icon

Súhrnný výkaz

21. sep 2023

Ahoj .. není som platca dph ale som len evidovana ako platca aby som mala ic dph.. môžem si pri daňovom priznaní uplatniť paušálne výdavky? A ako je to s mesiacom keď som není v zahraničí musím podať súhrnný vykaz nulový alebo podávam len za mesiace keď som tam bola . Ďakujem

martul
21. sep 2023

SV sa podáva len keď ,,je na to dôvod" nemusíš podávať nulový.

katarinaba
21. sep 2023

V prvom rade nie si PLATCA, si len registrovana osoba. SV ako bolo spomenute, podavas, len ak si vykazala cinnost. A pausalne vydavky mat mozes, kedze nie si platca DPH. Ak by si sa stala platcom, tak si ich uplatnis posledy krat v roku, kedy nie si platcom cely rok.

autor
21. sep 2023

@martul
@katarinaba
Ďakujem vám za ozrejmenie... kolegyňa zabudla podať 3 mesiace dozadu.. myslite ze jej príde nejaká pokuta z daňového? Majú to ako zistit vsak. Ja som v tom poctivá prepáčte ale moc sa týmto veciam nerozumiem

katarinaba
21. sep 2023

ak poda oneskorene, dostane pokutu
neviem do akej miery su poprepajane nase urady so zahranicnymi uradmi - teoreticky na to prist nemusia, ak na to pridu, tak ju vyzvu a daju jej pokutu, v zavislosti od zavaznosti priestupku to mozu riesit aj na trestnopravnej urovni (avsak pochybujem, ze by bola az taka "ryba v rybniku").
Osobne by som to podala oneskorene. Svet sa nezruti, dostane pokutu do 30 EUR, co zas nie je likvidacne a moze kludne spavat. Stavaju sa aj horsie veci.

autor
21. sep 2023

@katarinaba ďakujem krasne