Vie si rodič vypočítať mzdu dieťaťa, ked mu poukáže 2 % z daní?
Vie si rodič vypočítať mzdu dieťaťa, ked mu poukáže 2% z daní? Ide o mojich rodičov, nemám problém im poukázať, ale su to zaryti "ficovoliči". Tie reči, ako sa majú mladí teraz dobre, zarábajú dobre, dostávajú na deti peniaze a pod., ako mame byt vďační Ficovi. Keď sa s nimi rozpravam, akoby som bola v inom svete (potraviny sú lacné, čo sa sťažujeme, konsolidáciu treba, ľudia majú peňazí dost a pod.). Sme s muzom obyčajná slovenská rodina, 3 male deti, sme na nich sami bez pomoci starých rodičov, obidvaja robíme na plný úväzok, šetríme kde sa dá. Nezarabáme vela, myslim si ze skôr podpriemer.
@anonym_autor ved nech im fico da, tvoju almuznu v tomto krasnom ruzovom slovensku nepotrebuju. Dostali 13 dochodok? Dostali
Nemusíš im to poukázať a bude "vystaráno".
@anonym_autor ak na to maju matematicke schopnosti, alebo vedia pouzivat AI, tak ano. Ale mnohi by to nevedeli.
@anonym_autor nic by som im nedala
Pri podpriemernych platoch to nevyjde ziadna horibilna suma. Par EUR doslova. Ked nechces nemusis im to dat, nemusis davat ani 2 percenta organizacii ziadnej ked nechces. Ja otcovi dam, aj ked nie je na to odkazany. U mna to nie je tiez velka suma.
@anonym_autor veď keď nechceš nedaj. Ja dám. A je mi jedno čo si naši z toho vypočítajú.
PS nedostávam ani bonus na deti
Však podpor radšej nejakú mimovladku, napr Ligu proti rakovine, Plamienok, Hodina deťom, …..
Pri podpriemernych platoch to nevyjde ziadna horibilna suma. Par EUR doslova. Ked nechces nemusis im to dat, nemusis davat ani 2 percenta organizacii ziadnej ked nechces. Ja otcovi dam, aj ked nie je na to odkazany. U mna to nie je tiez velka suma.
@muchotrafka298 2% dávam jednej pani pre syna na terapie kazdy rok. Radšej by som jej dala ďalšie 2% aj za otca, lebo to naozaj potrebujú.
Pre rodičov je príjem mladých vyše 1000 eur luxus, podotýkam v hrubom. Ja zarábam priemerne, ked si to spriemerujem s premiami asi 1800 eur v hrubom. Ide o moju sikovnost, vydrela som si to miesto, plus ďalšie benefity svojou usilovnostou, častokrát som si pracu dorabala po nociach. Nikdy som nebola na úrade, očr. V obchode pozerám cenovky, kupujem pre deti oblečenie v akciách, veľakrát siahnem aj po bazaroch. Do prace si jedlo nosim, nechodím na menu. Šetríme kde sa dá, predsa len 3 deti v dnešnej dobe (všetky na základnej skole) dajú finančne zabrať. Ked počúvam tie ich reči, je mi do plaču. Nie ze by som im nechcela dat, ale ide o princíp. A potom zasa tie reči (oni si budú vedieť vypočítať mzdu) po ľuďoch, ako sa mame dobre.
Však podpor radšej nejakú mimovladku, napr Ligu proti rakovine, Plamienok, Hodina deťom, …..
@pribinak to sa neda, mimovladke sa stale daju len tie iste 2 percenta. Tie rodicovske bud da rodicom, alebo nikomu, zial
@muchotrafka298 2% dávam jednej pani pre syna na terapie kazdy rok. Radšej by som jej dala ďalšie 2% aj za otca, lebo to naozaj potrebujú.
Pre rodičov je príjem mladých vyše 1000 eur luxus, podotýkam v hrubom. Ja zarábam priemerne, ked si to spriemerujem s premiami asi 1800 eur v hrubom. Ide o moju sikovnost, vydrela som si to miesto, plus ďalšie benefity svojou usilovnostou, častokrát som si pracu dorabala po nociach. Nikdy som nebola na úrade, očr. V obchode pozerám cenovky, kupujem pre deti oblečenie v akciách, veľakrát siahnem aj po bazaroch. Do prace si jedlo nosim, nechodím na menu. Šetríme kde sa dá, predsa len 3 deti v dnešnej dobe (všetky na základnej skole) dajú finančne zabrať. Ked počúvam tie ich reči, je mi do plaču. Nie ze by som im nechcela dat, ale ide o princíp. A potom zasa tie reči (oni si budú vedieť vypočítať mzdu) po ľuďoch, ako sa mame dobre.
@anonym_autor ked takto hovoris, ze budu po ludoch rozpravat, tym duplom by som im nic nedala. Nech by si skusili vyzit ako mlada rodina v tejto dobe s tymito platmi, co by potom hovorili.
Načo rodičom...nechajte ich ficovi, nech ma viac na kradnutie
vedia napr.
2% mas 200€ z toho 1% je 100 Eur tj tvoja dan co si zaplatila bola 10 000 t. j zaklad dane (bez odvodov do socialnej poistovne, zdravotnej poistovne tj cca cisty plat za minuly rok bol) 10 000/19 (tolko % je dan na SVK z prijmu) tj 1% x 100 = 52 631 EUR
u nas presne z tohto dovodu (aby si nezistili jeho prijem, nevedia aky ho ma) tak neda 2 % svojim rodicom je to bezpecnejsie pre neho
vedia napr.
2% mas 200€ z toho 1% je 100 Eur tj tvoja dan co si zaplatila bola 10 000 t. j zaklad dane (bez odvodov do socialnej poistovne, zdravotnej poistovne tj cca cisty plat za minuly rok bol) 10 000/19 (tolko % je dan na SVK z prijmu) tj 1% x 100 = 52 631 EUR
u nas presne z tohto dovodu (aby si nezistili jeho prijem, nevedia aky ho ma) tak neda 2 % svojim rodicom je to bezpecnejsie pre neho
@anonym_f1a429 to su zvlastne pocty uz v prvych 4 slovach som sa stratila..."2% mas 200€ z toho 1% je 100 Eur" 1% z 200€ je 100€? Co tim basnik chcel rict? 🤔
S 1800 eurami v hrubom má za rok 52631 eur ? Zaujímavá matematika.
1800 brutto mesačne... tri deti, odpočítateľná položka, daň cca 198 eur x12... výsledná suma na poukázanie je necelých 24 eur na jedného rodiča.
@anonym_f1a429 to su zvlastne pocty uz v prvych 4 slovach som sa stratila..."2% mas 200€ z toho 1% je 100 Eur" 1% z 200€ je 100€? Co tim basnik chcel rict? 🤔
@anonym_a5c02e zeby matematika? ako si to vyrataju 🤭
S 1800 eurami v hrubom má za rok 52631 eur ? Zaujímavá matematika.
1800 brutto mesačne... tri deti, odpočítateľná položka, daň cca 198 eur x12... výsledná suma na poukázanie je necelých 24 eur na jedného rodiča.
@anonym_302a44 pocitala som to na svojom minulorocnom prijme ako priklad ako si to vedia vypocitat 🤭
47 eur na každého rodiča.
ak su sikovni, vypocitaju to. Ale ak maju viac deti, je mozne, ze financna sprava to posle spolu v jednom baliku. Neziskovky to tak dostavaju. Neviem ako to bude teraz.
@anonym_a5c02e zeby matematika? ako si to vyrataju 🤭
@anonym_f1a429 super matematika ak 1% z 200€ je 100€. Len tak dalej 👌
SP tentoraz nebude posielať oznámenie, pošle až konečnú sumu poberateľom dôchodku (pravdepodobne v auguste.)
Veď keď sa im tak dobre žije, nič im nedávaj.
nevedia si to vypočítať, len hrubý odhad
ale to je jedno, proste stále si myslia že sa máš dobre vďaka tomu bradavičnému potkanovi… je to hrozné, mám 100 chutí ti napísať nič im nedávaj 😏 lenže podľa všetkého aj to sa obráti proti tebe…
@anonym_f1a429 super matematika ak 1% z 200€ je 100€. Len tak dalej 👌
@anonym_a5c02e este raz a pomaly aby si pochopila ak mi v minulom roku vyslo v ramci DP 2 % pre darovanie v sume 200€ tak hodnota jedneho percenta zo zaplatenej dane bolo kolko ?
Hanbila by som sa v takom prípade, ak by kupovali darčeky mojim deťom a ja by som im nebola ochotná dať ani smiešne dve percentá.
Veď sa od nich dištancuj a ani nikdy nič od nich neprijmi.
@anonym_f1a429 ako, máš to dobre, ale strašne zmatočne to píšeš 😏
@anonym_a5c02e este raz a pomaly aby si pochopila ak mi v minulom roku vyslo v ramci DP 2 % pre darovanie v sume 200€ tak hodnota jedneho percenta zo zaplatenej dane bolo kolko ?
@anonym_f1a429 tak sa vyjadruj spravne. Ak 2% mas 200€ tak 100% je 10000 a teda 1% je 100€. Pretoze tvoje slova "2% mas 200€ z toho 1% je 100 Eur" su uplne bludy a mne taketo bludy ani netreba chapat. Navyse naco pocitas 1% je tiez blud....a do tretice "tj 1% x 100 = 52 631 EUR" je uplny blud na entu 😅
@anonym_a5c02e z 1% ľahšie vypočítaš 119% ako z 2%…

@anonym_autor vedia si vypočítať.