Transakčný účet a daň
20. mar 2025
Čaute, ako to je s tým transakčnym účtom, daňou od aprila? Je potrebné ho niekde v banke, alebo na daňovom ohlasovať?
Som szco štvrty rok. Mam osobný účet v slovenskej a pred 2 rokmi som si založila tiež v slovenskej sporiteľni podnikateľský účet. Mam teraz nejaké povinnosti sko szco?
@lauruska_sumienka ucet sa nahlasuje na danovy urad len v pripade, ze je platca dph, inak nemusi nic
Nie nemáš nič robiť
Ohlasuješ to banke nakoľko ona vypočítava daň z transakcie. Na FS to netreba hlásiť.
autor
•
22. mar 2025@iva120793 čiže mam ísť do banky ohlásiť, že podnikateľský účet bude transakčny?
Ak je už ako podnikateľský, banka to vraj už berie ako transakčný. Osobne som to riešila v mBank konkrétne. Takúto informáciu som tam dostala. Nikde som to už nehlásila.

pokial mas podnikatelsky ucet, tak musis vsetky platby suvisiace s podnikanim riesit len cez ten podnikatelsky ucet, a ten bude automaticky podliehat transakcnym daniam. pokial mas podnikatelsky ucet nahlaseny na danovom urade-co by si mala mat zo zakona, tak netreba nikde nic ohlasovat