icon

Som v bankovom registri - dostanem hypotéku?

sulinka333
10. jan 2021
sissy27
10. jan 2021

@sulinka333 záleží, či je záznam v úverovom registri negativny alebo nie. Lebo mať úver je v poriadku, nesplácať ho načas je problém.

ivkazba
10. jan 2021

Každý úver, kreditná karta, povolené prečerpanie je v bankovom úverovom registri. Hypotéku môžeš dostať, ak máš úvery, ak máš dostatočný príjem a vieš splácať aj staré aj nový úver. Ak máš ale negatívny záznam (neuhradené splátky alebo splátky splácané po termíne), tak hypotéku nedostaneš.

sulinka333
autor
10. jan 2021

@sissy27 ide o to ze keď som bola vydatá muž stále nepracoval ja som vzala pôžičku no nesklamali sme to teda sem tam.S mužom som už 4r rozvedená a tu pôžičku splácam pravidelne no dostala som sa do toho registra keďže on stále nerobil a na všetko som bola sama. No teraz s novým manželom by sme chceli kúpiť dom on vlastní byť no žijú v ňom ešte jeho rodičia my by sme chceli kúpiť dom a ručiť domom.

mogaa
10. jan 2021

@sulinka333 ak si v registri ako neplatič tak nie nedostaneš hypotéku.....ak je tam párdní omeškanie splátok, tak možno to prejde....záleží či sú všetky splátky vyrovnané a dĺžka omeškania pri splátkach - inak sa posudzuje človek ktorý meškal 2-3so splátkou a inak človek ktorý má omeškanie 2-3mesiace

mogaa
10. jan 2021

@sulinka333 * ak je tam omeškanie pár dní....

ivkazba
10. jan 2021

@sulinka333 kedy boli naposledy omeškané splátky? Koľko splátok? Koľko dní omeškania to bolo?

sulinka333
autor
10. jan 2021

@ivkazba už su to roky neviem vôbec

ivkazba
10. jan 2021

@sulinka333 tak potom jedine skúsiť požiadať o hypo a uvidíš. Alebo požiadať o výpis z registra a podľa záznamu buď to skúsiť alebo nie.

sulinka333
autor
10. jan 2021

@ivkazba ďakujem asi najprv skúsim ten výpis

hopsadobrandejsa
10. jan 2021

Momentalne sa na ziadosti o pozicky ci hypouvery pozera striktnejsie nez to bolo kedysi. Ani ludom s dobrou bonitou ci cistym registrom sa pozicky nerozdavaju ako cukriky.

Najlepsie by bolo sadnut si s financnym poradcom a zistit ake su moznosti. Ak by si ziadala o uver sama, zrejme by ti ho banka neschvalila kvoli negativnemu zapisu v uverovom registri. Ak ste ziadatelia dvaja a tvoj muz / partner zaznam nema, schvalovanie by malo ist jednoduchsie, ale zrejme bude obmedzena vyska financnych prostriedkov ktoru Vam banka bude ochotna pozicat.

Tretia varianta je, ze muz bude ziadat o hypouver sam aby sa Vam zlepsila bonita a zjednodusilo schvalovanie. Peniaze od banky ale nemusia staci na financovanie Vasho domu. Predsa len dva prijmy = lepsia bonita = moznost ziadat o viac penazi.

babydesire
11. jan 2021

@sulinka333 najprv skus ten vypis alebo hypo poradcu ako radila @hopsadobrandejsa ..urcite neskus ziadat o hypo, skor ako si preveris moznosti,lebo na ziadost hypo potrebujes znalecky posudok kupovanej nehnutelnosti a ak hypo neprejde su to zbytocne vyhodene peniaze (za ten posudok,kedze ti bude knicomu)...drzim palce

hopsadobrandejsa
11. jan 2021

@babydesire Nielen zbytocne vyhodene peniaze, ale aj zamietnuta ziadost o hypo sa zapisuje do uveroveho registra.....uz sa nikdy nemusi dostat k hypo.

V jej pripade jej naozaj najlepsi ten financny poradca aby posudil ci je vobec realne dostat hypo ktore pozaduju. Ak nie tak radsej nech o hypo neziadaju.....zbytocny zaznam pre nic za nic 🙂

certica22
11. jan 2021

Nám bolo povedané že kazda banka má iné podmienky niektorá prihliada na register 5 rokov do zadu od splatenia záväzku niektoré vraj pol roka, rok....ale či je to pravda alebo aj v skutočnosti to tak nemáme vyskúšané 😂

babydesire
11. jan 2021

@hopsadobrandejsa no vsak toto,svagrina tak dopadla,ziadala o hypo,to jej neschvalili, a 200€znalecky do kosa,a este aj realitakovi muselu zaplatit slusnu sumu..veru,najlepsie preverit si to,nez riskovat,ked je dovod ze to mozno neprejde

samuelp
Odpoveď bola odstránená
monika92
26. nov 2021

Hypotéku dostaneš momentAlne riešime to iste… muž v úverovom už 2,5r bez dlhov mal pôžičky v banke, Nebankovke.. posunuté exekútorom..dostal.. staci nájsť dobrú hypo poradkyňu, a nájde vhodnú banku pre vás, držím palce

miska11115
15. jan 2022

@monika92 dobrý večer môžem sa spýtať akú banku vám poradila hypo poradkyňa vopred ďakujem za info