icon

Žiadosť o príspevok pre jednorodiča

Včera o 15:07

Dobrý deň, už to máte niekto vybavené? A úspešne? Dnes som si telefonicky dohodla stretnutie, ale pani na linke ma trošku demotivovala, že to je beh na dlhú trať, je tam dlhý poradovník a ani ma nemusia vybrať.

Aké doplnkové poradenstvo ste si vybrali? Psychologické? Ekonomické? Ako často tam treba chodiť?

Aký máte na to celé názor? Nieje v tom celom nejaký háčik?

katkaseiner
Včera o 15:57

zveziem sa len zato ze ma to zaujima, nie som jednorodic a predpokladam ze to budu len predvolebne drobné

anonym_71c178
Včera o 15:57

To psycho poradenstvo ohľadom čoho? Starostlivosti o dieťa ci hocičo?

autor
Včera o 16:08
@anonym_71c178

To psycho poradenstvo ohľadom čoho? Starostlivosti o dieťa ci hocičo?

@anonym_71c178 každé to centrum komplexnej pomoci ponúka aj právne, psychologické a ekonomické poradenstvo. Podmienkou na získanie (nikto neručí že to ozaj získate) príspevku je že budete využívať niečo z toho vyššie uvedeného poradenstva. Je to bezplatné ale treba chodiť na stretnutia podľa dohody. Je to na 12 mesiacov ten príspevok - 1 dieťa mesačne 100€, dve 150€ ,…

autor
Včera o 16:09

Neviem teda ako si to predstavujú, začnem využívať niečo z tej oblasti, a nakoniec mi povedia že ma nevybrali alebo ako?

erikavesela
Včera o 16:10

No fasa...a zase budeme platit nieco, co sa nas netyka

anonym_71c178
Včera o 16:16
@erikavesela

No fasa...a zase budeme platit nieco, co sa nas netyka

@erikavesela kto bude platiť co?

autor
Včera o 16:16

Ale neviem ako to posudzujú .. či prednosť maju ľudia v núdzi, sociálne prípady

erikavesela
Včera o 16:21
@anonym_71c178

@erikavesela kto bude platiť co?

@anonym_71c178 comu na tej vete nerozumies? ide to zo spolocnej kasy? Ide..takze sa z tade bude platit nieco, co sa ma netyka...a zase bude kooopec jednorodicov...hlavne na vychode

anonym_8dbbf8
Včera o 16:34
@anonym_autor

Neviem teda ako si to predstavujú, začnem využívať niečo z tej oblasti, a nakoniec mi povedia že ma nevybrali alebo ako?

@anonym_autor ale ved ak to ozaj potrebujes, vyber si oblast, ktora ta zaujima. Ak ide iba o peniaze, vyber si ekonomicke poradenstvo. Nebudu rozdavat peniaze len tak. Niekedy je treba pre to nieco urobit.

anonym_ff688d
Včera o 16:34
@anonym_autor

Ale neviem ako to posudzujú .. či prednosť maju ľudia v núdzi, sociálne prípady

@anonym_autor sledovala som tlacocku o tomto . Mna sa to netyka .som stastne vydata . Ale vypocula som si . Malo by to vyzerat tak ,ze sa zaregistrujes a po 3tom mesiaci mas narok na tu davku . Z upsvar ta pripadne navstivia doma ,posudia podmienky naroku. Budu ta edukovat co sa tyka financii,kedze sa predpoklada ,ze nie si fin na tom dobre ako jednorodic . Pripadne ponukaju psychologicku pomoc pre vdovy a vdovcov a pod. Takto to tam nejako rozpravali

anonym_8dbbf8
Včera o 16:35
@erikavesela

@anonym_71c178 comu na tej vete nerozumies? ide to zo spolocnej kasy? Ide..takze sa z tade bude platit nieco, co sa ma netyka...a zase bude kooopec jednorodicov...hlavne na vychode

@erikavesela toto organizuje nejaka neziskovka, takze im nemusis dat nic.

zafir01
Včera o 16:37
@anonym_8dbbf8

@anonym_8dbbf8 ide to z eurofondov , organizuje to ministerstvo prace a ich partnermi v projekte su viacere OZ

erikavesela
Včera o 16:38
@anonym_8dbbf8

@anonym_8dbbf8
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny pod vedením Erika Tomáša spustilo vo februári 2026 nový projekt cielenej pomoci pre jednorodičov (osamelých rodičov), ktorý prináša finančný príspevok a odbornú podporu.
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny
Tu sú hlavné informácie o príspevku:
Výška príspevku: Ide o motivačný príspevok v závislosti od počtu detí:
100 eur mesačne pre jednorodiča s 1 dieťaťom.
150 eur mesačne pre jednorodiča s 2 deťmi.
200 eur mesačne pre jednorodiča s 3 a viac deťmi.
Podmienky: Príspevok je určený pre jednorodičov, ktorí sa zapoja do projektu, a je vyplácaný v rámci "poradní komplexnej pomoci". Príspevok sa vypláca od tretieho mesiaca účasti v programe.

anonym_af2a25
Včera o 16:43
@anonym_8dbbf8

@anonym_8dbbf8 to nie je neziskovka, sú to štátne poradne

anonym_3681e6
Včera o 16:45

@anonym_autor čítam že - žiadosť o príspevok pre jednorožca

majka35
Včera o 16:56
@erikavesela

@erikavesela skôr, než začneš písať tupé príspevky, tak si o tom radšej všetko preštuduj

anonym_47001b
Včera o 16:59

Ale vieš ono to nie je povinné - ak nemáš záujem, nemusíš robiť nič a ani nič tým pádom nedostaneš. Nikto ťa nenúti

anonym_8dbbf8
Včera o 17:08
@anonym_af2a25

@anonym_8dbbf8 to nie je neziskovka, sú to štátne poradne

@anonym_af2a25 ale nie je to zo statnej kasy

anonym_923291
Včera o 17:10

@anonym_autor za to co zase zamestnaju ďalších úradníkov, to mohli tie peniaze hneď dat týmto ľuďom. Plus nechať sa od sociálky buzerovat za 100€ je fakt mimo. Na tie ich mecheche si ten jednorodic bude brat dovolenku ci ako?

anonym_af2a25
Včera o 17:23
@anonym_8dbbf8

@anonym_af2a25 ale nie je to zo statnej kasy

@anonym_8dbbf8 sú to eurofondy, na toto by mali pamätať ficovilici, že zlá EU zas niečo financuje na SR

erikavesela
Včera o 17:35
@majka35

@erikavesela skôr, než začneš písať tupé príspevky, tak si o tom radšej všetko preštuduj

@majka35 aha, som nevedela, ze na dotacie z eu sa skladaju martania...

anonym_35e475
Dnes o 06:24
@anonym_af2a25

@anonym_8dbbf8 sú to eurofondy, na toto by mali pamätať ficovilici, že zlá EU zas niečo financuje na SR

@anonym_af2a25 a na to nejdu aj tvoje peniaze,ci myslis,ze ich posiela pani velkomozna bruselska zo svojej vyplaty?

anonym_af2a25
Dnes o 06:37
@anonym_35e475

@anonym_af2a25 a na to nejdu aj tvoje peniaze,ci myslis,ze ich posiela pani velkomozna bruselska zo svojej vyplaty?

@anonym_35e475 Slovensko ani zďaleka neprispieva toľko čo iné krajiny

anonym_5a4d37
Dnes o 15:35

@anonym_autor super zas pôjdu moje peniaze na pomoc ľuďom čo nevedia čo je ochrana