icon

Vysoké zvýšenie PZP: Ako si poradiť?

29. máj 2024

Ahojte. Platíme ročnú poistku na auto, dnes nám prišla faktúra cez 40€ vyššia ako minulý rok. Je to len taký výkrik do tmy, keďže nikto z tohto fóra to nevie zmeniť. Len sa potrebujem asi posťažovať.
Sme stredná trieda, robím ja, robí muž .. zarábame tak stredne. Žiadny nadštandardný príjem ale zase nerobíme ani za minimálku. Máme dve deti, hypo, 20 ročne auto. Proste klasická rodina ale už má unavuje ze všetko ale úplne vsetko ide hore. Človek za chvíľu bude žiť z ruky do úst a budú tu buď bohatý alebo chudobný. Celý svet ide do záhuby. Normálne mám strach o deti do čoho ich vlastne vychovavame

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
29. máj 2024

@taynee akú máš poisťovňu ?

madeincssr
29. máj 2024

Skuste si na webovych poistovacich porovnavacoch (napr. superpoistenie) zadat udaje o aute a drzitelovi (majitelovi) a vypise vam mnohe PZP poistenia. Mozno tam bude lepsia cena a ak ste este pred zrocnostou vasho PZP (tusim 6 tyzdnov pred zrocnostou), mozete dat pisomnu (mozno sa to da aj online) vypoved povodneho PZP a prejst do lacnejsej PZP poistovne.

Hovorime o PZP alebo HP?

petulda333
29. máj 2024

Ocovi tiez tak dvihli,z 70 na 110e. Tak som zadala udaje na klik.sk a urobila som mu novu poistku,cca 74€

huginko
29. máj 2024

Tiež navýšili cca 20 eur...

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
29. máj 2024

@taynee tam je to cez 200€ už som pozerala

taynee
Odpoveď bola odstránená
lalenka33
29. máj 2024

Tiež čakáme aj PZP aj poistku za byt. Tiež máme Allianz a som zvedavá, aká suma nám príde. Dnes som na mestkom úrade nechala za smeti 180€ a za daň na byt 25€, dostali sme vyúčtovanie z bytového družstva, kde minulý rok sme mali preplatok 230€ a tento nedoplatok 60€ a menšiu spotrebu ako min.rok. Ako bytový dom sme mali spolu minulý rok preplatok 5600€ a tento rok 27€ a výslednú spotrebu tento rok nižšiu, ako minulý, ako je to celé choré. Budem kúriť na maximum, chodit v zime v plavkách a vetrať 24 hodín denne len , aby som nemala nedoplatok. A celú zimu si budem striekať do nosa sprej vďaka prekúrenému vzduchu.

autor
30. máj 2024

@lalenka33 to je neskutočne toto 🫣🙁

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
30. máj 2024

@taynee prosím, toto mi vysvetlite ako je toto možné?

taynee
Odpoveď bola odstránená
lalenka33
30. máj 2024

@taynee my platíme 222€ a k tomu tiež plyn a elektriku. Na kúrení nešetríme vyslovene. Nemáme radi prekúrený byt. Nevidím zmysel v tom kúriť naplno a pri tom vetrať dokorán. Ale asi budeme musieť začať takto túto zimu.

jurajspes
30. máj 2024

Určite odporúčam opätovne prepočítať. Často takýmto spôsobom dokážeme klientom ušetriť na ročnej platbe aj v rovnakej poisťovni len tým, že sa to opätovne prepočíta a pripraví nová zmluva.