Úrokové zmeny vo Fio banke
Ahojte, mam účet vo fio, ktorý som si vybrala kvôli relatívne dobrému úroku a flexibilite. V tom čase bol úrok 3%, no pomaly každý mesiac ho znižujú a teraz je 1,8%.
Moja otázka je, myslite ze sa oplati si ho nechávať a úroky budu časom stúpať alebo ísť inde?
No ved ľudí nalákali a už nemajú dôvod držať tak vysoký úrok oproti iným ponukám. Aj keď pochybujem ze niekde nájdeš vyšší úrok aj teraz.
Aj ja mam dva druhynuctov ma oboch boli uroky 3percenta bolo to fajn teraz na jednom je 2na druhom uz len 1,80..je to dost rozdiel pri vyssej sume.
Fio konto má 2,2 %, termínovaný 2,1% a sporiaci 1,8%
Keď klesajú úroky na hypo predpokladám pokles aj na týchto typoch účtov.
Snáď so nemyslíš, že banka bude držať úroky na sporiacich účtoch na 3%, keď si banka vie lacnejšie požičať od centrálnej banky, napr. za 2%. Čím nižšie úŕokové sadzby vyhlási ECB, tým menšie budú úroky na sporeniach.
FTakze kde je lepsie nechat prachy na odkladacom alebo sporiacom ucte momentalne..menim banku a robim si iba prieskum ..
@alenamihal ako fio ma stále dobrý úrok... Alebo pozri PSS líšiak... Tam by mal byť úrok 2.3% aha už aj tam znížili na 2%...
Neviete náhodou, ako je to s minimálnym zostatkom na termínovanom účte? Keď si založím napr. s týždennou obnovou, dám tam čo ja viem, 5000€, ale o mesiac ich presuniem na Konto účet, musí na tom termínovanom účte ostať tých 100€?

Úroky budú momentálne klesať a nie stúpať, ako všade. Účet si nechaj a peniaze zainvestuj niekde inde.