Transakčná daň - platby z osobného účtu
Zdravím mam otázku.. som szco, podnikateľský účet mám založený samozrejme, moja otázka znie odvody, dane sa platia z podnikateľskeho účtu.. ale čo mám paušál , uver to mam platiť z osobného.. a teraz ta otázka strhne mi banka dan keď toto zaplatím z osobného alebo to si už musím sam zdaňovať (to co odchádza z osobného)
@zic nemám pasual na IČO takže keď to ide preč z osobného tak sa neplatí dan ? Ja ze keď to ide z osobného na vlastné potreby ako vyver v hotovosti, platba paušál,platba uveru, atď tak si to musím sam zdanit
Ak nemáš mobil na IČO nemôžeš ho potom dávať do nákladov
Transakčná daň sa osobného účtu netýka
@patka06 ďakujem za vysvetlenie uver som si bral som živnostik ale netuším ci to mam na IČO proste splácam ho z osobného účtu, mam to malý spotrebak tak teraz netuším ci to mam platiť z osobného ako doteraz alebo z podnikateľského
Jednoducho si to s tým úverom overiš v banke.
Ja sa pridám, lebo som z toho jeleň. Urobila som si tiež ucet v taba, keďže tam mám bežný účet.
Som SZČO. Musia mi klienti faktúry platiť na ten účet. Potom si ja môžem poslať na svoj bežný účet koľko a kedy chcem, alebo ako to funguje? Priznávam, doteraz som neriešila, len som si rýchlo cez apku zriadila účet.
Akurát pozerám papiere mam tam len rodné číslo a číslo OP.. IČO v zmluve nemám takže mam to asi na seba ako osoba
davas si ten uver do nakladov alebo nie? Ak nie, tak je to tvoj osobny uver...
@zic nie nedávam.. len paušálne výdavky a plus odvody
@zic ďakujem ja som si myslel ze všetko co bude odchádzať z osobného musím sam zdaniť a ze len z podnikateľskeho účtu odvedie banka za nás
@pe_mi dan 0,4 % je za odchádzajú platby a 0,8 vyber hotovosti z podnikateľskeho účtu?
👊ano
No ja som bola vcera tankovat za 70eur a kua uz stiahlo 2eur ...prehodila som prachy z biznis na osobny a bum 0,24centov...no nech ich poranta v tom parlamente brrrr hovada /sorry za slovo/ ale uz isto nemam zaludok na nich..
@alenamihal A ten podnikateľský a osobný máš v rovnakej banke? Čo sa týka platby kartou z podnikateľského, vraj by to malo byť spoplatnené sumou 2 € ročne. Takže zrejme to stiahnu pri prvej platbe kartou. A ďalšie v priebehu roka by mali byť bezplatne. Aspoň tak som to pochopila ja...
0,4 % zo 70 Eur 0,28 E - 2 E budú zrejme ten poplatok ako píše caramelka
@alenamihal keď robím prevody, tak nestahuje nič z podnikateľského - na bežný
Máš v rovnakej banke oba účty?
@caramellka my sme takto museli vytvoriť na manžela bežný účet.
Lebo roky má podnikateľský účet v slsp, ja bežný účet v slsp.vsetky platby išli roky z účtu na moje meno
Teraz si ale musel manžel vytvoriť na seba bežný účet, lebo by platil transakčnu, keby to prevádzal na bežný účet na moje meno..na hlavu
@caramellka hej osobny aj biznis jedna banka..joj tak to si ma potesila teraz..a prevody z biznis na osobny ucet bude tiez stahovat ???
@pe_mi ok super ..vdiky

ak mas pausal na firmu, ak mas pozicku na firmu, mas to splacat z firemneho uctu...
Ak to nemas na firmu a ide to z osobneho uctu, tak to "nezdanujes" transakcnou danou. Inac by si mal.