Sú okamžité platby v ČSOB bez poplatku?
Ahojte. Prosím nezhejtujte ma, chcem si iba na betón utvrdiť, či to chápem správne. Mám Smart účet v ČSOB banke (kvôli hypo, inak by som tam nebol).
1. Sú okamžité platby bez poplatku alebo si za nich bude banka účtovať poplatky v rámci platieb na slovenské účty?
2. Ak si chcem poslať okamžitou platbou peniaze z ČSOB na Revolut účet, bude si banka účtovať poplatky? Pýtam sa preto, keďže Revolut je LT účet.
Ďakujem za odpovede
Podľa nariadenia EÚ okamžité platby nesmú byť drahšie ako bežné SEPA platby takže ak za bežný prevod nič neplatíš tak neplatíš ani za okamžitú platbu. Ak platíš nejaký poplatok za bežný prevod tak okamžitá platba môže stáť maximálne rovnaký poplatok.
Hranice na SEPA prevody v mene € boli zrušené už pred pár rokmi vždy platia rovnaké podmienky ako na domáce prevody, či pošleš peniaze na SK účet alebo do Litvy, alebo do Nemecka funguje to rovnako do 10 sekúnd a za rovnakú cenu.
Revolut okamžité platby mal už dávno z neho si mohla posielať aj prijímať okamžité platby.
Okamžité platby sa v EÚ spustili v 11/2018 a postupne sa dobrovoľne pridávali banky, lenže niektoré banky stále špekulovali tak to teraz dostali príkazom.
Podľa nariadenia EÚ okamžité platby nesmú byť drahšie ako bežné SEPA platby takže ak za bežný prevod nič neplatíš tak neplatíš ani za okamžitú platbu. Ak platíš nejaký poplatok za bežný prevod tak okamžitá platba môže stáť maximálne rovnaký poplatok.
Hranice na SEPA prevody v mene € boli zrušené už pred pár rokmi vždy platia rovnaké podmienky ako na domáce prevody, či pošleš peniaze na SK účet alebo do Litvy, alebo do Nemecka funguje to rovnako do 10 sekúnd a za rovnakú cenu.
Revolut okamžité platby mal už dávno z neho si mohla posielať aj prijímať okamžité platby.
Okamžité platby sa v EÚ spustili v 11/2018 a postupne sa dobrovoľne pridávali banky, lenže niektoré banky stále špekulovali tak to teraz dostali príkazom.
Mne nepríde ze ČSOB ma okamžite platby. Vždy keď komukoľvek posielam alebo keď mne hocikto posiela platba príde na ďalší deň a ak je víkend tak až najbližší pracovný deň
Mne nepríde ze ČSOB ma okamžite platby. Vždy keď komukoľvek posielam alebo keď mne hocikto posiela platba príde na ďalší deň a ak je víkend tak až najbližší pracovný deň
@sszuzu8 ČSOB spustila posielanie okamžitých platieb v stredu 8.10.2025, príjem okamžitých platieb má minimálne od 9.1.2025
@maranco konečne 🤣 ta banka je vo všetkom hrozne pozadu. Nevšimla som si ze už majú túto novinku ďakujem
@sszuzu8 nariadenie EÚ platné pre všetky banky v krajinách kde sa platí eurom bolo do 9.1.2025 prijímať okamžité platby a do 9.10.2025 aj odosielať okamžité platby
Tak to stihli posledný deň pred nariadením, inak by ich doteraz nespustili keby to nedostali príkazom.

1. je to klasicka SEPA (instantna) platba, ktoru vacsinou mas vramci balika sluzieb, cize neplati sa za nu poplatok.
2. Revolut si nie som ista, podla mna tam boli okamzite platby aj do externych bank uz davno. Resp. ked si poslem peniaze z Revolut tak ich mam hned, dobijam cez ApplePay takze neviem.