icon

Spotrebný úver a tpp na dobu určitú

jana612
2. dec 2018

Ahojte 🙂 Potrebujem radu mam tpp na urcitu dobu a chcem neskor poziadat o spotrebny uver. Mate skusenosti ? Prijem mam v cistom 580 eur.

arcticcode
2. dec 2018

@jana612 to je kedy neskor? Uver ti neschvalia, ak do konca urcitej doby je menej ako tri mesiace. Takze radsej to vybav teraz

evakalna
2. dec 2018

@jana612 Žiadane úver a pôžičky si neber. Budeš mať problém v budúcnosti ich splácať. Kto to bude za teba splácať?

arcticcode
2. dec 2018

@evakalna jak vies? Dnes je to bezne, ze clovek ma uver. Malokto ma stastie, ze zdedi dom, alebo vyhra v sportke. My ostatni sa musime na cely zivot zadlzit. Tiez mam hypo a par uverov, dokopy splacam asi tolko ako ma ta pani plat...

jana612
autor
2. dec 2018

@arcticcode Dakujem za odpoved. Ano chapem ze treba byt viac ako 3 mesiace pred ukoncenim doby urcitej. Takze bezne sa takto uvery poskytuju na urcitu dobu ?

arcticcode
3. dec 2018

@jana612 No podľa toho kto a podľa toho na čo. Rátajte s tým, že ak beriete s takým platom bezúčelák, tak sa od toho bude odvíjať aj výška splátky a úroku. Ja napr. som bral na auto z debilnej tatrabanky 2500€ po troch mesiacoch hneď ako sa dalo. Mám 14% úrok... Toto je práve na tých bankách blbé, že čím slabšie dokáže človek splácať, tým vyššie poplatky na neho natrepu. Úplne mindfuck podľa mňa. Boháči čo zarobia dvetisíc mesačne si platia 5-6% úroky a my, čo ledva vyžijeme ta nám dajú 14%.

evakalna
3. dec 2018

@arcticcode Keď nebude mať na splátky a prestane splácať, budú jej chodiť upomienky a predexekučné výzvy. Kto to potom bude za ňu splácať?

arcticcode
3. dec 2018

@evakalna A prečo to teba zaujíma a trápi? Je hádam dospelá, tak asi vie, čo si môže dovoliť a do akého rizika chce ísť.

jana612
autor
3. dec 2018

@evakalna Zlata pani ja pracujem dlhšie a mala som stale tpp na urcitu dobu. Ja nesplacam 10 poziciek aby som sa bala ci budem splacat..

evittam
3. dec 2018

@arcticcode My sme nic nezdedili ani nevyhrali v športke a nemáme ani hypo ani uvery.

arcticcode
3. dec 2018

@evittam super, tak potom bývaš v stane, alebo zarabaš štyritisíc mesačne a za rok si si našetrila na dom. Nie každý má také šťastie.

evittam
4. dec 2018

@arcticcode Ani jedno ani druhé.😉