Vyplácanie bolestného z poistky
17. sep 2022
Ahojte! Neviete prosím ,ako funguje vyplácanie z poistky,keď ste dlho na PN?A aké je bodovanie?Či je to už na percentá? Ďakujem
@kaktusik007 Zo životnej poistky.Idú mi vyberať maternicu.Ani neviem,či som sa opýtala správne.V zmluvách sa absolútne nevyznám.
@simonka32 veď si ju prečítaj, každá poisťovňa má iné podmienky a aj v rámci jednej môžeš mať dohodnutu inu sumu alebo si zavolaj do poistovne
@simonka32 v poistnej zmluve mate napisane co mate poistene. Manzel ma aj poistenie PN je to pevna suma 10 eur na den. Keby sa stal PN tak by to musel hlasit hned do poistovne a dolozit vsetky potrebne doklady. Prave poistenie PN posudzuju velmi prisne. A inac musi byt minimalne 28 dni PN aby mu vyplatili PN z poistky.

@simonka32 z akej poistky? ja poznam pojem bolestne iba ohladne skod na zdravi, kde sa uplatnuje bolestne a potom ked je zdravotny stav ustaleny, tak stazenie spolocenskeho uplatnenia... A teda toto su presne legislativne urcene veci a vyplacaju sa vyhradne ked pride ku skode na zdravi.