icon

Výhody a nevýhody detských účtov v bankách

mima343
24. jún 2025

Ahojte ,prosím Vás kde máte založený detský účet ?Mám exekútora (pre múdrych ľudí ,nie mojou vinou ).Samozrejme splácam exekúciu ,ale bojím sa na svoje meno mať účet .Som zamestnaná .Založila som si účet na dcéru ktorá má 12rokou ,v banke v Prima banke mi natrepali,že môžem robiť prevody ,ale nedá sa to .Viem ,že veľa ľudí využíva detský účet ,prosím Vás kde ?aby mi tam chodila aj výplata aj mohla by som robiť prevody . Ďakujem,veľmi pekne za odpovede

werony_n
24. jún 2025

@mima343 pravdepodobne v žiadnej banke nebudete mat možnosť si založiť detsky účel na svoje účely, detské účty sú presne kvôli tomu ošetrené aby sa nezneuzivali pri exekúciach

chrobak7
24. jún 2025

@mima343 Nechaj si mzdu vyplácať v hotovosti cez pokladňu firmy.

leni1977
24. jún 2025

A nezráža ti exekúciu zamestnávateľ?
@mima343

mima343
autor
24. jún 2025
@leni1977

A nezráža ti exekúciu zamestnávateľ?
@mima343

@leni1977 nie ja si platím poctivo splátkový kalendár dohodnutý s exekútorom ,tak nemá dôvod mi sťahovať zo mzdy ,keby som ho prestala splácať ,vtedy môže

mima343
autor
24. jún 2025
@chrobak7

@mima343 Nechaj si mzdu vyplácať v hotovosti cez pokladňu firmy.

@chrobak7 áno ,tak mi ju aj vyplácajú ,ale viete v dnešnej dobe fungovať bez účtu ,je niekedy nemožné ...iba kamarátka mi posiela platby cez jej účet ,tiež ju nechcem stále otravovať

mima343
autor
24. jún 2025
@werony_n

@mima343 pravdepodobne v žiadnej banke nebudete mat možnosť si založiť detsky účel na svoje účely, detské účty sú presne kvôli tomu ošetrené aby sa nezneuzivali pri exekúciach

@werony_n veľa ľudí to využíva ,aj v banke o Tom vedia ,veď v našej dedine každý druhý cigáň má účet na dieťa ...

t1nusa
24. jún 2025

v Prime môžeš robiť prevody, ale len vrámci banky

maja367
24. jún 2025

@mima343 moja ma.vo vub detský účet a niekedy sa stane ze potrebujem urobiť platbu a dá sa aj dokonca do zahraničia.

tundra
24. jún 2025
@mima343

@werony_n veľa ľudí to využíva ,aj v banke o Tom vedia ,veď v našej dedine každý druhý cigáň má účet na dieťa ...

@mima343 ano vub,spravi ucet,vyda kartu na pockanie a ty,ako disponent mas k nemu pristup.
Vlastna skusenost...

mima343
autor
25. jún 2025
@t1nusa

v Prime môžeš robiť prevody, ale len vrámci banky

@t1nusa áno ,ale pani ktorá mi robila účet ,vedela aký mám problém a nepovedala že môžem prevody len v rámci ich banky robiť

natalka13
27. jún 2025

Ked poctivo splacas, k comu cachremachre s detskym uctom?