icon

Vzťahuje sa daň z výhry aj na poukazy?

martina374
21. dec 2025

Ahojte, chcem sa spýtať, keď človek vyhrá nejaký poukaz na wellnes alebo hocijaký iný poukaz na pobyt, týka sa takejto výhry aj daň z výhry? Ďakujem.

amdornik
21. dec 2025

@martina374 ak je hodnota takého pobytu vyššia ako 350 eur, vtedy sa zdaňuje... over ale u ekonóma

martinmmartin
21. dec 2025

niekedy to uvadzas ako prijem v dan priznani

chrobak7
21. dec 2025

@martina374 Finančné aj vecné výhry do 350 € sa nezdaňujú.

Nad túto sumu sa vecné výhry zdaňujú takým spôsobom, že organizátor pri výhre ti dá aj potvrdenie o hodnote výhry. Ty si potom túto sumu pripočítaš v daňovom priznaní k celkovým príjmom a celé to zdaníš. V podstate z výhry odvedieš potom aj poistné na zdravotné poistenie.

Z peňažnej výhry organizátor pri výplate výhry strhne zrážkovú daň 19% a poistné na zdravotné poistenie sa už neplatí. Vyhratú sumu potom ani neuvádzaš v daňovom priznaní.

alickapusinka
21. dec 2025

pri 350 eurach už áno do 350 nie

martina374
autor
22. dec 2025
@alickapusinka

pri 350 eurach už áno do 350 nie

@amdornik
@martinmmartin
@chrobak7
@alickapusinka ...ale ako mám zistiť hodnotu, keď na tom poukaze nie je uvedená a už sa asi k organizátorom súťaže nedostanem.

alickapusinka
22. dec 2025
@martina374

@amdornik
@martinmmartin
@chrobak7
@alickapusinka ...ale ako mám zistiť hodnotu, keď na tom poukaze nie je uvedená a už sa asi k organizátorom súťaže nedostanem.

@martina374 ale ved si výhrala tak na začiatku nebolo že wellness pobyt v hodnote a suma.

anonym_eb1db1
22. dec 2025
@martina374

@amdornik
@martinmmartin
@chrobak7

@martina374 A organizátor súťaže si zapísal tvoje osobné údaje? Či ako ti odovzdal výhru? Ako to prebiehalo? Vie vôbec niekto, že si vyhrala?

moonlight1210
23. dec 2025
@martina374

@amdornik
@martinmmartin
@chrobak7

@martina374 spytaj sa na hodnotu priamo v tom pobytovom centre. Urcite vedia, na aku sumu vystavili poukaz pre danu organizaciu/sutaz, a najskor ti budu vediet dat aj potvrdenie o hodnote k danovemu priznaniu, ak je to vyssia suma.