icon

Vymáhajú peniaze od mojej mamy ako ručiteľky úveru. Čo sa s tým dá robiť?

kveta1111
9. okt 2019

Dobrý deň chcela by som sa aby ste mi poradili nie premňa či nemáte niekto skúsenosť začnem od začiatku môj oco si vzal úver na ktorom mu mama bola ručitelka oco stratil zamestnanie rozišli sa zmamou a nie sú ani v kontakte spolu a teraz jej do práce poslali vimahanie sťahujú jej 250 uer z platu ostáva jej z platu 140 eur a oni nezobrali do úvahy že ma aj svoje veci plaťit byť telofon a aj ona má svoj úver ktorí musí platiť neviete niekto niekto gde sa má obrátiť na koho

ivkazba
9. okt 2019

@kveta1111 mama nech sa obráti na finančnú spoločnosť (prípadne inkasnú spoločnosť ak už dlh vymáha takáto spoločnosť prípadne na exekútora ak vymáha dlh on), ktorá jej splátky strháva a dohodne si s nimi splátkový kalendár.

tosomja
9. okt 2019

Oni neriesia , ci ma z coho zit. Banka chce svoje a hotovo. Nechaju zivotne minimum.

kveta1111
autor
9. okt 2019

@ivkazba ak sa obráti na nich dasa snimi dohodnúť veľmi by jej to pomohlo v jej situacii

ivkazba
9. okt 2019

@kveta1111 a kto dal pokyn k zrážkam zo mzdy? Banka, exekútor či inkasná spoločnosť?

kveta1111
autor
9. okt 2019

@ivkazba inkasna spoločnosť mama aj čakala že to preberie nieaky ekzekutor že by si vibavola osobní bankrot tak nevie čo ďalej trápi sa čelí mesiac v robote a ešte za taký plat 460 eur a stoho len nájom platí 330 eur a žiť jesť tiež treba a mrzí nás to lebo stoho úveru ani cent nevidela tak všoku ostala ktoby neostal

ivkazba
9. okt 2019

@kveta1111 tak nech skúsi kontaktovať inkasnú spoločnosť a žiada o splátkový kalendár. V každom prípade sa však inkasná spoločnosť najprv snaží dohodnúť na splátkovom kalendári a k zrážkam zo mzdy pristupuje až po niekoľkonásobnej urgencii. Takže tu buď maminka nereagovala na ich výzvy alebo sa jej nemohli ozvať pretože zmenila mail/telefón. Takže ak už pristúpili k zrážkam zo mzdy, je šanca na dohodu menšia, ale nech skúsi. Ak trvá na tom, že ju nekontaktovali, nech sa dotazuje kedy jej zaslali výzvy a kam a s akým výsledkom.

kveta1111
autor
9. okt 2019

@ivkazba veď práve že hľadali sme niečo či neprišlo ale nič ani nevolala môžno že otcovi a nedal vedieť lebo nie sú v kontakte rád poslala žiadosť aj z vecami ktoré platí že žiada o zníženie tak dúfam že jej ju znížia

ivkazba
9. okt 2019

@kveta1111 jaj, teraz som si uvedomila, že ona je ručiteľ. No žiaľ, kontaktovali a naháňali prioritne otca, čo jej asi nepovedal. Ale v každom prípade mali kontaktovať aj ju predtým, než prišli k zrážkam. Takže ak nebudú súhlasiť s dohodou na splátkovom kalendári, žiadala by som od nich potvrdenie, ako a kedy ju kontaktovali.

kveta1111
autor
9. okt 2019

@ivkazba samozrejme už si aj dohodla stretnutie z advokátom ináč ďakujem

oli18
Autor odpoveď zmazal
ivkazba
9. okt 2019

@kveta1111 držím palce

kolieskova232
10. okt 2019

co ti na to, len dufam, ze to pre tvoju mamku dopadne co najlepsie. daj potom ale vediet ako dopadla

kveta1111
autor
10. okt 2019

@kolieskova232 tak je mi to veľmi ľúto snažím sa jeleň pomôcť ...a samozrejme napíšem