VŠZP benefit a gynekológia
Dobry deň,
Nemáte niekto skúsenosť ako postupovat ked mam dieťa zťp vo veku 20 rokov, ale je mentálne zaostale, je na úrovni dieťaťa a nemôže sa zúčastňovať z mentálneho hľadiska gyn. prehliadok a chceme si preplatiť benefity?
Dakujem
@gabca5359 len cisto zo zaujmu, ale nemusis odpovedat, ak je to prilis sukromne 🙏🏼🤗 je na urovni dietata aj v oblasti menstruacie a podobne? Nezucastnuje sa, lebo by to akoby psychicky nezvladlo? Naozaj sa nepytam v zlom🙏🏼 cisto ma to zaujalo a verim, ze som sa otazkami nijak nedotkla - to by ma mrzelo🙏🏼 dakujem
@gabca5359 Opytala by som sa v poistovni a u gynekologa - ci je mozne evidovat kartu a vysetrit napr len sonom cez brucho, pohmatom a pod. - vzhladom k tomu co realne vysetrit treba, ako je na tom fyzicky a pod. cize prehliadka by bola absolvovana ale prisposobena danej situacii a stavu.
@zuza265 menstruaciu ma, skor o psychickej stranke, raz bola na prehliadke a bolo to pre nu psychicky narocne. Nebudete ju nutit ked chyti svoj stav (to mhsime zazit a chapat). Ale nahrala som jej posudkovu spravu, oslobodili nas do decembra 2024 od absolvovania gynekologa. Ale ze by mala spísat všeobecná aj papier s dôvodmi plus vždy nahravat aj zťp. Toto trošku nemaju domyslene, že keď chcete nahrat osobu nie je tam možnosť zťp.

@gabca5359 zavolaj si tam, do VšZP, že či v tomto prípade