icon

VŠZP - zubné benefity

3. apr 2025

Čaute, dobre chapem že preplácajú po novom dentálnu hygienu a strojček pre deti, ale klasickú plombu nie? A keď mi moja zubárka odstráni kameň, tak to preplatia či radšej u dentalnej hygieny to riešiť?

kaca222
3. apr 2025

Áno, vszp má benefit len na dentálnu hygienu, nie na výplne. Dentálnu hygienu môžete absolvovať aj u vašej zubnej lekárky

autor
3. apr 2025

@kaca222 ďakujem. Škoda že nie aj plomby

autor
3. apr 2025

@kaca222 a ak na bločku bude uvedené napr zubný kameň...a nie dentálna hygiena? Preplatia to aj tak?

falbala132
3. apr 2025

uz opat preplacaju dentalnu hygienu? viem, ze len nedavno to zrusili.

autor
3. apr 2025

@falbala132 áno, už opäť

slavomira236
3. apr 2025

@falbala132 od aprila sa mi zda opat

kvietok1233
3. apr 2025

Preplatia, ale len ak je vykonaná v ambulancii, ktorý vedie zubár. Ak len dentálnu hygienik tak nepreplatí a.

henriettak
3. apr 2025

Hej, presne tak, dentálna hygiena a detský strojček sú teraz hradené, ale obyčajná plomba stále nie. 🙈 Klasika. Čo sa týka zubného kameňa, ak ti ho odstráni tvoja zubárka ako súčasť preventívky, tak ti to môže preplatiť poisťovňa, ale ak to chceš mať isté, tak radšej choď na dentálnu hygienu, tam je to určite hradené.

autor
3. apr 2025

@henriettak no na preventívne som už bola...dnes mi robila plombu a na kameň má objednala

vanilkovazmrzka
3. apr 2025

@kvietok1233 wau :D velmi uzitocne benefity zase raz

ekira1
4. apr 2025

@vanilkovazmrzka mňa to potešilo, na dentálnu chodím 2x ročne, kaz som nemala roky. Takže využijem viac toto, ako preplatiť kaz. A dôvod tohto benefitu je, že ľudia po zrušení prestali chodiť na dentálnu, čo je škoda, prevencia je vždy lacnejšia, ako riešiť následky.

kaca222
4. apr 2025

@ekira1 presne tak, dentálna hygiena je najdôležitejší benefit, lebo sa zameriava na prevenciu.

vanilkovazmrzka
4. apr 2025

@ekira1 reagovala som na obsah komentaru ktory som oznacila konkretne nacast

“Ak len dentálnu hygienik tak nepreplatí a.”

Takze preplatime dentalnu hygienu ale vlastne aj nepreplatime

ekira1
4. apr 2025

@vanilkovazmrzka určite to nedali len pre krásne oči poistencov. Majú nejaký dôvod, čo je pre nich výhodné. Netuším, či doplácajú rovnako samostatnej dentistke a tej, čo robí pod zubnou ambulanciu, alebo niečo iné.

vanilkovazmrzka
Autor odpoveď zmazal
rozculena
4. apr 2025

Union až od budúceho roku 😈

luliu
4. apr 2025

Nepreplatia dentálnu hygienu u dentálnej hygienicky, keď má samostatnú ambulanciu, lebo také nemajú zmluvu s poistovnou. Preplatia ak zubár, ktorý má zmluvu spraví dentálnu hygienu

autor
4. apr 2025

@luliu no to je zaujimave

luliu
4. apr 2025

Je to fraska

autor
4. apr 2025

@luliu no pre pár eur dajú toľko podmienok a chytakov, že nakoniec človek nedostane nic