icon

Tehotenské a navyšovanie úveru

25. sep 2021

Zienky prosim Vas nahodou ste nerisila niektora nieco podobne ako ja? Som tehotna v 15ty zatial som neziadala o tehotenske nakolko v oktobri ideme refinancovat uver aj ho navysovat o vacsiu sumu. No v banke samozrejme neppviem ze som tehotna . Avska ak by som teraz ziadala o tehotenske , myslite ze v banke to potom pri navysovani zistia ze som tehottna a mozu nam to aj zamietnut? Dakujem

nafka0483
25. sep 2021

Tehotenske chodi na ucet z uctu socialnej poistovne s popisom "nemocenska davka".
Takou davkou je materska, PNka, tehotenske, OCRka... takze banka nevie ci si tehotna ci nie.

lienka.7
25. sep 2021

Vsak oktober mas o tyzden 😁
Nemusis ziadat hned, nie je to povinnost. Vybav si banku a potom poziadaj. Doplatia ti to aj spatne predsa.

autor
26. sep 2021

Ano ak to som.rozmyslala baby ze by som o tehotenske ziadala napr az v novembri ...len som si nebola ista ci to doplatia spatne alebo ako to je ... dakujem asi to urobim tak 🙂

jakubvojcik
26. sep 2021

V banke nemajú prečo zamietnuť ak príjem postačuje 🙂 aj keď vedia že o príjem prídete v dôsledku teda materskej dovolenky. Potom už len záleží od toho o akú sumu chcete navyšovať a či vôbec máte na to momentálne príjem.

cica8
26. sep 2021

@lienka.7 tehotenské vyplatia aj spätne?

jakubvojcik
26. sep 2021

@cica8 ak “oficiálne” zistíte, že ste mali nárok na tehotenské už skôr, a lekár Vám vystaví potvrdenie. Môžete ho dodatočne zaslať do sociálky a vyplatia Vám to aj spätne.

lienka.7
26. sep 2021

@cica8 tak ak si tehotenske neuplatnis hned v 13 tt ale napr. v 17 tt nemaju dovod ti nieco nevyplatit. A doplatia ti spatne co ti payri, lebo to vedia podla datumu tvojho porodu co mas na tlacive. Pozri si lehotnik ma stranke SP. Asi si ju nebudes uplatnovat po porode, ze?

gabika128
26. sep 2021

V banke rátajú s dieťaťom iba po narodení, dovtedy ich to nezaujíma.

cica8
27. sep 2021

@lienka.7 nuž mne dala sestrička ten papier až v 20. Týždni.... Hneď som to poslala a prišli ja peniaze ale iba za ten mesiac ako mali...preto sa pýtam ako to je....