icon

Vzniká nedoplatok z dohody a zamestnania na polovičný úväzok?

19. aug 2025

Chcela by som sa opýtať, mám taký problém, pracovala som iba na dobodu, kde zamestnávateľ odvádzal iba minimum na odvodoch, trvalo to cca 2 mesiace, nasledne som si našla prácu na polovičný na zmluvu a popri tom mi dohoda trvala. Prosim Vas, zrejme mi vznikli nejake nedoplatky. Bola som aj v poisťovni kde mi nevedeli povedat iba to ze vidia dvoch zamestnávateľov. Ze to vsetko treba riesit v daňovom priznaní. Otazka je ci mi vznikol nedoplatok a v akej vyske.

saxana000
19. aug 2025

Pokial stale trvala dohoda tak bol zamestnavatel povinny uhradzat poistne.

anonym_7c4351
19. aug 2025

Pokial ta prihlasovali len na dni ktore si realne odpracovala mohlo ti vzniknut obdobie kedy si nwmala platitela poistneho. Na tie dni si potom samoplatca. Neexistuje aby ti nevedeli na pobocke povedat z coho mas nedoplatok ked ho mas.

patka06
19. aug 2025

Jedine v poisťovni ti vedia povedať, či máš nedoplatok
Platba odvodov sa nerieši v daňovom priznaní

autor
19. aug 2025
@patka06

Jedine v poisťovni ti vedia povedať, či máš nedoplatok
Platba odvodov sa nerieši v daňovom priznaní

@anonym_7c4351
@patka06 tam som bola a ona videla v pc len ze mam dvoch zamestnávateľov, ziadne nedoplatky za ziadny mesiac, napr. ked za mna odviedol tam. 10€ za cely mesiac ona vidi ze bolo odvedené ale nevedela povedat kolko a ci mi nieco chyba lebo ze vraj jej to neukazuje, tak niekde to vyskočí potom , mne tiez apl ukazuje dvoch zamestnávateľov a ziadne nedopl. Ja to nechapem.

anonym_0a48d1
19. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_7c4351
@patka06 tam som bola a ona videla v pc len ze mam dvoch zamestnávateľov, ziadne nedoplatky za ziadny mesiac, napr. ked za mna odviedol tam. 10€ za cely mesiac ona vidi ze bolo odvedené ale nevedela povedat kolko a ci mi nieco chyba lebo ze vraj jej to neukazuje, tak niekde to vyskočí potom , mne tiez apl ukazuje dvoch zamestnávateľov a ziadne nedopl. Ja to nechapem.

@anonym_autor nedoplatok na čom? Na poistnom či na na daniach?
Ak si bola stále prihlásená na dohodu, tak nemáš mať z čoho nedoplatok na poistnom. Ak ťa prihlasovali a odhlasovali podľa toho kedy si pracovala, tak to by v poisťovni videli