poistná suma. Dátum odkupu zvyčajne určuje poisťovňa.
Treba si vo Všeobecných poistných podmienkach pozrieť, kedy a akým spôsobom ti po doručení výpovede zaniká poistka.
Napíš aspoň typ poistenia a poisťovňu. Tak môžeme pozrieť konkrétne podmienky, takto len strieľame od pása.
@anonym_daae3a allianz
@anonym_daae3a allianz
@anonym_autor Veď v poistných podmienkach to je uvedené v článku 6 pod bodom 4:
Článok 6
Zánik poistenia
1. ....
4. Výpoveďou ku koncu poistného obdobia
4.1 Poistenie s bežne plateným poistným môže zaniknúť výpoveďou ku koncu poistného obdobia. Výpoveď sa musí dať aspoň šesť týždňov pred uplynutím poistného obdobia.
Takže teraz je otázne, kedy máš koniec poistného obdobia. A či si dala výpoveď 6 týždňov pred koncom poistného obdobia.

tak volaj do poistovne, niektori ste fakt ako nesvojpravny, napises prispevok, ani neuvedie poistovnu, a pyta sa cudzich ludi