Zaopatrenie seba a svojich blízkych
aké mate skúsenosti s poistením?
@janka.1982 Janka ak chceš svojich blízkych zaopatriť bolo by dobré aby si si uvedomila 3 veci.
1.) zaopatriť ak tu nebudeš, že napr. zomrieš nečakane - napr. praskne ti cievka v hlave a do rána si "off"
2.) zaopatriť tak, že pôjdeš na prechod a niekto to namieri rovno pre teba, budeš týždeň v kóme a potom si povieš, že ideš "off "
3.) budeš síce "on" , ale budeš mať napr. trvalé následky z nejakého úrazu a budeš mať poškodenie tela napr. 80% - 90% , prípadne bonus budeš mať nejakú závažnú chorobu ...
Ak máš na mysli niečo z týchto vecí, potom by som si dal otázky:
1.) do akej výšky chcem zabezpečiť rodinu a na ako dlho im postačí daná suma
2.) koľko chcem / môžem platiť za takéto riešenie 🙂
a potom to už ide easy, vyberieš si nejakú spoločnosť, známeho, prečítaš ponuku, VPP, OPP a podpíšeš 🙂
A hlavne si precitas a budes trvat na tom ze vsetko co ti narozprava sprostredkovatel bolo aj konkretne v zmluve a az potom podpises. (Ak vobec)
Nikto Vam nemoze splnit tolko - kolko Vam sprostredkovatel moze slubit !!!!!!!!!!!
@ultra Vieš čo v podstate máš pravdu, "poradca" si môže narozprávať čo len chce, ale VPP, OPP , prípadne doložky či úpravy zmlúv jasne hovoria čo a ako, napokon sú to právne dokumenty.
Ak ti niekto povie, že mám pre teba super bomba tuti fruti produkt a "len" pre teba, tak už viac ani netreba ... prípadne tzv. "šuflíkové" produkty , ktoré jedna nemenovaná modrá firma s krásnou hymnou, pokrikom a veľa "odborníkmi" zo vzdelaním 3-ročka mäsiar , čašním a robím poradenstvo. (tým nechcem uraziť nikoho, vážim si ľudí rôznych vzdelaní, len chcem podotknúť na odbornosť , na margo ako keby niekto z VŠ šiel robiť prácu mäsiara, tak asi sa doreže ... )
Osobne odporúčam prihliadať na:
> referencie /okolie/fóra/rodina
> odbornosť
> príspevky, publikácie
> nejakú históriu subj. (žiadni novopečení odborníci, ktorí to robia jeden piatok a idú rozprávať o výhodách)
> rozhodne niekto kto pozná min. 3 produkty konkurencie a vie ich pripraviť
a potom sa môžeme baviť na tému ako:
>> poistenie
>> sporenie
>> investovanie
>> hypo
>> pzp
>> kasko
>> cestovné p.
>> zodpovednosť za škodu
>> a ďalšie veci čo sú rozhodne prínosom ...
Žiaden kvalifikovaný poradca či sprostredkovateľ nebude sľubovať nereálny výnos ...
@strapatymajo nejake referencie???rozmyslam o zmene vsetkych tych poistiek,co mame nastavene....
@gordana neviem čo máš ako nastavené ... napíš, poviem ti na čo si daj pozor a ty si už vyber niekoho , kto ti to spraví ... prípadne skús napísať tu nejakým dievčatám, alebo aj tým čo som sem dal niekde link ... resp. do iného vlákna ..

Ahoj, zatiaľ malé, ale nejako som sa začítala do článkov na jednej stránke a som zvedavá čo na to povie moja polovička.