Výpočet starobného dôchodku pri čiastočnej invalidite
Aky starobny dochodok bude mat niekto, kto pracoval cca 2-3 roky a potom uz bol nezamestnany s ciastocnym invalidnym dochodkom na schizofrrniu?
z coho taki ludia ziju ma zaujima.
Budeš dostávať ten dôchodok ktorý vyjde väčší čiže bude ďalej poberať invalidný ,ja to budem mať pravdepodobne rovnako ak sa toho dôchodku dožijem vobec
ak mas plny ID tak tvoj starobny bude v takej istej vyske minimalne
ak budes popri ID pracovat tak sa moze navysovat
ak mas ciastocny tak sumu co mas vydelis poctom % a vynasobis 100 to bude tvoja minimalna suma starobneho dochodku
napr tvoj ID je 500€ a mas priznanych 50% invalidity (plati v case dosiahnutia dochodkoveho veku) tak
500/50 je 10 * 100 a tvoja vyska starobneho dochodku bude 1000 €
Budeš dostávať ten dôchodok ktorý vyjde väčší čiže bude ďalej poberať invalidný ,ja to budem mať pravdepodobne rovnako ak sa toho dôchodku dožijem vobec
@anonym_4c6d91 Preco si myslis, ze ide o mna? Pisem jasne o osobe.
napr tvoj ID je 500€ a mas priznanych 50% invalidity (plati v case dosiahnutia dochodkoveho veku) tak
@mamina7070 Takze sa take osoby nemaju az tak zle. Dakujem
@mamina7070 tak to asi tazko môj manžel poberal od 18rokov invalidný ôchodok a popritom pracoval a stále popri dôchodku pracujúje ,už 5o rokov pracuje a dôchodok má 670€
@anonym_4c6d91 Preco si myslis, ze ide o mna? Pisem jasne o osobe.
@anonym_autor to budeš malo byť bude to Š mi tam ušlo,nemyslela som to zle
@mamina7070 tak to asi tazko môj manžel poberal od 18rokov invalidný ôchodok a popritom pracoval a stále popri dôchodku pracujúje ,už 5o rokov pracuje a dôchodok má 670€
@anonym_4c6d91 ale asi mal zakladny ID nizky to bol ukazkovy prepocet
treba citat s porozumenim
@anonym_4c6d91 ale asi mal zakladny ID nizky to bol ukazkovy prepocet
treba citat s porozumenim
@mamina7070 ukážkový prepočet bez odpracovaných rokov?potom akože ja keď poberám 250e a mám odpracované tiez len 3roky ako sa pýtal autor príspevku tak ja mám ocakavat 500€ dôchodok?no bodaj by to tak bolo
@mamina7070 ukážkový prepočet bez odpracovaných rokov?potom akože ja keď poberám 250e a mám odpracované tiez len 3roky ako sa pýtal autor príspevku tak ja mám ocakavat 500€ dôchodok?no bodaj by to tak bolo
@anonym_4c6d91 este raz a pomaly ak mas ID tak vies kolko poberas (napr ja 680€) a mam 65% invaliditu (to kolko som odpracovala je nepodstatne to zohladnili pri vypocte ID
tj moj starobny dochodok ak by som dnes na neho isla nebude nizsi ako 680:65 =10,46 *100 = 1046 €
ked si dostala rozhodnutie o ID tak si tam mala cely vypocet ten zavisi najma od vymeriavacich zakladov tj primarne mzdy z akej si platila odvody kto odvadzal viac ma vyssi dochodok a naopak
@anonym_4c6d91 este raz a pomaly ak mas ID tak vies kolko poberas (napr ja 680€) a mam 65% invaliditu (to kolko som odpracovala je nepodstatne to zohladnili pri vypocte ID
tj moj starobny dochodok ak by som dnes na neho isla nebude nizsi ako 680:65 =10,46 *100 = 1046 €
ked si dostala rozhodnutie o ID tak si tam mala cely vypocet ten zavisi najma od vymeriavacich zakladov tj primarne mzdy z akej si platila odvody kto odvadzal viac ma vyssi dochodok a naopak
@mamina7070 od 18rokov čiže dôchodok z detstva a je to čiastočný 50%
@mamina7070 teda z mladosti opravujem
@mamina7070 Takze sa take osoby nemaju az tak zle. Dakujem
@anonym_auto Len poznamenam,ze pri 50% má málo ludi ID 500€,vdaka tomu,aj ten starobný vyjde na podstatne nižšiu sumu .Napr.v tomto roku sa pohybuje priemerný ID pri stupni invalidity do 70% na sume 297€ a nad 70% to je 580€

@anonym_autor najskor sa to bude rovnat tomu invalidnemu?