Treba podať daňové priznanie pri predaji chatky?
Ahojte, prosim viete mi poradit, ci v mojom pripade treba podat danove priznanie?
Kupila som chatku v r. 2023, min. rok som ju predala za rovnaku cenu, aku som kupila (islo to rodine). Cize podat v takomto pripade vobec nejake danove priznanie? Dakujem, kto sa v tom vyznate prosim dajte vediet.
@anonym_autor áno podávas DP typ B
Zadas tam príjmy zo zamestnania...
Príjem z predaja chaty a výdaj za kúpu chaty tj za cenu za kt si kúpila... To ze výsledok je 0 neznamená, že nemusíš podať toto DP, lebo v ňom máš ešte príjmy zo zamestnania.
@zalka dobre, ale nemam prijmy zo zamestnania, som na RD, ako je to v tomto pripade prosim?
@zalka dobre, ale nemam prijmy zo zamestnania, som na RD, ako je to v tomto pripade prosim?
@anonym_autor
Dan z prijmu - vyplnis len tabulku oddiel VIII pre prijmy podla §8 - prevod vlastnictva nehnutelnosti v DPFO B.
A okrem toho si mala do 31.1.2026 podat danove priznanie k dani z nehnutelnosti.
@anonym_autor
Dan z prijmu - vyplnis len tabulku oddiel VIII pre prijmy podla §8 - prevod vlastnictva nehnutelnosti v DPFO B.
A okrem toho si mala do 31.1.2026 podat danove priznanie k dani z nehnutelnosti.
@katarinaba dakujem, ano, to som podala na MÚ

@anonym_autor áno podávas DP typ B
Zadas tam príjmy zo zamestnania...
Príjem z predaja chaty a výdaj za kúpu chaty tj za cenu za kt si kúpila... To ze výsledok je 0 neznamená, že nemusíš podať toto DP, lebo v ňom máš ešte príjmy zo zamestnania.