Som v bankovom registri - dostanem hypotéku?
Každý úver, kreditná karta, povolené prečerpanie je v bankovom úverovom registri. Hypotéku môžeš dostať, ak máš úvery, ak máš dostatočný príjem a vieš splácať aj staré aj nový úver. Ak máš ale negatívny záznam (neuhradené splátky alebo splátky splácané po termíne), tak hypotéku nedostaneš.
@sissy27 ide o to ze keď som bola vydatá muž stále nepracoval ja som vzala pôžičku no nesklamali sme to teda sem tam.S mužom som už 4r rozvedená a tu pôžičku splácam pravidelne no dostala som sa do toho registra keďže on stále nerobil a na všetko som bola sama. No teraz s novým manželom by sme chceli kúpiť dom on vlastní byť no žijú v ňom ešte jeho rodičia my by sme chceli kúpiť dom a ručiť domom.
@sulinka333 ak si v registri ako neplatič tak nie nedostaneš hypotéku.....ak je tam párdní omeškanie splátok, tak možno to prejde....záleží či sú všetky splátky vyrovnané a dĺžka omeškania pri splátkach - inak sa posudzuje človek ktorý meškal 2-3so splátkou a inak človek ktorý má omeškanie 2-3mesiace
@sulinka333 * ak je tam omeškanie pár dní....
@sulinka333 kedy boli naposledy omeškané splátky? Koľko splátok? Koľko dní omeškania to bolo?
@ivkazba už su to roky neviem vôbec
@sulinka333 tak potom jedine skúsiť požiadať o hypo a uvidíš. Alebo požiadať o výpis z registra a podľa záznamu buď to skúsiť alebo nie.
@ivkazba ďakujem asi najprv skúsim ten výpis
Momentalne sa na ziadosti o pozicky ci hypouvery pozera striktnejsie nez to bolo kedysi. Ani ludom s dobrou bonitou ci cistym registrom sa pozicky nerozdavaju ako cukriky.
Najlepsie by bolo sadnut si s financnym poradcom a zistit ake su moznosti. Ak by si ziadala o uver sama, zrejme by ti ho banka neschvalila kvoli negativnemu zapisu v uverovom registri. Ak ste ziadatelia dvaja a tvoj muz / partner zaznam nema, schvalovanie by malo ist jednoduchsie, ale zrejme bude obmedzena vyska financnych prostriedkov ktoru Vam banka bude ochotna pozicat.
Tretia varianta je, ze muz bude ziadat o hypouver sam aby sa Vam zlepsila bonita a zjednodusilo schvalovanie. Peniaze od banky ale nemusia staci na financovanie Vasho domu. Predsa len dva prijmy = lepsia bonita = moznost ziadat o viac penazi.
@sulinka333 najprv skus ten vypis alebo hypo poradcu ako radila @hopsadobrandejsa ..urcite neskus ziadat o hypo, skor ako si preveris moznosti,lebo na ziadost hypo potrebujes znalecky posudok kupovanej nehnutelnosti a ak hypo neprejde su to zbytocne vyhodene peniaze (za ten posudok,kedze ti bude knicomu)...drzim palce
@babydesire Nielen zbytocne vyhodene peniaze, ale aj zamietnuta ziadost o hypo sa zapisuje do uveroveho registra.....uz sa nikdy nemusi dostat k hypo.
V jej pripade jej naozaj najlepsi ten financny poradca aby posudil ci je vobec realne dostat hypo ktore pozaduju. Ak nie tak radsej nech o hypo neziadaju.....zbytocny zaznam pre nic za nic 🙂
Nám bolo povedané že kazda banka má iné podmienky niektorá prihliada na register 5 rokov do zadu od splatenia záväzku niektoré vraj pol roka, rok....ale či je to pravda alebo aj v skutočnosti to tak nemáme vyskúšané 😂
@hopsadobrandejsa no vsak toto,svagrina tak dopadla,ziadala o hypo,to jej neschvalili, a 200€znalecky do kosa,a este aj realitakovi muselu zaplatit slusnu sumu..veru,najlepsie preverit si to,nez riskovat,ked je dovod ze to mozno neprejde
Hypotéku dostaneš momentAlne riešime to iste… muž v úverovom už 2,5r bez dlhov mal pôžičky v banke, Nebankovke.. posunuté exekútorom..dostal.. staci nájsť dobrú hypo poradkyňu, a nájde vhodnú banku pre vás, držím palce
@monika92 dobrý večer môžem sa spýtať akú banku vám poradila hypo poradkyňa vopred ďakujem za info

@sulinka333 záleží, či je záznam v úverovom registri negativny alebo nie. Lebo mať úver je v poriadku, nesplácať ho načas je problém.