Spoločná karta pre nákupy
Ahojte , chcela by som poradiť. Hľadám nejakú spoločnú kartu , tzv. účet ktorý by som využívala spoločne s priateľom. Ten účet by bol výlučne len na nákup potravín. Chcela by som to tak že každý mesiac si tam pošleme nejakú čiastku a z toho budeme čerpať. Človek bude mať aspoň prehľad . Existuje dačo take ? Hlavne nech to je bez poplatku. Využíva niekto nieco take ?
Podľa mna je to prehľadnejšie v rámci financií , lebo keď idem do obchodu 20,30,40€ on to iste a tak človek nemá prehľad ako taký.
Ďakujem
@smejkuskaa mame mbank spolocne
mame to podobne - kazdy svoje ucty + jeden spolocny ucet na domacnost (nakupy jedla, drogerie, donasky apod). Mesacne nanho prispievame obaja dohodnutou ciastkou a kazdy od neho mame kartu. Ucty bez poplatkov (0 za vedenie uctu, za vyber/vklad z bankomatov atd), najdete napr v 365bank, Fio, mbank a maju aj userfriendly appky.
my mame spolocny ucet, kde nam chodia vsetky peniaze. ja ho mam ako hlavny uzivatel, alebo sa to povie a mame vystavenu k nemu druhu kartu, ktoru ma manzel.
Napríklad Fiobanka, vedenie zadarmo. V rámci tvojho účtu ti vedia zriadiť šetriaci účet, ale to ti situáciu nerieši, lebo z takého účtu sa nedá platiť
@smejkuskaa fascinujúce. Ja keď som bol v manželstve, komplet všetko som hradil len ja, aj na deti, aj domácnosť, aj dovolenky a výlety, aj exke skraslovacie úkony...
A to výplatu teda mala nadštandardnú...
Je to fajn, keď sa dvaja skladajú adekvátne svojim mož možnostiam...
a fyzicky platobnu kartu ani v ruke nemusite mat, staci vam mat trebars virtualnu kartu, ktoru obaja budete mat v telefone a budete prakticky furt platit jednou kartou
Áno, máme takto dive nie na nákupy, ale na šetrenie. Manžel má zahraničný účet, ja v raiffeisen, a spoločný vo fio. Tam posielame peniaze, ktire odkladáme, takú rezervu.
@telefon00 tak podľa mňa je to samozrejme .. jasne že to nie je 50:50 keďže som teraz na rodičaku , ale určite prispievam aj ja do rodinného rozpočtu.
Odporúčam mBank. Účet je zadarmo a viete si nákupy rozdeliť na kategórie, aby ste získali lepší prehľad o financiách.
1, prva volba (ak uz tam nemas hlavny ucet) je mbank... ten moze byt jediny spolocny (2 rovnocenni partneri) a asi aj 2 karty k nemu (verim, ze virtualne budu zdarma - pozri cennik
2, druha volba - fio alebo 365 banka... vo fio ti tusim daju aj 2 karty... pozri ci v 365 tiez...
3, hocaka ina banka, kde mozes mat zdarma ucet a 2 (stacia virtualne) karty...
Bezplatna karta na ktorú si naparujes akúkoľvek kartu k akémukoľvek účtu.
Nepotebuete mat spoločný účet ani vydávať nové karty.
Tu máš jednu kartu a pod ňu si môžeš naparovat aj 10 ďalších kariet. Iba si preklikavas ktorou chceš platiť. Ak sa pomýlis v aplikácii vymenis kartu a oni ti urobia spätne prevod medzi danými kartami.
@lija22 ak zaplatíte obaja danou kartou vo výrazne odlišnej lokalite banka kartu zablokuje nakoľko to vyhodnotí ako podozrivú aktivitu (krátky čas na presun medzi lokalitami)
Okrem toho banka má v podmienkach ze nemôžeš poskytnúť svoju kartu ( na tvoje meno) ďalšej osobe.
@misanthropicdann platime v rozlicnych lokalitach, neraz aj v inom state a zatial sa nam to nestalo. Uprimne spominana podmienka banky ma nezaujima

podla mna si toto vies zriadit v kazdej banke. ja osobne som v slsp a som si na 99% ista, ze keby sa ich tam spytas, tak ti taky zriadia aj na pockanie.