icon

Výhody prechodu z VŠZP do Dôvery pre rodinu

monicka811
27. júl 2025

Ahojte,potrebujem poradiť. Uvažujem nad zmenou ZP. Momentálne mám VŠZP,využívam benefity Maxi peňaženky zdravia ako preplácanie doplatkov za lieky príp. V minulosti preplácanie zubných úkonov.
Oplatí sa mi prejsť spolu s mojimi dvoma deťmi do Dôvery ak by som využívala podobné benefity?
Chorí veľmi nie sme,akurát že syn je alergik. Inak chodievame len na bežné kontroly prípadne nejaké ošetrenia bežných angín.
Ďalšia otázka je či by mi boli preplácané benefity ak manžel do Dôvery neprejdeme (keďže píšu ze benefity pre rodičov a ich deti).
Viete o nejakých rozdieloch v očkovaniach pre deti ?
Ďakujem za každú odpoveď.

ibrunova
27. júl 2025

Nie. Dôvera asi vyvoláva naozaj každému, keďže každý deň je tu podobná otázka. A len preto, že ma nahovára niekto po telefóne, by som nemenila. Skús pozrieť viac podobných tém, posledné dni sa tu často pýtajú na Dôveru.

monicka811
autor
27. júl 2025
@ibrunova

Nie. Dôvera asi vyvoláva naozaj každému, keďže každý deň je tu podobná otázka. A len preto, že ma nahovára niekto po telefóne, by som nemenila. Skús pozrieť viac podobných tém, posledné dni sa tu často pýtajú na Dôveru.

@ibrunova Samozrejme, že mi nikto nevolal 😀. Nie som z tých ktorí naletia hocikomu pre pár pekných rečičiek. O zmene uvažujem už viac ako rok,akurát potrebujem reálne skúsenosti.

chrobak7
27. júl 2025
@monicka811

@ibrunova Samozrejme, že mi nikto nevolal 😀. Nie som z tých ktorí naletia hocikomu pre pár pekných rečičiek. O zmene uvažujem už viac ako rok,akurát potrebujem reálne skúsenosti.

@monicka811 Všetky zdravotné poisťovne sa riadia rovnakým zákonom - 580/2004 - Zákon o zdravotnom poistení. Rozdiely sú len v benefitoch. Niekedy niektoré zariadenia zdravotnej starostlivosti majú bližšiu spoluprácu s niektorou poisťovňou, tak jej poistencom poskytnú určité výhody, napr. skorší termín na nejaké vyšetrenie. Ale zdravotnú starostlivosť dostaneš u všetkých poskytovateľoch rovnakú, či si poistencom VšZP , Dôvera alebo Union. Pokiaľ vyslovene nepotrebuješ kvôli nejakej nadštandardnej starostlivosti (napr. lieky na výnimku) zmeniť poisťovňu, tak to nemá zmysel.

anonym_baea69
28. júl 2025

Ja som si kadejake taketo studie robila ci sa oplati zmenit poistovnu vszp. Aj ked som bola tehotna. V podstate az na par veci to maju vsetky poistovne rovnako. Kazda ma svoje vyhody a nevyhody. Aj ked som sa pytala napriklad detskej lekarky vravela ze to nema nejaky velky zmysel. Akurat ze by som dostala nejaky balicek navyse pri narodeni dietata.
Z mojho pohladu tak ako pise v komentari vyssie. Pokial nepotrebujes kvoli niecomu konkretnemu co poistovna ponuka za mna to zmysel nema.
Aj s tymi prednostnymi vysetreniami to nie je take jednoduche. Ja napriklad ked sa objednavam zatial sa ma nikde nepytali na poistovnu pokial mali uzavretu zmluvu so vsetkymi.
Co som citala sukromne poistovne maju problem preplacat drahsie operacie a lieky. Neviem realne posudit.

anonym_817ee3
28. júl 2025

@monicka811 pozisťuj si, ako majú lekári zmluvy s poisťovňami. Mne sa stalo, že môj odborný lekár mal zmluvu len s jednou poisťovňou - mohla som si to zaplatiť sama alebo zmeniť poisťovňu alebo zmeniť lekára. Keď som hľadala rehabilitácie pre syna, mali zmluvu len so všeobecnou, samoplatcov nebrali. Najbližšia ďalšia možnosť až v meste 30 km.

ekira1
28. júl 2025

@monicka811 meniť poisťovňu len kvôli pár € za benefity mi príde nelogické. Menila by som v prípade ak by šlo o nejakú drahú liečbu, špeciálne lieky, alebo ťažká diagnóza.. to mi tých pár € za benefity veľmi nepomôžu. Ale skúsenosť nemám, našťastie sme všetci zdraví.

anonym_fb7402
28. júl 2025

@monicka811 ťa dôvera musí byť pekne zúfalá, poisťovací priamo zastavovali v Urbane v KE prednedávnom, ja sprostá som sa zastavila, dali mi pero a hučali somariny, tak som šla preč. Dala som im údaje, povedali, že kvôli posielaniu údajov na porovnanie poisťovní, aby som sa rozhodla, že oni sú lepší. O pár dní mi dôjde doporučene, že som u nich v Dôvere. Tak som nasrata neskutočne.

sim_simonka
29. júl 2025
@anonym_fb7402

@monicka811 ťa dôvera musí byť pekne zúfalá, poisťovací priamo zastavovali v Urbane v KE prednedávnom, ja sprostá som sa zastavila, dali mi pero a hučali somariny, tak som šla preč. Dala som im údaje, povedali, že kvôli posielaniu údajov na porovnanie poisťovní, aby som sa rozhodla, že oni sú lepší. O pár dní mi dôjde doporučene, že som u nich v Dôvere. Tak som nasrata neskutočne.

@anonym_fb7402 inak, vieš to zrušiť…vieš o tom? Na stránke nájdeš čo všetko ku tomu potrebuješ