Výpočet nemocenskej dávky pri krátkom pracovnom pomere
Ukončila som pracovný pomer ešte pred skončením skúšobnej doby a dnes som volala na sociálnu koľko mi vyjde a pani povedala že mne sa počíta pn z minimálnej mzdy lebo som robila menej ako 90 dní. Je to správne? podľa pracovnej zmluvy mi nemocenské malo vyjsť vyššie ako mi povedala pani na infolinke.
Áno ja som bola zamestnaná na5h ani minimálnu mzdu som nemala po 2a pol mes ma prepustili....tiež som sa obavala akú budem mat OCR sle som ned na OCR a ta bola vyrátana od zamestnávateľa pred tým. kde som robila normálne obavala som sa ze budem mat málo
@maninka1974 posudzuju zamestnanie rok predtym od datumu na nastup na OCR ci PN.z toho pocitaju DVZ. ak niekto vsak predtym nerobil. dostava to minimum cca 13 eur na den ci kolko.
@balerina2025 Áno tak mi pani povedala že mám očakávať cez 13 eur denne
a predtym si rok nepracovala?
@balerina2025 Dobrý deň, môžem sa spýtať? mám plánovanú operáciu a v priebehu mája pojdem na PN. Ak som pracovala 2,5 roka a pracovný pomer mi skončil 30.9.2024, potom som bola na urade práce a nový prac. pomer mi začal 1.2.2025 tak sa mi DVZ počíta ja z predchádzajúcej práce?
@balerina2025 nie nepracovala... tak čo rátam mám dostať za marec 400 eur takže aspoň to
tak potom ti povedala spravne. a mas odpracovane ale 730dni za posledne 4 roky, ano?
narok na vypocet zo mzdy nemas, nakolko si u posledneho zamestnavatela neodpracovala dostatocny pocet dni, aby sa ti PN pocitala z platu...
@sara158 ak splnis lehotu odpracovanych dni u noveho zamestnavatela 90 dni, bude sa PN pocitat z platu, ak nie, tak nie
@krasneleto nie to nie je 90 dni , ale viac. cca 92 dni. a bez PN a OCR. aby mala DVZ z novej prace. zial vela ludi kalkuluje a aspon daco maju osetrene 🙂 God Bless

ano nepocita sa ti nova praca. to by bolo kalkulacii.spekulacii.
robila si dakde predtym?