icon

Úraz a poisťovňa - MetLife

7. nov 2020

dobry vecer ,moj manzel mal uraz v praci. marodi od asi polovice novembra. a tu sa roznia odpovede ohladom nahlasenia do poistovni. mal to nahlasit hned? alebo po ukonceni marodky? nikde to neviem najst v zmluve a budem samozrejme volat pondelok. A este sa chcem opytat ,,denne davky za liecenie
urazu,, ako a kedy sa to vyplaca? vopred vam dakujem ❤

veronikaszabova
7. nov 2020

Novembra?

nika82
7. nov 2020

otec si zlomil clenok bol sa pytat a povedali ze az ked uplne skonci liecenie... poistku ma v Alianz

babulina
7. nov 2020

V NN nam kazali nahlasit hned po uraze a postupne doplnat dokumenty.pre mna bolo prekvapenim ze do tyzdna to uzavreli a vyplatili davky za predpokladanu dlzku liecenia

autor
7. nov 2020

@veronikaszabova ano november. budem volat hned pondelok len stale na to myslime. mal tazsi uraz je leziaci

autor
7. nov 2020

@nika82 dufam ze aj u nas to tak bude ,inak nas porazi.

autor
7. nov 2020

@babulina pfuuuu zaujimave ,to by som necakala . aka poistovna?

veronikaszabova
7. nov 2020

Uz rok maroduje a doteraz ste to neriesili?
Fuuuha. Ries co najskor.

maminkasisa
7. nov 2020

Treba co najskor informovat poistovnu, ci telefonicky, alebo elektronicky, posielat priebezne lekarske spravy.

autor
7. nov 2020

@veronikaszabova jeziiiiiiis pardoooon 😂 od oktobra. ja som truba

sticker
melouche
7. nov 2020

skupina podvodnikov

hettinka
Autor odpoveď zmazal
martin_horvath
8. nov 2020

Pravidlá pre vyplatenie poistného plnenia (poistenie pracovnej
neschopnosti):
Ak nastane poistná udalosť, poistený musí jej vznik písomne oznámiť na našu adresu najneskôr do 7 dní po uplynutí odkladnej lehoty. Ak tak poistený z vážnych dôvodov nemôže urobiť, je povinný nám potrebné dokumenty predložiť ihneď ako to bude možné, najneskôr však do 7 dní odkedy tieto dôvody prestanú existovať.
Odkladná lehota – minimálny počet dní nepretržitého trvania pracovnej neschopnosti, ktorý je podmienkou na to, aby mal poistený nárok na poistné plnenie. (21 dní, alebo 28 dní, alebo 58 dní; je uvedená v zmluve)

Pravidlá pre vyplatenie poistného plnenia (denné dávky za liečenie úrazu):
Ak nastane poistná udalosť, poistený musí jej vznik hneď, ako je to možné, najneskôr však do 14 dní písomne oznámiť na adresu poisťovne a predložiť všetky dokumenty v nami požadovanej forme. Ak úraz nebol nahlásený do 14 dní od jeho vzniku, máme právo primerane znížiť poistné plnenie, maximálne však do výšky 50%. Toto ustanovenie sa nevzťahuje na prípady, keď to závažnosť alebo povaha úrazu nedovoľuje.

Uplatnenie nároku na poistné plnenie:
Poistnú udalosť vyšetríme bez zbytočného odkladu a poistné plnenie vyplatíme do 15 dní od ukončenia vyšetrovania potrebného na zistenie jej rozsahu.

autor
8. nov 2020

@martin_horvath ďakujem veľmi pekne za vyčerpávajúce odpovede 😍. Som zvedavá teda ako dopadneme. Možno sa vmestime do tých vážnych dôvodov. Manžel je pripútaný na lôžko 😥

hettinka
Autor odpoveď zmazal
autor
9. nov 2020

@hettinka zatial nebol nikde vypovedat,nikto za nim nebol z vedenia. akurat dovolal s pani ktora mu robila zmluvu. tak vsetko je v poriadku,nakolko je leziaci a ja dnes idem odniest prepustaciu spravu z nemocnice tej pani. dakujem vam vsetkym za odpovede ❤

janka_janka134
25. nov 2020

NN

andrej241
6. mar 2021

Bratrancovi som robil NN potrhali väzivo na kolene a mal vyplatených skoro 6000€ je len otázka ako mate nastavenú zmluvu

anika44
25. jan 2024

Dobrý večer, poradite mi prosím,mala som úraz, keď som spadla zo stolicky ,udrela som si koleno, ktoré mi následne opuchlo a dosť bolelo. Išla som k ortopedovi, ten mi urobil röntgen, vytiahol mi 15 ml tekutiny z kolena,dal tabletky a napísal,že kontrola pri nezlepšení. V poistke mam poistené denne odskodne pri úraze, môžem si požiadať o odškodné, keď mi nenapísal kontrolu?

nezabudka3391
25. jan 2024

@anika44 veď si najprv naštuduj poistné podmienky prípadne kontaktuj osobu ktorá ti uzatvarala poistku...v akej poistovni máš poistenie?

martin_horvath
26. jan 2024

@anika44 Dobrý večer. Usudzujem podľa názvu tejto témy, že sa jedná o poistenie v poisťovni MetLife. V tom prípade, ak máte poistenie denných dávok
za liečenie úrazu a liečili ste sa pod dohľadom lekára dlhšie ako 4 dni, treba požiadať o poistné plnenie a priložiť všetky lekárske správy. Dá sa to aj online tu https://www.metlife.sk/pre-klientov/poistna-uda....

igor1207
26. apr 2024

Ahojte .chcem sa informovať mal som v práci pracovný úraz a pracujem v štátnom zariadení . Ako postupovať ďalej spísali sme papiere .či ďalej . Ďakujem