Tehotenské a navyšovanie úveru
Zienky prosim Vas nahodou ste nerisila niektora nieco podobne ako ja? Som tehotna v 15ty zatial som neziadala o tehotenske nakolko v oktobri ideme refinancovat uver aj ho navysovat o vacsiu sumu. No v banke samozrejme neppviem ze som tehotna . Avska ak by som teraz ziadala o tehotenske , myslite ze v banke to potom pri navysovani zistia ze som tehottna a mozu nam to aj zamietnut? Dakujem
Vsak oktober mas o tyzden 😁
Nemusis ziadat hned, nie je to povinnost. Vybav si banku a potom poziadaj. Doplatia ti to aj spatne predsa.
Ano ak to som.rozmyslala baby ze by som o tehotenske ziadala napr az v novembri ...len som si nebola ista ci to doplatia spatne alebo ako to je ... dakujem asi to urobim tak 🙂
V banke nemajú prečo zamietnuť ak príjem postačuje 🙂 aj keď vedia že o príjem prídete v dôsledku teda materskej dovolenky. Potom už len záleží od toho o akú sumu chcete navyšovať a či vôbec máte na to momentálne príjem.
@cica8 ak “oficiálne” zistíte, že ste mali nárok na tehotenské už skôr, a lekár Vám vystaví potvrdenie. Môžete ho dodatočne zaslať do sociálky a vyplatia Vám to aj spätne.
V banke rátajú s dieťaťom iba po narodení, dovtedy ich to nezaujíma.

Tehotenske chodi na ucet z uctu socialnej poistovne s popisom "nemocenska davka".
Takou davkou je materska, PNka, tehotenske, OCRka... takze banka nevie ci si tehotna ci nie.