Trvá prevod zostatku z VÚB do 365 dní príliš dlho?
Dobrý deň, poprosím Vás o Vaše skúsenosti. V auguste som žiadala o prevod účtu z VUB do 365 aj so SIPO, inkasom. V žiadosti bolo uvedené, že 365 má kompetenciu realizovať zrušenie účtu vo VUB a prevod má byť vykonaný 365tkou. Termín pre prevod inkasa bol daný do 22.11.2025. Inkaso prešlo do 365tky, na účte vo VUB zostal ešte zostatok, avšak zatiaľ do 365 zostatok neprišiel a už je 4.12. Dokedy bude trvať prevod zostatku? Trvá to veľmi dlho. V 365tke mi povedali, že oni nevedia ovplyvniť prevod zostatku.
A ty čo? Si pribrzdena a nevieš si previesť jednu čiastku z jedného účtu na druhý? Je to otázka 3 min a peniaze máš na účte hneď
Ak sa už nevieš prihlásiť do IB tak máš ešte VÚB kartu tak vyber z bankomatu a máš hneď peniaze.
@mia.kll
Zdvihni sa sedis si na kabloch
Ak mas k uctu kartu, s povolenym precerpanim,tak to bude trvat,podla zmluvy.U mna to bolo 14 dni.
Ja som prenášala účet z VÚB do SLSP minulý rok a celé to od podania žiadosti v SLSP po zrušenie účtu vo VÚB trvalo mesiac a pol. Toto sa mi zdá naozaj dlho. Skús zavolať na infolinku do VÚB, či niečo nebráni zrušeniu účtu a teda aj prevedeniu posledného zostatku.
Ja som prenášala účet z VÚB do SLSP minulý rok a celé to od podania žiadosti v SLSP po zrušenie účtu vo VÚB trvalo mesiac a pol. Toto sa mi zdá naozaj dlho. Skús zavolať na infolinku do VÚB, či niečo nebráni zrušeniu účtu a teda aj prevedeniu posledného zostatku.
@meovv Ďakujem za odpoveď, už som dnes urgovala a hneď poobede prišiel ten zostatok.
@mia.kll Dobrý deň, 365 by Vás mala informovať, kedy bude účet vo Vúb zrušený, vzhľadom k tomu že VÚB má zo zákona povinnosť informovať o dátume zrušenia účtu banku v ktorej bol prenos účtu zadaný 😉
@eniky2206 Dobrý deň, dali mi len vedieť, od ktorého dátumu bude prevod SIPA a inkasa do 365. Už som to včera urgovala v 365, aby riešili ten prevod zostatku a o hodinu na to, prišiel zostatok z VUB, Akurát mi povedali, že niekedy nevedia ovplyvniť prevod a že to môže trvať aj 60 dní. Ten zostatok by som tam nenechávala, ale kvôli inkasu som musela, aby bolo na prípadné platby. Ďakujem za odpoveď
@mia.kll Dobrý deň, 365 by Vás mala informovať, kedy bude účet vo Vúb zrušený, vzhľadom k tomu že VÚB má zo zákona povinnosť informovať o dátume zrušenia účtu banku v ktorej bol prenos účtu zadaný 😉
@eniky2206 Dobrý deň, dali mi len vedieť, od ktorého dátumu bude prevod SIPA a inkasa do 365. Už som to včera urgovala v 365, aby riešili ten prevod zostatku a o hodinu na to, prišiel zostatok z VUB, Akurát mi povedali, že niekedy nevedia ovplyvniť prevod a že to môže trvať aj 60 dní. Ten zostatok by som tam nenechávala, ale kvôli inkasu som musela, aby bolo na prípadné platby. Ďakujem za odpoveď
@mia.kll pracujem v banke, síce ani v jednej zo spomínaných, ale vždy nám príde krásne dátum kedy bude zrušený účet napr. vo Vúb, tak aspoň viem zavolať klientovi aby sa vedel zariadiť.. Prenosom účtu sa Vám časom zruší aj prístup a o to horšie že VÚB má tu novú appku🤦 no ale aspoň že sa to poriesilo a všetko je ok 🙂

to si si mohla zalozit ucet poslat tam vsetky peniaze z VUB a mas to za 5 minut, tu riesis 4 mesiace taku hlupost