icon

Výber zdravotnej poisťovne pre rodiny s deťmi

24. jún 2025

Zaujímal by ma výber zdravotnej poisťovne z pohľadu zdravotníckych pracovníkov, lekárov. Momentálne máme cca 10 rokov Dôveru, donedávna hlavne kvôli zubnému benefitu. Keďže mám malé dieťa rozmýšľam prejsť do Union (majú fajn benefity, hlavne očkovanie proti meningokokom). Ale samozrejme nechcem to meniť len kvôli jednému benefitu. Zatiaľ sme s Dôverou spokojní, ale je pravdou, že sme nemali žiadne veľké zdravotné ťažkosti. Z viacerých strán som ale počula, že Dôvera je super, pokiaľ je človek zdravý. :D Ak sú tu nejakí lekári, ako vnímate spoluprácu s Union/Dôverou, preplácanie úkonov, zákrokov, benefity a pod.?

lubobobko
24. jún 2025

Bol som dlhé roky v Unione hlavne kvôli zubnému benefitu a prave teraz som prvý rok v Dôvere a vystihol som to celkom dobre pretože dôvera ma zubný benefit aj nadalej. Dalšia vec je že si možem vybrať doplatky za lieky priamo v appke. Celkovo appka je velmi dobrá, zameriavaju sa aj na duševné zdravie čo je velké plus v dnešnej dobe. tiež sme nemali žiadne zdravotné problémy. Tiež by ma zaujímali názory odborníkov 🙂

amonet
24. jún 2025

ja som bola dlhe roky v dovere a presli sme do unionu prave kvoli tym ockovaniam
apka je jednoducha a uz si tiez doplatky za lieky preplatit cez apku

mima5666
24. jún 2025

Čo sa týka vyšetrení,operácií v štátnych nemocniciach najvyššiu kapacitu na mesiac má VŠZP( zldhave zadavanie preplatenie liekov do app,kde ostatne to maju automaticky), ďalej dôvera a potom union,takže ak nemáte žiadne ťažkosti a nemusíte mať termín na operáciu,USG,magnetická atď. 2tyzdne, ale stačia 2mesiace je jedno akú si vyberiete poisťovňu Dovera/Union. Nie každý lekár má podpísané zmluvy s unionom a VŠZP.Všetko má výhody aj nevýhody. Skôr by som radila poradiť sa so svojím obvodným lekárom.