Význam hodnoty účtu v životnom poistení Metlife
Ahojte, je tu niekto, kto spolupracuje s Metlife poistovnou? Pred rokmi som zalozila zivotne poistenie pre dieta. Je tam nejaka ta sporiva cast.
Prisiel list s informaciami o stave. Na zaciatku je uvedeny "bezny ucet" s udajmi:
garantovany program, pocet podielovych jednotiek 1.000, operacna cena podielovej jednotky 4, hodnota uctu 4.000 EUR (cisla som vymyslela, ale matematicky to sedi).
Co presne znamena ta hodnota uctu? To je nasporena cast s nejakym tym zhodnotenim? Ak by sa poistenie vyplacalo napr. zajtra z dovodu dozitia veku, tak tato suma bude dietatu vyplatena? Ako by to bolo v pripade, ze by sa poistka predcasne ukoncila - je toto odkupna hodnota poistenia? Bude tato suma vyplatena?
Dakujem.
@danielinda cize ta uvedena hodnota uctu nie je momentalna odkupna hodnota? Ok, chapem, ze si poistovna volaco zrazi, ale ci je to suma, od ktorej sa da odrazit? Alebo si musim vyziadat vycislenie odkupnej hodnoty? Dakujem.
Pri zruseni by si dostala tuto sumu znizenu o odkupny poplatok. Ten mozes mat uz aj 0% (cize dostanes celu hodnotu), moze byt vsak este aj 50 alebo 90% napriklad. Ak mas cas a si zbehla, tak v poistnych podmienkach najdes tabulku odkupnych poplatkoch podla rokov poistenia. Najlepsie a najrychlejsie to mas, ale ked tam zavolas, po identifikacii, ti odkupnu hodnotu povedia do telefonu (urcite, pracovala som tam, nie davno). Za 2 minuty zistene.
@danielinda dakujem velmi pekne.

Ahoj, je to informacia o stave, teda hodnota uctu. Z toho co pises, myslim, ze je to investicne poistenie. Teda pri zruseni sa vyplaca odkupna hodnota. To je hodnota uctu znizena o odkupne poplatky, ktore su v zmluve dojednane.