icon

Vyplatí sa kúpiť pozemok bez kanalizácie a prípojok?

15. apr 2025

Dobrý deň, s priateľom mame dilemu, mame krásny pozemok 800m2 avšak nieje na nom ani kanalizácia,prípojky a treba vybudovať príjazdový mostík cez mini potôčik čo je blízko pozemku … neviem či sa to vôbec oplatí
Ma niekto skúsenosť koľko by toto všetko mohlo stat

veklipo
15. apr 2025

Je to intravilan? Je to stavebny pozemok alebo zahrada? Je to v meste, alebo v obci? Ako daleko je najblizsia obyvana budova?

autor
15. apr 2025

Pozemok sa nachádza v obci, intravilán, je to záhrada, domy sú z každej strany hneď pri tom pozemku

autor
15. apr 2025

Myslíme si ze s tým by nemal byt problém žeby sme nezískali stavebné povolenie, treba pozemok vyňať a potom prekvalifikovať
Stavebne pozemky v našej lokalite v tejto výmere stoja nad 100tis. takze preto rozmýšľame že vyriešime radšej tento komplikovaný

darina77
15. apr 2025

Pokial su vedla neho domy tak by nemal byt problem ani so sietami

nafka0483
15. apr 2025

Ak su vedla domy tak pripojky na IS predsa potiahnes tych par metrov.

Z coho chces pozemok vynat? Ako je oznaceny teraz?

autor
15. apr 2025

@nafka0483 záhrada

monikamama
15. apr 2025

Každý meter, ktorý ti budu robiť prípojku môže stať aj 1000 eur. Za to my taky pozemok ani neriešime. Musela by byť veľmi nízka cena

tetapetra
15. apr 2025

Pripojka ta výjde určite menej ako ťahanie celých sieti. Ale tiež to nebude mala palka.

olga_hurajova
15. apr 2025

Ak si zo západného Slovenska napíš správu, pošlem ti kontakt ktorý nám realizoval prípojku na elektriku. To sme robili úplne ako prvé (ešte sme nemali ani projekt k SP) ale elektrika sa ti vždy hodí.
Pán urobil projekt prípojky, realizáciu a aj reviznu správu. Stalo nás to za 9 metrov prípojky 2400€ takže nič horibilné

alkoholik
15. apr 2025

@olga_hurajova 9 m vykopu 2400€ sa vam zda malo???

elz1920
15. apr 2025

Také základné otázky okrem toho, koľko /desiatok/ metrov sietí treba dobudovať: 1.Dá sa tam dostať aj inak ako autom? Ako často tam chodia spoje? 2. Ako vyzerá minipotôčik po silnejšom daždi či búrke? Ako sú na tom okolité pozemky so spodnými vodami?

marca12
15. apr 2025

@alkoholik pri stavbe domu sa 2400€ ozaj strati,zrejme v tom zmysle to myslela.

alkoholik
15. apr 2025

@marca12 Hej hej toto zmyslanie nikdy nepochopim. Ze sa strati ....

olga_hurajova
15. apr 2025

@alkoholik
Projekt, revízna správa, pretlak pod cestu, výkop, osadenie skrine, materiál, zapojenie. Keď si myslíš, že je to veľa a urobíš to za polovicu tak nabudúce sa ti ozvem. Inak to beriem len alo tliachanie do vetra…🤙🏽

marca12
15. apr 2025

@olga_hurajova To je zbytocne vysvetlovat niekomu,kto asi nestaval dom.

ekira1
15. apr 2025

Ono to nie je také jednoduché, že okolo sú domy, potiahnu sa prípojky. Tiež sme kupovali pozemok v strede dediny, v strede ulice. Akurát, že cesta z jednej strany bola na súkromnom pozemku, vedľajšie domy bola rodina, prípojky si natiahli cez svoje záhrady. Z druhej strany prípojky končili pred vedľajším domom, ani oni nechceli dovoliť pripojiť sa cez súkromný pozemok, raz tam budú stavať, nebudú môcť kvôli našim prípojkam. Takže najskôr na obecný úrad, či je tam možná výstavba.

miroslava2710
15. apr 2025

No kazdy predavajuci vie ze stavebny pozemok vie predat drahsie ako zahradu. Takze ak to predava ako zahradu je velka pravdepodobnost ze je za tym dovod o ktorom neviete. Takze za mna nie. My mame tiez zahradu - krasny pozemok v strede obce ktory je natiahnuty na vsetky inzinierske siete, pristupova cesta, kanalizacia ale stavebne povolenie tam s najvacsou pravdepodobnostou nikdy nedostaneme 🙂

miroslava2710
15. apr 2025

@miroslava2710 Este dodam ku mojmu komentu, ze vystavba tam nemusi byt povolena z xy dalsich dovodov. Stavebny pozemok nie je len o pripojkach na siete. Vsetko treba najprv poriesit na uradoch riesime momwntalne kupu domu uz nam tolko veci majitelia a realitaci zaklamali ze popravde by som zahradu s tym ze sa tam bude moct stavat ani nekupovala.

autor
15. apr 2025

@miroslava2710 my ten pozemok nekupujeme, my ho vlastníme
Len som chcela zistiť predtým ako to pôjdeme riešiť po úradoch koľko € to bude stat … či to bude vôbec reálne

autor
15. apr 2025

@miroslava2710 prečo? Tento nás je pri domoch, je to vpodstate jediný voľný pozemok …

autor
15. apr 2025

Môj príspevok môže byt mätúci pretože mi zmenili názov príspevku ..
pozemok vlastníme, je v strede dediny, okolo sú domy, prístupová cesta je obecná, jedine s tými prípojkami môže byt problém
Ale pôjdem sa teda informovať na obec
Vďaka za názory

miroslava2710
15. apr 2025

U nas pozemok vlastni svokra chceli sme tam stavat je to tiez jediny volny pozemok na ulici a zistili sme ze je s nim problem az ked sme chceli stavat. Kedze bol jediny volny tak obec si tam naplanovala cestu do uzemneho planu ze jedneho dna by tam stavali domy. Obec to bez suhlasu majitelov (ano to mozu na Slovensku🥲) dala do uzemneho planu a teraz nie a nie to vymazat. A stavebny urad povolenie neda lebo ved tam je naplanovana cesta. Takze krasny 20 arovy pozemok a stavat sa nemoze tak svokra sadi zito kazdy rok😃. Ale ak to je Vase ze sa to nesnazi niekto predat ako zahradu tak to je potom ine ale skor ako zacnete tahat siete tak si vsetko poriadne zistite. Nie ze vyhodite vela €€€ za siete a stavebne aj tak nedostanete. Ja som to chapala tak ze to planujete kupovat tam by som do takeho risku nesla pretoze vacsinou ludia zistia az po kupe preco to este pred tym stavebny pozemok nebol a potom je problem.

zic
17. apr 2025

Nechod sa ani na obec informovat, informuj sa u nejakeho "projektanta", co sa tym zivi... na obci ti maximalne povedia (ak vobec), ci sa "to da"... ale skor nie.. Lebo ti povedia, ze na to je potrebne kopec povoleni. Taky projektant ti povie aj s cenou, co vsetko to zahrna... Podla toho sa zariadis...