Žiadosť o hypotéku a priemerný mesačný plat
Dobrý deň, chceme si s manželom cez VUB banku podať žiadosť na hypotéku na dom. Žiadosť chceme podať niekedy v priebehu tohto/budúceho mesiaca. Avšak ročné odmeny máme obaja v apríli a to značne navyšuje náš priemerný mesačný plat. Neviete mi niekto poradiť či budú brať do úvahy priemer za posledných 6 alebo 12 mesiacov ?? Môžem ja ako klient požiadať aby brali do úvahy priemer 12 mesiacov ? Ďakujem za odpovede 🙂
@anonym_autor VUB ma jedny z najvyssich urokov-riesite to cez hypotekarneho poradcu? Ten poradi najlepsie 👍
Normalne priemer aj pol rocny,aj rocny,ked sa musi priemer v zamestnani potvrdzovat.Ja mam lahky priemer,tym ze mame na paske celu sumu v hrubom,v cistom za cely rok,sa to tam rata pekne.
Muz uz musel potvrdzovat aj kvoli danovemu bonusu a ten tiez brali do toho.Ale aj kvoli tomu,ze nevedeli urcit koho je vyplata.Mame rovnakeho zamestnavatela.
Ak ste tie odmeny dostali aj tento rok v aprili kludne ich zaratajte do priemeru. Oni si to overia v socialke tak ci tak a podla toho vam daju ponuku. Pracovnicka banky vam na taketo veci urcite rada odpovie. My sme to cele riesili s osobnou bankarkou a vyjednali
sme lepsie ako cez hypo poradcu. V kazdom pripade to viete skonzultovat aj s poradcom
nech vam da prehlad aj o inych bankach. Na vynimku mozno este potlacite na lepsie sazdby, ale to sa robi az po podani ziadosti.
Posledných 6 mesiacov.
Ano, 6 mesacny. Ale kto ti poradil vub na hypo na dom? 🥺

6 mesiacov sa berie