Sporíte a investujete pre deti rôznymi spôsobmi?
Je tu niekto taký, čo pre svoje dieťa nemá žiadne poistenie ale sporí, investuje mu peniaze iným spôsobom? Ďakujem za názory.
@jarka_black Ak sa môžem opýtať, od narodenia mal nejaké poistenie?
nie
@jarka_black Ďakujem
Ano poistenie je blbost pre dieta. A ano investujem len neviem co vam da tato informacia?
Neviem, ako som pomohla... od narodenia totiž poistka ani nie je možná. Nepredvídateľné situácie človek ale poriesene mať musí - buď mať desiatky tisíc k dispozícii, alebo 10 eur mesačne dať na poistku. (Lacnejšie je to druhé.)
@vlado818 Ďakujem...dá mi napr.to, že sa dozviem iný pohľad a či to má niekto ako ja. Keďže poistenie od narodenia sa berie už ako nejaká povinná jazda, ale ja sa s tým napr. vôbec nestotožnujem.
@jarka_black Nie je možná? Od narodenia sme mali staršie deti poistené, najmladšie teraz nemáme.
Ano, etf indexové fondy. nič lepšie zatiaľ neexistuje
@laurita285 Ďakujem za radu.
Ja mám aj pripoistené deti aj im sporim v EIC
až od niekoľkých týždňov
Nemam poistenie, posielam do investicneho fondu
Ani nase deti nemaju poistky. Zrusila som aj tu svoju. Nemam dobre skusenosti s poistovnami a navyse som leniva vybavovat pripadne plnenie, tak je zbytocne to platit. Minule som sa nevedela zbavit pani na poste, co sa ma tiez snazila presvedcit, ze deti maju vsetci poistene a ja som cudna.
teraz sme im zalozili fond, posielame tam peniaze hocikedy hocikolko a obchoduje sa s nimi, raz zarobia raz nie, podla trhov, ale je to na cca 18 rokov, takze kym skoncia skolu, budu mat pekne startovne a uz bude na nich co s tym urobia.
Sporim aj investujem
@jarka_black Tak neviem ako je to teraz, ale ako hovorím, hneď po príchode z pôrodnice sa podpisovala zmluva.
@andrea_82 Mám to presne rovnako, tiež sme vôbec nevyužili poistky pri starších. Takisto si pripadám teraz divne, že žiadna poistka, ale rozhodli sme sa proste inak. Tým však nechcem povedať, že poistky sú apriori zlé ...
od 6 týždňov sa dá...
ale či poistku áno alebo nie... asi závisí od toho, či mám napr. 20 000 alebo aj viac odložených na prípadný úraz, liečbu alebo výpadok príjmu
keď nemám, lacnejšie je mesačne platiť poistku 10 eur... a popritom šetriť, investovať až dospejem do bodu keď poistku nepotrebujeme
@jarka_black Nemyslím si to, a to hovorím z pozície, že tých 20 tis. napríklad bokom máme. Svoje istoty nebudujeme na nejakých poistkách, ale rešpektujem Váš názor.
povedala som niečo iné? 🙂
Syn má poistenie, sporenie a vlastný účet. Má 13. rokov.
Tu su hlavne pomiesane hrusky s bananmi. Poistenie a investovanie su uplne odlisne veci, nedaju sa porovnávať.
Poistenie pre deti je najvacsi financny nezmysel.
@jarka_black Tak túto vetu som tak prinajmenšom pochopila "popritom šetriť, investovať až dospejem do bodu keď poistku"
nepotrebujeme" Určite peňazí nikdy nie je dosť, aby pokryli všetky nepredvídateľné okolnosti v živote. Takže v tomto zmysle by tá poistka akoby bola nutná. Ja som sa však rozhodla nežiť v strachu a musieť všetko predvídať 🙂
@dkethe Možno áno, ale investovaním si generujem finančné prostriedky aj pre prípady, ktoré by boli ošetrené poistením. A prečo sa teda kombinuje sporenie s poistením v jednom produkte?
Ahoj, investovanie pre dieťa určite odporúčam začať ćím skôr, konkrétne do indexových ETF fondov a hlavne pravidelne či trh klesá alebo rastie. Čo sa týka poistenia dieťaťa je to samozrejme na tebe. Ak sa ale pre to rozhodneš, poisťuj len trvalé následky úrazu a kritické choroby, to by si sa mala zmestiť pri zaujímavých krytiach (30-40.000€) do dákych 10€ mesačne, už si ale musíš odpovedať ty, či sa ti oplatí vymieňať 10€ za možné krytie.
@milosbubniak Vďaka za radu.
Asi aby ludia generovali zisky instituciam? Je to zastaraly produkt, uplne nevhodny, dnes uz si to nikto rozhladeny nezaklada.
Investične životné poistenie je dávno out, sporiaca zložka je žalostne nevýnosná a poplatky sú prestrelené, ponúka sa to len skrz vysoké provízie. Preto jedine ako samostatné 2 produkty.
@dkethe To mne nemusíte hovoriť, bolo to spomenuté na margo "hrušiek s banánmi" ktoré sa v tomto produkte krásne pomiešali🙂

Áno. 17-rocny si investuje a ja mu sem tam prihodím.