icon

Uznajú mi poistku na operáciu pre bi rads diagnózu?

28. máj 2025

Ahojte, zo zvedavosti alebo skúsenosti by ma zaujímalo.

V roku 2022 som bola na sone, kde mi našli útvar. Diagnóza bola bi rads 1. Bolo mi povedané že to nič neznamená a že stačí čakať, že sa to samé vstrebe. Žiadna liečba, nič.

V roku 2024 som uzavrela životne poistenie.

V roku 2025 po bolestiach som šla na opakovane sono, kde už stanovili diagnózu bi rads 4a, urgentne ma operovali, v prepúšťacej správe bolo N63 tumor mammae, histologia negatívna.

Uznajú mi chirurgicky zákrok ? Alebo to budú brat ako predchorobie ?

amonet
28. máj 2025

uviedla si to pri vstupe do poistenia? prijali ta s touto info a bez vyluk bez cenovej prirazky?

balerina2025
28. máj 2025

otazka znie, presne ako pise @amonet, ci si toto uviedla pri uzatvarani poistky. takisto nevieme, co vsetko si si poistila.

autor
28. máj 2025
@balerina2025

otazka znie, presne ako pise @amonet, ci si toto uviedla pri uzatvarani poistky. takisto nevieme, co vsetko si si poistila.

@balerina2025 nie je to uvedené, keďže diagnóza prvá bola bi rads 1, čo znamená že to je normálny nález. Absolútne ma nenapadlo, žeby som to mala uvádzať ako chorobu…

amonet
28. máj 2025

aj alergie je potrebne uvadzat a vsetky hospitalizacie. nuž v tomto pripade nepredpokladam ze budu plnit a este ti možu zrušiť poistku odpočiatku za zatajenie zdravotneho stavu

autor
28. máj 2025
@amonet

aj alergie je potrebne uvadzat a vsetky hospitalizacie. nuž v tomto pripade nepredpokladam ze budu plnit a este ti možu zrušiť poistku odpočiatku za zatajenie zdravotneho stavu

@amonet och ☹️ tak to nie je bohvie čo

sweet20
28. máj 2025

Fuuu... to je take, ze mam nieco ale mozno mi nic nevyplatia lebo si to nespravne vyplnila... musis uvadzat uplne vsetko...

sweet20
28. máj 2025

Ja by som to zrusila a urobila nove , s tym, ze oslov si niekoho komu doverujes , co ma v tom prehlad a ti odporuci pre teba najlepsiu poistovnu... lebo napr. Nedam fajciara do youplus ked viem, ze fajci a bude mat zbytocne vysoke poistne... to som uviedla ako priklad... cize mame prehlad v tychto veciach... treba uviest uplne vsetko.. bez toho to nepojde

balerina2025
28. máj 2025

birads 1 by som neuvadzala tiez. a ked si sa dala poistit proti tej hnusobe, tak za vyskusanie nic nedas. drzim palce a vobec, prajem vela zdravia.
je mi do placu z tych ochoreni, kazdy den tu citam to nechutne slovo.
:((((((((((((((((

autor
28. máj 2025
@balerina2025

birads 1 by som neuvadzala tiez. a ked si sa dala poistit proti tej hnusobe, tak za vyskusanie nic nedas. drzim palce a vobec, prajem vela zdravia.
je mi do placu z tych ochoreni, kazdy den tu citam to nechutne slovo.
:((((((((((((((((

@balerina2025 práveže som sa vôbec nedala poistiť kvôli tomu. Úplne som na to zabudla vypustila z hlavy keď povedali že to je úplne ok…

balerina2025
28. máj 2025

pozri chod za poistovakom a uvidis

zuzana76
28. máj 2025

ale N 63 je neurcita hrcka, ty mas histologiu negativnu, ved ty nemas rakovinu

zuzana76
28. máj 2025

Birads 4a naznacuje len podozrivy utvar s nizkou moznostou malignity 2-9 percent a tebe vysla histologia negativna, podla toho, co si pisala

autor
28. máj 2025
@zuzana76

ale N 63 je neurcita hrcka, ty mas histologiu negativnu, ved ty nemas rakovinu

@zuzana76 ja viem, že nemám rakovinu. Chvalabohu smaozrejme. Ja som chcela vedieť, či mi poisťovňa preplatí chirurgicky zákrok. Či sa dá oprieť o fakt, že až do tohoto roka bol nález definovaný ako bi rads 1. Či to budú brat ako predchorobie.

zuzana76
29. máj 2025

tak ak mas zahrnute chirurgicke zakroky v zivotnom poisteni tak asi ano. Ja napr. mam