Založenie bytu kvôli hypotéke
Dobry den,
mam byt v hodnote cca 100 000 € a chcel by som z neho dostat bezucelovu hypoteku, ktora je najlepsia asi vo vubke, kde ponukaju 80 % z hodnoty nehnutelnosti, pretoze mam moznost investovat do jedneho podniku kvoli rozsireniu sluzieb. Pointa je v tom, ze mne momentalne hypoteku nedaju, nakolko mam nejaky spotrebak, a skusal som oslovit aj znamych, kamaratov, ale kazdy sa boji v tejto dobe ist do toho, hoci oni nemozu prist o nic, kedze sa im zarucim tym bytom, navyse samozrejme by som im dal nejake "bolestne", nepomohlo ani to. Preto sa chcem opytat, ci existuje nejaka banka/institucia/ktokolvek/cokolvek, ako ziskat peniaze, ked sa zarucim vlastnym bytom?
P.S. : mam kde byvat, ten byt chcem cisto pouzit len na hypoteku aby som mohol investovat, zbavit sa ho nechcem kedze v tejto dobe je byt plusom.
Dakujem
Nikto pricetny ti na seba uver nezoberie preto ze ty si sa rozhodol investovat.Ak Ti banka uz nechce pozicat tak ma na to nejaky dovod. A kazdy clovek ako fyzicka osoba je limitovany 8 nasobkom rocneho prijmu co pri dnesnych cenach nehnutelnosti aj ked si dobre zarabajuci jednotlivec mas niekedy problem sa vopchat do slusnej nehnutelnosti. A este si okresat tento limit ze nejakemu kamaratovi poziciam na svoje meno 80 litrov. No aj krajsimi sposobmi sa da pokazit si zivot.
Zaujimave, ako sa cudujes, ze si na seba nikto z tvojich znamych nechce vziat uver 80K.
Ludia dost dnes tlacia do limitov... maju spotrebaky, banka dalsi uver neda a aj tak obchadzaju kamaratov a pytaju sluzby od nich.
Tak predaj byt a investuj.
Myslim, ze CSOB ma tak, ze mozes rucit inou nehnutelnlstou.
@staniji23 zoberú tvoj úver na seba a oni si nebudú môcť zobrat úver pre seba. Nehovoriac, že za všetky záväzky voči úveru, budú zodpovední oni. A ty sa ešte divíš, že prečo nechcú. Však si zober ty hypotéku. Ak si schopný splácať, tak by problém nemal byt. Úverov môžeš mať niekoľko aj hypoték môžeš mať niekoľko. Je mi divne, že ta vôbec niečo takéto napadlo
@viky_21 každá banka to tak má, nielen ČSOB. On nemá problém s tým, že sa potrebuje ručiť inou nehnuteľnosťou. On má problém ten, že on úver nedostane a chce od kamarátov, aby si na seba zobrali úver 80 tisíc pre neho. A má problém, že nikto z priateľov a rodiny nechce, čo je logické.
@staniji23 no takto. Kolko mas spotrebak? Ja nechapem ludi co maju byt bez hypo a aj spotrebak. Hypo je s ovela nizsim urokom a hned tym ze mas byt mozes zalozit minimalne byt a vziat hypo a tym vyplatit spotrebak. K braniu navyse penazi sa nevyjadrujem iba k tomu spotrebaku vs hypo

Akože oni nemôžu o nič prísť? Veď oni budú žiadatelia, čiže ak ty prestaneš platiť, budú musieť oni. Oni budú musieť platiť úver, oni budú mať negatívny záznamy v registri, oni si nebudú môcť zobrať úver pre seba ak budú potrebovať. Každý normálny človek s priemerným IQ musí vedieť, že oni môžu prísť oveľa. Sorry, ale žiadnu normálnu hlavu nenapadne, že by niekoho žiadala zobrať si na seba úver 80 000. A ešte sa aj čuduješ. To, že máš spotrebák nie je dôvod, že ti banka nedá úver. Buď máš spotrebák vysoký a už ti neostáva z príjmu na hypotéku alebo máš zlý záznam. Ak ide o to prvé, skús žiadať o hypotéku tak, že ňou zároveň vyplatíš spotrebák, vtedy sa ho zbavíš a zároveň ti splátku nebudú počítať, keďže ho budeš vyplácať.