Variabilný symbol - zabudnutie
Ahojte, možno otázka odveci, ale keď som platila prevodom daň z nehnuteľnosti, zabudla som uviesť konštantný a variabilný symbol. Stalo sa nieco podobne niekomu? Aký by bol postup? Vrátia mi naspäť peniaze a pošlem ešte raz alebo?
A áno, hneď som písala mail na mestské dane a popísala čo sa stalo, ale zatiaľ neodpísali, tak zajtra tam budem volať.
Konstantny je uplne bezpredmetny, variabilny im sluzi na to, aby priradili tvoju platbu k tvojmu menu, takze bud im to potrva dlhsie, alebo ta skontaktuju, ze tvoju platbu neeviduju/nevedia najst. Ale ked zavolas, nic nepokazis 🙂
Ak máš meno ako nikto iný, tak platbu dohladajú tak. Ak sa ale voláš Anna Nováková, ktorých tam majú 50, tak priradenie bude ťažšie. Pokiaľ napr. roky platíš z jedného účtu, dá sa dohladať.
Ak si napísala mail. Doriesia to, ale je nutné počkať. Lebo platba včerajšia sa pripíše dnes a dnešný výpis sa preklopi do systémov zajtra. Plus nejaký posun môže nastať podľa toho kedy spustia parovanie úhrad s predpismi
@janage no platila som minulého roku z toho istého účtu. Ešte sa mi nič také nestalo. To sa mi stalo ešte minulý týždeň, doteraz sa neozvali, ale zajtra skúsim zavolať
@vanilkovazmrzka to že hlavne ten variabilný som zabudla napísať, ktorý slúži na priradenie že kto to tie peniaze posielal. Ja som zadala len číslo účtu, sumu a potvrdila platbu. Hneď na to že ups, variabilný som neuviedla, ale hneď som im pisala
Najprv sa priraďujú platby podľa VS, potom sa prechádzajú tie nesparované a môže to chvíľu trvať. Mail bolo fajn, že si napísala, kľudne zavolaj.
Do budúcna skús pozrieť či na rozpise dane je QR kód, potom ho nasnímeš mobilnou aplikáciou svojej banky a vyplní všetko potrebné.
Je aj možnosť si vytvoriť QR kód cez stránku https://payme.sk/vytvorte-payme
Ja zvyknem keď príde platba (nie dane) bez VS alebo s nesprávnym VS, podľa čísla účtu vyhľadať kto platil predtým z toho účtu, alebo podľa poznámky ak tam niečo napísali ručne priradiť platbu, ak sa nedá zistiť komu patrí tak ju vrátime naspäť.
@maranco ďakujem za tip, verím tomu že už sa mi nič také nestane. Takto že naskenujem QR kód som ešte neplatila.
Každopádne toto je porušené, dnes som tam volala a platba bola prijatá, potrebovala moje RČ.

mne sa presne toto stalo, našťastie mi tam robila kamoška, tak som jej volala. Kázala sa mi ozvať tak za tri dni, skús tak.