icon

Čo znamená nastavenie voliteľného prečerpania?

3. jan 2024

Čo to znamená keď to mám nastavené na 500? A čo keď to zmením na 0?

Čo znamená nastavenie voliteľného prečerpania?
autor
3. jan 2024

Zakrýva som svoje meno a iban

alenocka0802
3. jan 2024

Momentalne mozes minut o 500€ viac ako mas svojich penazi na ucte. Ked si to nastavis na 0, tak budes moct minut len tolko, kolko mas svojich penazi

alenocka0802
3. jan 2024

Samozrejme, ak minies z tych 500€, tak platis uroky z toho.

autor
3. jan 2024

@alenocka0802 čiže kvázi môžem ísť teraz do mínusu ale do maximálne -500€ áno? A nebude z toho nijaký problém .. keď mi príde výplata sa to vyrovná

autor
3. jan 2024

@alenocka0802 to sa kedy a ako platí ?

jarka_black
3. jan 2024

Banka si to dorovnava sama. Napr. pôjdete dnes do -100 € a zajtra príde platba 300 € a ihneď sa to dorovná tzn. budete mať na účte 200 €.
Je to dobrá vecička, ale overte si, či je to bezúročné. Ja som to kedysi mala, bezúročné vždy do konca kalend. mesiaca. Ak výplata chodí napr. 6. v mesiaci, tak za 5 dní zaplatíte úrok (ktorý ale v p.a. vyjadrení je vysoký, pokojne aj nad 20% ale pri nízkej požičanej sume na pár dní ide o centy)

top_manazerka
3. jan 2024

Radšej to ani nečerpaj.. lebo tvoja finančná gramotnosť je tristná

klip0
3. jan 2024

@jarka_black A prosím čerpanie tohto ide do úverového registra či nie ?

jarka_black
3. jan 2024

@klip0 Myslím že áno. Keď som sa pred 3 rokmi informovala o hypo pre seba, maklér si natiahol info o tom, že som mala prečerpanie.

autor
3. jan 2024

@jarka_black ale nebolo to niečo zle či? Že by ti kvôli tomuto čerpaní zamietli? Alebo to zle zavážilo

jarka_black
3. jan 2024

Mne nie.

klip0
3. jan 2024

@jarka_black ďakujem, my už máme hypotéku, už síce cca 6r ale v podstate ešte rok predtým som sem tam ako študentka využila toto prečerpanie. Nepamätám si už ale o aké sumy išlo. Pri hypotéke to nikto neriešil, tak len ma zaujímalo či to vôbec videli

simca06022011
3. jan 2024

pri hypoteke neriesil nikto moj kontokorent (prefcerpanie), skor kreditnu kartu.
A funguje to tak, ako keby si mala stale o 500EUR viac na ucte, a doplna sa to ako ti chodia peniaze. Urok platis presne za dni ked si v minuse a za sumu ktoru si v minuse. AK das 0EUR, nebudes mat povolene precerpanie. AK das 500tak bude 500.. odporucam to nedavat do vyssky vyssej ako mzda, v podstate ak ma niekto problem s gazdovanim s peniazmi, neodporucam to vobec, bude ten clovek potom neustale v minuse. Kontokorent vobec nie je lacna zalezitost (neviem presne urokovu mieru teraz, ale myslim ze ked som to naposledy pozerala bolo to okolo 18% p.a. cize kludne moze byt aj viac teraz) a ked minies 500 a vyplata prde 500 tak v podstate stale platis uroky
Odporucam len na nevyhnutne veci, preklenutie nejakeho "blbeho obdobia" ked sa objavia vydavky, kym pride vyplata... atd

jarka_black
3. jan 2024

@simca06022011 Vystihli ste presne.

kikuskapalkovicova
26. feb 2024

Dobrý deň prajem chcela by som sa spýtať ako funguje debetna karta taka s ktorou môže ísť človek do mínusu a komu to všetko dajú aké sú podmienky musím mať na tej karte niake peniaze ci hneď môžem ísť do mínusu max do 500e by som chcela ísť ale ešte neviem ci to sprsvim len sa chcem informovať ale ak by som. Išla. Za týždeň by som to vrátila na spet a zrušila ďakujem veľmi pekne za odpoveď

ckocka
26. feb 2024

@kikuskapalkovicova Debetná karta je karta ktorou čerpáš svoje peniaze z účtu. Ty chceš kreditnú kartu, tam čerpáš peniaze banky až do výšky poskytnutého úverového rámca. Na konkrétne podmienky sa musíš informovať u konkrétnej banky.