icon

Vyplácanie opatrovateľského príspevku na dieťa

2. sep 2025

Dobrý deň. Chcem sa opýtať. Podávala som si žiadosť o opateovatelsky príspevok na dieťa. Mam ho schválený, ale len štvrtok mi výpisu oficiálne papiere, ktoré sa ešte niekde vedľa majú posunúť,kým mi ich pošlú. Chcem sa opýtať koľko to asi bude trvať kým mi príde rozhodnutie? A kedy je výplatný termín? Poprípade v akej výške Vám chodí? Ďakujem.

lenicka2506
2. sep 2025

@anonym_autor príspevok na opatrovanie mám 663,50 + 200 príplatkov , spolu 963,50 eur. Môžete ísť osobne na Úrade práce , vzdať sa odvolania a potom len počkať na vyplatenie, vypláca sa mesiac pozadu

ajka10000
2. sep 2025
@lenicka2506

@anonym_autor príspevok na opatrovanie mám 663,50 + 200 príplatkov , spolu 963,50 eur. Môžete ísť osobne na Úrade práce , vzdať sa odvolania a potom len počkať na vyplatenie, vypláca sa mesiac pozadu

@lenicka2506 663,50+200 je spolu 863,50 eur alebo sa mylim?

lenicka2506
2. sep 2025
@ajka10000

@ajka10000 preklep, ospravedlňujem sa, moja chyba

lenicka2506
2. sep 2025
@ajka10000

@ajka10000 ešte máme príspevok na hygienu 25 eur a nejaké centy

ajka10000
2. sep 2025
@lenicka2506

@ajka10000 preklep, ospravedlňujem sa, moja chyba

@lenicka2506 ved v pohode len mi to nesedelo kazdy sa moze seknut.

tersanas
2. sep 2025

@anonym_autor môžem sa spýtať, kedy si podávala žiadosť o OP? A bola si na nejakom pohovore/návšteve na úrade s dieťaťom? Ja som podávala na konci júna a čakám, tak nech mám trošku predstavu, ďakujem 🙂

lenicka2506
2. sep 2025
@tersanas

@anonym_autor môžem sa spýtať, kedy si podávala žiadosť o OP? A bola si na nejakom pohovore/návšteve na úrade s dieťaťom? Ja som podávala na konci júna a čakám, tak nech mám trošku predstavu, ďakujem 🙂

@tersanas pred 7 rokmi. Nebola som na žiadnom pohovore so synom, mali všetky lekárske správy. Posudok z diagnostiky. Pýtali sa pediatra a v škole. Trvalo to cca. 2-3 mesiace

autor
2. sep 2025
@tersanas

@tersanas ja som podávala v polovici augusta a boli sme akurát včera na posedení s dieťaťom. Mam strašne super uradnicku, snaží sa, nech to mam čím skôr skompletizovane

autor
2. sep 2025

A vlastne, keď dieťa dovrsilo 6r v auguste, a posledný RP dostanem v septembri, za aký mesiac mam vlastne nárok na prvý OP? A termín toho vyplácania je aký?

xsuzannex
2. sep 2025

Ziadost na OP som podavala v oktobri minuleho roka,schvalena bola vo februari.. prve peniaze prisli najblizsi mesiac medzi 10.-15.

anonym_bf601c
2. sep 2025
@anonym_autor

A vlastne, keď dieťa dovrsilo 6r v auguste, a posledný RP dostanem v septembri, za aký mesiac mam vlastne nárok na prvý OP? A termín toho vyplácania je aký?

@anonym_autor narok je od podania kompletnej ziadosti. Takze ak budu mat vsetko tak od toho dna. Ked pride schvalenie tak doplatia spatne od datumu podania

tersanas
2. sep 2025
@anonym_autor

@tersanas ja som podávala v polovici augusta a boli sme akurát včera na posedení s dieťaťom. Mam strašne super uradnicku, snaží sa, nech to mam čím skôr skompletizovane

@lenicka2506
@anonym_autor ďakujem pekne 🙂

tersanas
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor akurát mi volali z úradu práce, aby sme prišli na pohovor, tak som zvedavá, a tebe to už na tomto pohovore s dieťaťom povedali, že ti schvália? Ďakujem 🙂

autor
4. sep 2025
@tersanas

@anonym_autor akurát mi volali z úradu práce, aby sme prišli na pohovor, tak som zvedavá, a tebe to už na tomto pohovore s dieťaťom povedali, že ti schvália? Ďakujem 🙂

@tersanas áno, už mi povedala, ze od posudkovej sú papiere a mam to schválené, aj že ako fungujú kontroli, a ze tento rok by mi už nemala prísť. Dnes majú nestránkový deň tak mi hovorila, ze mi chce papiere vypísať, nech čím skôr to môže byť oficiálne. Držím palce, dúfam budete mat tak super úradníčku ako mame my. 🙂🙂

tersanas
5. sep 2025
@anonym_autor

@tersanas áno, už mi povedala, ze od posudkovej sú papiere a mam to schválené, aj že ako fungujú kontroli, a ze tento rok by mi už nemala prísť. Dnes majú nestránkový deň tak mi hovorila, ze mi chce papiere vypísať, nech čím skôr to môže byť oficiálne. Držím palce, dúfam budete mat tak super úradníčku ako mame my. 🙂🙂

@anonym_autor ďakujem krásne za popis, tak som sama zvedavá ako dopadne stretnutie so synom na úrade, ešte pekný večer prajem 🙂