Výstavba domu na kľúč a predaj nehnuteľnosti
ahojte, potrebujem poradit, s muzom rozmyslame si dat postavit dom na kluc s tym ze byvame vo vlastnej nehnutelnosti, tu by sme nasledne predali. Aky je prosim vas postup realny ? Je mozne sa s kupujucim dohodnut, aby sme mohli do ukoncenia vystavby zostat byvat v nasom sucastnom byvani aj po predaji ? Robieva sa to ? Dakujeme pekne.😉
robí. musíš dať také podmienky aby sa to budúcemu majiteľovi oplatilo.
Ano je to uplne bezna vec, my sme tak mali - len si to treba poriadne zmluvne zabezpecit. Odporucam zmluvu od pravnika, nie (tie shitne) od realitiek.
Z ceny napr stiahnes za tych par mesiacov akoby odpovedajuci najom, treba mat dohodnute kto a ako plati energie, jasne stanovene terminy a jasne stanovene penale ak jedna ci druha strana terminy nedodrzi.
@lenkasmajlovaa a načo to komplikuješ? Však si postavte dom, presťahujte a potom si byt predajte alebo nechajte
@lenkasmajlovaa my sme založili nehnuteľnosť v ktorej sme bývali, vzali hypotéku. Po presťahovaní do nového sme starý dom predali a splatili hypotéku
Mozne to, ale budes musiet najst kupcu, ktory sa nebude potrebovat hned stahovat. Alebo cena bude musiet byt velmi motivacna. Aj ked realne si to viem predstavit, ak by ste potrebovali len dokoncovat dom. Ak len zacnete riesit stavbu, tak ten cas je neisty. Stavby sa zvyknu predlzit. Ja som tak kupila byt s tym, ze povodni majitelia potrebovali vykryt obdobie na dostavbu domu. Byt som kupila a riesili sme to potom najomnou zmluvou. Ale my sme sa uplne super nasli, lebo ja som mala v plane ten byt hned po kupe na rok prenajat.
@lenkasmajlovaa a načo to komplikuješ? Však si postavte dom, presťahujte a potom si byt predajte alebo nechajte
Ano je to uplne bezna vec, my sme tak mali - len si to treba poriadne zmluvne zabezpecit. Odporucam zmluvu od pravnika, nie (tie shitne) od realitiek.
Z ceny napr stiahnes za tych par mesiacov akoby odpovedajuci najom, treba mat dohodnute kto a ako plati energie, jasne stanovene terminy a jasne stanovene penale ak jedna ci druha strana terminy nedodrzi.
@anonym_12ccaa dobre takze to je normalna vec ze sa to da spravit a dohodnut
@lenkasmajlovaa áno, robieva sa to, robil to môj známy, ale mali spísanú zmluvu. Nechal bývať manželov ešte tri mesiace, kým si dokončili prerábku domu, Peniaze dostali na tri krát.
@lenkasmajlovaa a hypotéku máte? A teraz čo čakáš, že niekto ti dá peniaze za tvoj byt a ty z toho začneš stavať dom a budeš bývať v byte? Na takéto veci treba mať peniaze a nie, že z predaja ty ideš stavať dom na kľúč
@anonym_12ccaa dobre takze to je normalna vec ze sa to da spravit a dohodnut
@lenkasmajlovaa skor chodte do tej hypo,postavte,preneste,predajte,vyplatte.Jednoduchy a rychli postup.
My sme napr kupovali dom tak, ze sme ho platili na 3 casti. Odkedy sme sa nastahovali, komplet vyplateny bol az o 4 mesiace, dokonca sa este dovtedy riesil predaj nasho bytu plus prenesenie hypoteku na dom. Jednalo sa o peknu zariadenu zabyvanu novostavbu. Bola to raritna situacia ano, lebo nie kazdy je ochotny pristupit na az takuto dohodu, ALE tym len chcem povedat, ze uplne vsetko je mozne, ak sa najdu ludia co su s tym ok a co si to riadne zmluvne poistia.
INAK odporucam vzdy tieto veci jednat priamo s kupujucim/predavajucim/majitelom. Zazila som v bratovom pripade ze im realitaci tieto veci vyslovene blokovali a hovorili svojim klientom (majitelom bytu) uplne ine rozpravovky. Pre nich to totiz az tak zaujimave nie je, pretoze kym realne nedojde k vyplateniu nehnutelnosti, nic z toho nemaju. A toto je pre nich neiste, take cakacky 😉

@lenkasmajlovaa ak nastavis odpovedajucu nizsiu cenu, moze za niekto ulakomit (stavba sa urcite natiahne a teda riskuju, ze za budu stahovat za dlho predlho)...