Výška vstupného poplatku u Partners pre detský program
Ahojte, je tu niekto, kto robí pre PARTNERS, alebo uzatváral s nimi zmluvu pre program finančné zabezpečenie detí? Som zvedavá na výšku vstupného poplatku. Najprv mi povedali menej a pri podpise zmluvy bol poplatok trojnásobne vyšší.
@anonym_autor keď som si zakladal zmluvu.
Výška poplatku bola vypočítaná na základe mnou určenej cieľovej sumy sporenia (výške mojich príspevkov)
@anonym_autor keď som si zakladal zmluvu.
Výška poplatku bola vypočítaná na základe mnou určenej cieľovej sumy sporenia (výške mojich príspevkov)
@misanthropicdann no už som na to prišla. Ale najprv som sa musela riadne rozčúliť. Poplatok je preto vyšší, lebo sme sa rozhodli pre vyššie mesačné splátky. Ale ten debil nám to mal povedať. Ale on len tlačil, aby sme to hneď cez banking uhradili. A teraz doma študujem, ako to je v cenníku. Tam si to nebolo kedy študovať.
Vstupný poplatok dal vyšší, pretože ten poplatok je jeho výplata
Či už chcete mesačne dávať 20€ alebo 50€,tak on vie ten poplatok nastaviť 🤷🏻♀️
Vstupný poplatok dal vyšší, pretože ten poplatok je jeho výplata
Či už chcete mesačne dávať 20€ alebo 50€,tak on vie ten poplatok nastaviť 🤷🏻♀️
@janka286 Ako nastaviť? Keď to má byť 3% z cieľovej sumy, tak je rozdiel, či je cieľová suma 7.000 alebo 21.000.
Do coho idete investovat? Eic, iad? Iad ma 3% z cielovej sumy poplatok..
Do coho idete investovat? Eic, iad? Iad ma 3% z cielovej sumy poplatok..
@sweet20 ETF fondy
@janka286 Ako nastaviť? Keď to má byť 3% z cieľovej sumy, tak je rozdiel, či je cieľová suma 7.000 alebo 21.000.
@anonym_autor nemusí to byť 3%
Pracujem s tým a poplatok klientovi viem dať aj 5%, záleží od človeka, ktorý Vám to spraví, pokiaľ to robí pre klienta, dá čo najnižší poplatok, pokiaľ pre seba-tak kľudne viac ako 3%
Bohužiaľ 🤷🏻♀️
@anonym_autor to je fajn ale aka platforma
@sweet20 To ja neviem, nevyznám sa do toho. Mám len tie informácie, čo som odfotila. Z toho vieš niečo?
@sweet20 To ja neviem, nevyznám sa do toho. Mám len tie informácie, čo som odfotila. Z toho vieš niečo?
@anonym_autor viem len z toho vycitat, ze poplatok mate 2.4% co je fajn .. ale neviem co to zahrna.. lebo 22800 x 2.4% je presne tych 547.20... a preco tie investicie vam nerozdelil? To mate len etf nic ine?
@anonym_autor viem len z toho vycitat, ze poplatok mate 2.4% co je fajn .. ale neviem co to zahrna.. lebo 22800 x 2.4% je presne tych 547.20... a preco tie investicie vam nerozdelil? To mate len etf nic ine?
@sweet20 Spomínal len ETF fondy, tak neviem či aj niekde inde a ak, tak neviem v akom pomere. Asi by som vedela viac, keby som sa opýtala, čo je pod názvom Tematická ESG regular?
@anonym_autor takze budes investovat do partners investment a tu je cennik.. presne tie 2.4%.. to som nasla volne dostupne na ich stranke.. nemas za co
@sweet20 Ďakujem, no o tom cenníku už viem, keď som včera o 12:02 písala, že som už na to prišla.
@sweet20 Spomínal len ETF fondy, tak neviem či aj niekde inde a ak, tak neviem v akom pomere. Asi by som vedela viac, keby som sa opýtala, čo je pod názvom Tematická ESG regular?
@anonym_autor neviem ti pomoct, len to co som napisala.. nerobim veci do partners investment tak neviem
@anonym_autor
Stačí ak nepošleš peniaze a nezaplatis poplatok. To sporenie/investovanie zanikne.
ja osobne by som do ESG nešiel. Akože myšlienka je pekná ale pre mňa z hľadiska investícií nedáva zmysel.
Nemws v zmluve nejaký detail o aké trhy/firmy sa nachádzajú v tom fonde?
@anonym_autor
Stačí ak nepošleš peniaze a nezaplatis poplatok. To sporenie/investovanie zanikne.
ja osobne by som do ESG nešiel. Akože myšlienka je pekná ale pre mňa z hľadiska investícií nedáva zmysel.
Nemws v zmluve nejaký detail o aké trhy/firmy sa nachádzajú v tom fonde?
@misanthropicdann Nie, nemám nič, len to čo som odfotila. Čo znamená skratka ESG?
@misanthropicdann Nie, nemám nič, len to čo som odfotila. Čo znamená skratka ESG?
@anonym_autor malo by ísť o firmy ktoré majú ESG certifikát.
Čo sú ESG štandardy vo firmách? | Blog Profesia.sk https://share.google/MC5C0O7w7bVRkjrrB
Ono myšlienka je pekná, ale mojim (a predpokladám ze väčšiny) cieľom investovania je zhodnotiť a zarobiť peniaze. Implementovať, kontrolovať a dodržiavať ESG štandardy stojí firmu veľa času a peňazí.
Napríklad zbrojarsky priemysel sa pravdepodobne do ESG fondu nikdy nedostane a ten napríklad robí posledné roky krásne %.
Ono je ESG celkom boom za posledné roky a veľa firiem sa to snaží plniť a ako hovorím myšlienka a poslanie je pekne a dá sa to riešiť v keď máme stabilné obdobie a firmy dosahujú stabilné zisky a majú sa čas tomu venovať. Len čo príde kríza a firmy budú ledva prežívať rýchlo sa to stane poslednou vecou ktorú firmy bude zaujímať.
Ono ty máš prakticky eft zložený z normálnych firiem, to ako sa bude pristupovať k ESG nemá moc vplyv na ich hodnotu. Ale ľahko z fondu firmu vyhodia ak bude mať environmentálnu kauzu a nahradia ju inou co sa deje aj v iných ETF len sa sledujú iné veci a nie ESG.
Akože ak ti záleží na planéte a chceš investovať len do spoločensky zodpovedných firiem tak tento fond bude pre teba.
Mne osobne je jedno v čom firma podniká, mojim cieľom je zhodnotiť peniaze. Je mi jedno či je to mcdonald ktorý kŕmi ľudí nezdravým jedlom, alebo výrobca zbraní ktorého produkty teraz zabíjajú ľudí na Ukrajine alebo Izraeli, alebo ci je to výrobca Ozempicu ktorý sa zneužíva na chudnutie.
Ja by som tiez na tvojom mieste neplatila.. nerobim nevynosne fondy ... neviem podla coho ti to vobec dal.. ach
@anonym_autor uz si platila prvu plabu? Ak ano, uz to nezmenis. Prvy odchadza poplatok. Cize uz ked si si za sluzbu zaplatila, plat to dalej. PG nie je idealne, ale nie je vyslovene zle.
Ak Ste este neuhradili, treba viac info, aby sa to dalo porovnat. Skuste oslovit Barbora Čongová a sledovat na socialnych sietach, poradi. Investovanie je velmi idividualne, kazdemu vyjovuje nieco ine. Neda sa to nastavit univerzalne, ze len to a to je dobre, a to a to je zle.

To nie je ziadna nahoda. Partners group vykazuje prvky pyramidovej schemy co mam potvrdene aj od znamych.
Ak je moznost tak zmluvu zrus a ries si poistenie cez serioznejsiu firmu.